Πρόβλημα με Login και md5...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Login και md5...

Δημοσίευση από rafinos » 12 Δεκ 2011 20:03

Δείτε λίγο το απλό login script παρακάτω...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8">
</head>
<body>
<?php

	$username = mysql_escape_string&#40;$_POST&#91;'username'&#93;&#41;;
	$password = md5&#40;mysql_escape_string&#40;$_POST&#91;'password'&#93;&#41;&#41;;
	
	include "connect.php";
	
	$query = mysql_query&#40;"SELECT * FROM user_data WHERE username='$username' AND password='$password'"&#41;;
	$count = mysql_num_rows&#40;$query&#41;;

	if&#40;$count>0&#41;&#123;
		header&#40;"location&#58;user.php"&#41;;
	&#125;
	else&#123;
		echo "Λάθος ψευδώνυμο ή κωδικός";
	&#125;
	
	
?>

</body>
</html>
Αν βγάλω το md5 και κάνω copy το md5 από τη βάση και το κάνω paste στον κωδικό κάνει μια χαρά login.... όταν όμως το έχω έτσι και γράφω κανονικά τον κωδικό χωρίς md5 δεν κάνει login........ Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει;;;

Σίγουρα θα μου πείτε να έχω μόνο php κώδικα αλλά δεν ξέρω γιατί αν δεν βάλω στο head το utf8 μου εμφανίζει "καντονέζικα..........."

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

Πρόβλημα με Login και md5...

Δημοσίευση από Pavel » 12 Δεκ 2011 21:09

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8">
</head>
<body>
<?php

	include "connect.php";

	$username = mysql_escape_string&#40;$_POST&#91;'username'&#93;&#41;;
	$password = md5&#40;$_POST&#91;'password'&#93;&#41;;
	
	$query = mysql_query&#40;"SELECT * FROM user_data WHERE username='$username' AND password='$password'"&#41;;
	$count = mysql_num_rows&#40;$query&#41;;

	if&#40;$count>0&#41;&#123;
		header&#40;"location&#58;user.php"&#41;;
	&#125;
	else&#123;
		echo "Λάθος ψευδώνυμο ή κωδικός";
	&#125;
	
	
?>

</body>
</html>
Δοκίμασε λίγο αυτό.
Εσύ είσαι τρελός.

rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Login και md5...

Δημοσίευση από rafinos » 12 Δεκ 2011 22:29

Ούτε αυτό δουλεύει....

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόβλημα με Login και md5...

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 13 Δεκ 2011 10:36

Κανονικά και οι δύο τρόποι θα έπρεπε να δουλεύουν.
Δοκίμασε πάντως και αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$password = $_POST&#91;'password'&#93;;

"SELECT * FROM user_data WHERE username='$username' AND password='md5&#40;$password&#41;'"
Υ.Γ. καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς την mysql_real_escape_string αντί για την mysqll_escape_string.
Ο λόγος είναι οτι η δεύτερη δεν λαμβάνει υπ' όψην της το charset της βάσης και μπορεί να δημιουργηθεί κανένα θεματάκι.
http://php.net/manual/en/function.mysql ... string.php

rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Login και md5...

Δημοσίευση από rafinos » 13 Δεκ 2011 16:06

Εντάξει παιδιά... αν είσαι πιο χαζός και από τα ραδίκια αυτά γίνονται... είχα το password μέχρι 20 χαρακτήρες και το md5 ήταν παραπανω.......

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες