Έλεγχος διαθεσιμότητας...

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
rafinos
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαθεσιμότητας...

Δημοσίευση από rafinos » 19 Νοέμ 2011 20:08

Γεια σας!
Θα ήθελα να ξέρω αν γίνεται να κάνω έλεγχο διαθεσιμότητας για username και email μέσω jquery με ένα αρχείο php!

Βασικά jquery δεν ξέρω καθόλου απλά έχω δει κάποια βιντεάκια...

Αν γίνεται το παραπάνω μπορεί κάποιος να μου κάνει ένα μικρό παράδειγμα;;;
Π.χ. να κοκκινίζει το textbox αν δεν είναι διαθέσιμο το username και να πρασινίζει για το αντίθετο


rafinos
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαθεσιμότητας...

Δημοσίευση από rafinos » 20 Νοέμ 2011 01:22

Αυτά όλα τα έχω βρει... το πρόβλημα μου είναι πως θα γίνει ταυτόχρονα με ένα αρχείο για το email.... :(

Θα πρέπει να δημιουργήσω κάποιο δεύτερο αρχείο .php που θα κάνω τον έλεγχο για το email και μετά θα χρησιμοποιήσω την .ajax ή γίνεται και με το ίδιο αρχείο php;;;;

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαθεσιμότητας...

Δημοσίευση από gvre » 20 Νοέμ 2011 01:32

Γίνεται και στο ίδιο αλλά καλύτερα φτιάξε ένα ξεχωριστό αρχείο.

rafinos
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαθεσιμότητας...

Δημοσίευση από rafinos » 20 Νοέμ 2011 21:44

Μπορείς να μου πεις ποιο είναι το προβλημα στους παρακάτω κώδικες;;;;
**μου εμφανίζει μόνο το correct.png αν βάλω πάνω από 3ις χαρακτήρες ακόμα και αν υπάρχει το username ........ είναι ελεγμένο ότι δουλεύει το connect.php που γίνεται include

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8">
	<style type="text/css">
		#feedback&#123;
			text-decoration&#58; bold;
		&#125;
	</style>
	
	<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
	<script type="text/javascript">
		$&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41; &#123;
			$&#40;"#username"&#41;.keyup&#40;function&#40;&#41;&#123;
				var username = $&#40;"#username"&#41;.val&#40;&#41;;
				if&#40;username.length>3&#41;&#123;
					$&#40;"#feedback"&#41;.html&#40;'Ελεγχος...'&#41;;
					$.ajax&#40;&#123;
						type&#58; "POST",
						url&#58; "check.php",
						data&#58; "username="+username,
						success&#58; function&#40;result&#41;&#123;
							$&#40;"#feedback"&#41;.ajaxComplete&#40;function&#40;event, request, settings&#41;&#123;
								if&#40;result<1&#41;&#123;
									$&#40;"#feedback"&#41;.html&#40;'<img src="correct.png" height="15" width="15">'&#41;;
								&#125;else&#123;
									$&#40;"#feedback"&#41;.html&#40;'<img src="wrong.png" height="15" width="15">'&#41;;
								&#125;
							&#125;&#41;;
						&#125;
					&#125;&#41;;
				&#125;else&#123;
					$&#40;"#feedback"&#41;.html&#40;'<img src="wrong.png" height="15" width="15"> το ψευδώνυμο πρέπει  αποτελείται από 4ις χαρακτήρες το λιγότερο'&#41;;
				&#125;
			&#125;&#41;;
		&#125;&#41;;
	</script>
</head>
<body>
	<form name="form">
		<table>
		<tr>
			<td>Username&#58;<input type="text" id="username" name="username"></td>
			<td><div id="feedback">Εισάγετε ένα ψευδώνυμο...</div></td>
		</tr>
		</table>
		<input type="submit" value="submit">
		<br/>

	</form>
</body>
</html>
και το check.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

	include&#40;'connect.php'&#41;;
    $username = mysql_real_escape_string&#40;$_POST&#91;'username'&#93;&#41;;
      
    $query = mysql_query&#40;"SELECT username FROM user_data WHERE username='$username'"&#41;;
    echo $count = mysql_num_rows&#40;$query&#41;;
    
?>

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαθεσιμότητας...

Δημοσίευση από dva_dev » 21 Νοέμ 2011 06:50

Για δοκίμασε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;result<1&#41;&#123;
να το κάνεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;parseInt&#40;result&#41;<1&#41;&#123;

rafinos
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαθεσιμότητας...

Δημοσίευση από rafinos » 21 Νοέμ 2011 15:38

Το έκανα αυτό και η μόνη διαφορά είναι ότι πλέον εμφανίζει συνέχεια το wrong.png και όχι το correct.png..... πφφφφφφφφφφ

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Έλεγχος διαθεσιμότητας...

Δημοσίευση από fafos » 21 Νοέμ 2011 16:15

rafinos έγραψε:Το έκανα αυτό και η μόνη διαφορά είναι ότι πλέον εμφανίζει συνέχεια το wrong.png και όχι το correct.png..... πφφφφφφφφφφ
tsekare to check.php.. dose ena $username = 'kati'; kai trexe to arxeio na deis an etyponei apotelesma (dose mia timh gia yparxon user kai meta mia gia user pou den yparxei sthn vash)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Έλεγχος διαθεσιμότητας...

Δημοσίευση από Khronos » 21 Νοέμ 2011 16:43

Κάνε και ένα

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo mysql_error&#40;&#41;
μήπως έχει κανένα λάθος το query.

rafinos
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Έλεγχος διαθεσιμότητας...

Δημοσίευση από rafinos » 21 Νοέμ 2011 18:27

Πωωωωωωωω εντάξει παιδιά.... μετά από αυτό καλό θα ήταν να μην ξανακάνω post γιατί θα με κάνετε ban και θα έχετε και δίκιο!

Είχα βάλει τα αρχεία σε άλλο φάκελο και δεν είχα το connect.php μέσα!!!!
Το κατάλαβα την ώρα που έγραφα τον κώδικα για να δοκιμάσω αυτά που είπατε....

100000000000000000000 συγγνωμη παίδες!!!!!!!!!!

Θέλω να ζητήσω κάτι ακόμα αλλά δεν τολμάω! :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες