Βοήθεια Σε Άσκηση Στην Γλώσσα C

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Andreas2128
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 09 Ιαν 2012 15:00

Βοήθεια Σε Άσκηση Στην Γλώσσα C

Δημοσίευση από Andreas2128 » 09 Ιαν 2012 15:09

Παιδια εχω ενα προβλημα σε μια ασκηση στην C. Η ασκηση λεει : Οι θερμοκρασιεσ τριων πολεων στις 12 το μεσημερι για ολεσ τις ημερες μιας εβδομαδας αποθηκευονται σε πινακα 2 διαστασεων. Καθε γραμμη του πινακα αντιστοιχει στις θερμοκρασιες μιας πολης (η πρωτη γραμμη για αθηνα η δευτερη για Θεσ/νικη κι η αλλη για πατρα) ενω καθε στηλη αντοιστοιχει σε μια μερα εβδομαδας (η πρωτη για κυριακη η επομενη για δευτερα κτλπ). Λοιπον τα ερωτηματα ειναι αυτα . Προγραμμα σε c που :
1. Διαβαζει απο το πληκτρολογιο τις θερμοκρασιες καθε πολης για καθε μερα της βδομαδας (με καταληλα μηνυματα πριν την αναγνωση καθε στοιχειου) και να τις αποθηκευει σε πινακα TEMP.
2. Να εμφανιζει τισ θερμοκρασιες στην οθονη ωστε σε καθε σειρα να εμφανιζονται οι θερμοκρασιες τησ ιδιας πολης.
3. Να εμφανιζει στην οθονη την πολη με την μεγαλυτερη θερμοκρασια και την μερα στην οποια σημειωθηκε.(πχ η 1η πολη παρουσιασε την μεγαλυτερη θερμοκρασια την 5η μερα)
4. Να υπολογιζει και να εμφανιζει στην οθονη την μεση θερμοκρασια τησ Θεσσαλονικης
5. Να υπολογιζει και να εμφανιζει τη πολη με την μικροτερη μεση θερμοκρασια.
6. Να υπολογιζει και να εμφανιζει τη πολη με τη μεγαλυτερη θερμοκρασια την μερα Τεταρτη.

Εχω κανει αυτα μεχρι στιγμης..



#include <stdio.h>


main()
{
/* dilwseis metablitwn kai anatheseis timwn*/
int i, j, max1, max2, max3, jmax1, jmax2, jmax3, min1, min2, min3, jmin1, jmin2, jmin3, sum;
int TEMP [3][7];
float mo;

sum = 0;

/* input thermokrasiwn*/
for (i=0; i<3; ++i)
for (j=0; j<7; ++j)
{
printf("Dose thermokrasia gia tin poli : [%d] kai tin imera [%d]= ",i+1, j+1);
scanf("%d", &TEMP[j]);
}

/* ypologismos mesu oru*/
for (j=1; j<7; ++j)
{
sum = sum + TEMP[2][j];
}
mo=sum/7;


/* erwtima 1 : typwma thermokrasiwn*/
for (i=0; i<3; i++)
{
for (j=0; j<7; j++)
printf("%d \t",TEMP[j]);
printf("\n");
}
printf("\n");

/* erwtima 4: typwma mesu orou */
printf("\n O mesos oros twn thermokrasiwn tis thesalonikis einai = %.2f \n",mo);
printf("n");

system("PAUSE");
}


Οτι δεν εχω κανει δεν εχω βρει πως μπορω να το κανω και μου ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο να την βγαλω αφου και αυτα τα εκανα μετα απο παρα πολυ κοπο και ας ειναι ευκολα..
Αν μπορει να βοηθησει καποιος γιατι πρεπει να την παω μεθαυριο και δεν ξερω τπτ απο C. Οτι μπορεσα να ποιασω απο κατι παραδειγματακια ειναι αυτα και ο καλος μας καθηγητης δεν εχει διδαξει τπτ ουτε το βιβλιο που εχς εχει κατι. Ευχαριστω προκαταβοληκα...

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Βοήθεια Σε Άσκηση Στην Γλώσσα C

Δημοσίευση από virxen75 » 09 Ιαν 2012 18:36

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

//athina=0 thesaloniki=1 patra=2
//1=kiriaki,....7=deytera
int main&#40;&#41;&#123;
/* dilwseis metablitwn kai anatheseis timwn*/
    int i, j, max1, max2, max3, jmax1, jmax2, jmax3, min1, min2, min3, jmin1, jmin2, jmin3;
    int TEMP &#91;3&#93;&#91;7&#93;;
    float mo,sum;
    sum = 0;
    /* input thermokrasiwn*/
    for &#40;i=0; i<3; i++&#41;
        for &#40;j=0; j<7; ++j&#41;&#123;
            printf&#40;"Dose thermokrasia gia tin poli &#58; &#91;%d&#93; kai tin imera &#91;%d&#93;= ",i+1, j+1&#41;;
            scanf&#40;"%d", &TEMP&#91;i&#93;&#91;j&#93;&#41;;
    &#125;
    /* ypologismos mesu oru  4.*/
    for &#40;j=0; j<7; j++&#41;&#123;
        sum = sum + TEMP&#91;1&#93;&#91;j&#93;;
    &#125;
    mo=sum/7.0f;
    /* erwtima 2 &#58; typwma thermokrasiwn*/
    for &#40;i=0; i<3; i++&#41;&#123;
        for &#40;j=0; j<7; j++&#41;
            printf&#40;"%d \t",TEMP&#91;i&#93;&#91;j&#93;&#41;;
        printf&#40;"\n"&#41;;
    &#125;
    printf&#40;"\n"&#41;;

/* erwtima 4&#58; typwma mesu orou */
printf&#40;"\n O mesos oros twn thermokrasiwn tis thesalonikis einai = %2.2f \n",mo&#41;;
printf&#40;"\n"&#41;;
/*erotoma 3*/
int poli=0,mera=0,maxValue=0;
for &#40;i=0;i<3;i++&#41;
    for &#40;j=0;j<7;j++&#41;&#123;
        if &#40;TEMP&#91;i&#93;&#91;j&#93;>maxValue&#41;&#123;
            maxValue=TEMP&#91;i&#93;&#91;j&#93;;
            poli=i;
            mera=j;
        &#125;
    &#125;
 printf&#40;"\n h %dh polh parousiase tin megalyterh 8ermokrasia thn %dh mera",i+1,j+1&#41;;  
system&#40;"PAUSE"&#41;;
&#125; 

σου έκανα κάποιες διορθώσεις στον κώδικα.
όσο αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα προσπάθησε τα (διπλό for) στείλε τις προσπάθειες σου
και εδώ είμαστε.

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες