user authentication

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
gorgoro
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010 14:14

user authentication

Δημοσίευση από gorgoro » 21 Ιαν 2012 11:49

καλημερα

εχω φαει ενα κολλημα ξερει καποιος να μου δωσει την ιδεα πως θα υλοποιησω το user login με admin και user αλλα αναλογα με το τι ειναι ο καθενας να βλεπει αυτα που εχει προσβαση δηλαδη ο admin βλεπει τα παντα φορμες κουμπια add delete κτλ αλλα ο user δεν θελω να τα βλεπει η να εχει ορισμενα δικαιωματα .
Δεν θελω να κανω διπλες φορμες παρα η καθε φορμα να ειναι μια .
Kατι σαν το session σε web αλλα εδω μιλαω για desktop application.
θα μπορουσα να τα κανω διπλα αλλα ειναι λιγο χαζο καμια βοηθεια????

thanks

gorgoro
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010 14:14

user authentication

Δημοσίευση από gorgoro » 21 Ιαν 2012 12:08

gorgoro έγραψε:καλημερα

εχω φαει ενα κολλημα ξερει καποιος να μου δωσει την ιδεα πως θα υλοποιησω το user login με admin και user αλλα αναλογα με το τι ειναι ο καθενας να βλεπει αυτα που εχει προσβαση δηλαδη ο admin βλεπει τα παντα φορμες κουμπια add delete κτλ αλλα ο user δεν θελω να τα βλεπει η να εχει ορισμενα δικαιωματα .
Δεν θελω να κανω διπλες φορμες παρα η καθε φορμα να ειναι μια .
Kατι σαν το session σε web αλλα εδω μιλαω για desktop application.
θα μπορουσα να τα κανω διπλα αλλα ειναι λιγο χαζο καμια βοηθεια????

thanks
ξεχασα να σας πω οτι
το ολο προβλημα ειναι στις φορμες πως θα τις κανω οταν ειναι user να βλεπει μονο οτι θελω να βλεπει ο users και οταν ειναι admin να βλεπει οτι θελω ο admin

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

user authentication

Δημοσίευση από virxen75 » 21 Ιαν 2012 21:32

οι χρήστες θα είναι πολύ ή θα είναι μόνο δύο(admin,user)?

gorgoro
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010 14:14

user authentication

Δημοσίευση από gorgoro » 22 Ιαν 2012 17:51

virxen75 έγραψε:οι χρήστες θα είναι πολύ ή θα είναι μόνο δύο(admin,user)?
πολυ εαν εννοεις σε ατομα 2 εαν εννοεις σε δικαιωματα προς το παρον.Δηλαδη admin θα εχω τουλαχιστον ενα και users απο 2 και πανω .
Εχεις να προτεινεις κατι ?

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

user authentication

Δημοσίευση από virxen75 » 22 Ιαν 2012 21:04

οι χρήστες που θα αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων?

gorgoro
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010 14:14

user authentication

Δημοσίευση από gorgoro » 23 Ιαν 2012 23:35

virxen75 έγραψε:οι χρήστες που θα αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων?
sorry δεν ειχα internet ναι στην βαση εχεις καμια αλλη ιδεα? web service εννοεις αλλιως ?

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

user authentication

Δημοσίευση από virxen75 » 24 Ιαν 2012 00:03

φτιάχνεις μία βάση για τους χρήστες του προγράμματος

p.x. users--->id#,username,password,name,surname,group(user or admin)

-φτιάχνεις την φόρμα εισαγωγής χρήστη
-ελέγχεις τον χρήστη αν ο κωδικός είναι σωστός
-αν όχι πάλι εισαγωγή χρήστη...
-Αν ναι τότε διαβάζεις από την βάση σου το group
-ορίζεις μία τιμή global π.χ. boolean admin; με τιμή ανάλογα με το είναι admin ή όχι

ότι θες τώρα να το βλέπει μόνο ο admin το βάζεις σε if
p.x.

if (admin){
.....
}

gorgoro
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010 14:14

user authentication

Δημοσίευση από gorgoro » 24 Ιαν 2012 13:35

virxen75 έγραψε:φτιάχνεις μία βάση για τους χρήστες του προγράμματος

p.x. users--->id#,username,password,name,surname,group(user or admin)

-φτιάχνεις την φόρμα εισαγωγής χρήστη
-ελέγχεις τον χρήστη αν ο κωδικός είναι σωστός
-αν όχι πάλι εισαγωγή χρήστη...
-Αν ναι τότε διαβάζεις από την βάση σου το group
-ορίζεις μία τιμή global π.χ. boolean admin; με τιμή ανάλογα με το είναι admin ή όχι

ότι θες τώρα να το βλέπει μόνο ο admin το βάζεις σε if
p.x.

if (admin){
.....
}
Thanks για την απαντηση αυτο το εχω Ετσι και αλλιως γιατιετσι θα κανει το login εχω ετπιομα τα παντα τα queries και φορμες στην ουσια ολα ειναι σχεδνο ετοιμα εκτος απο το log in !!!!

στις web εφαρμογες υπαρχει τροπος εδω ????

Το προβλημα ειναι πως θα χρησιμοποιησω ΜΟΝΟ ΕΝΑ JFRAME ΓΙΑ ΟΛΟΥς και αναλογα με τον καθενα να βλεπει και να μην βλεπει κουμπια.

θα μπορουσα να κανω διαφορετικα jframe για τον καθενα αλλα δεν θελω και ετσι σκεφτομαι πωςς θα το κανω σε ενα και οταν ειναι admin τοτε να βλεπει 5 κουμπια με τις ιδιοτητες τουοταν ειναι user να βλεπει 2 κουμπια με ιδιοτητες.
και οταν ειναι και οι δυο μαζι η και αλλο χρηστης ο καθενας να βλεπει αυτα που πρεπει "Αυτο γινεται me tread εχω κατι στο μυαλο μου " για το αλλο ?????εχω κολησει και δεν μου κατεβαζει ηγκλαβα τιποτα(αν και εχω μια ιδεα αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφαρμοσημη).

ισως να παιδευω τον ευατο μου και να ηταν καλυτερα να τα εκανα σε πιο πολλες φορμες αλλα ειπα να παιδευτω λιγο παραπανω.

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

user authentication

Δημοσίευση από virxen75 » 24 Ιαν 2012 16:13

Κώδικας: Επιλογή όλων

// TextForm.java
// A simple label/field form panel
//

import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;
import java.awt.*;

public class TextForm extends JPanel {
  private boolean admin=false;//<---------------------------------εδώ !!!
  private JTextField&#91;&#93; fields;

  // Create a form with the specified labels, tooltips, and sizes.
  public TextForm&#40;String&#91;&#93; labels, char&#91;&#93; mnemonics,
                  int&#91;&#93; widths, String&#91;&#93; tips&#41; &#123;
    super&#40;new BorderLayout&#40;&#41;&#41;;
    JPanel labelPanel = new JPanel&#40;new GridLayout&#40;labels.length, 1&#41;&#41;;
    JPanel fieldPanel = new JPanel&#40;new GridLayout&#40;labels.length, 1&#41;&#41;;
    add&#40;labelPanel, BorderLayout.WEST&#41;;
    add&#40;fieldPanel, BorderLayout.CENTER&#41;;
    fields = new JTextField&#91;labels.length&#93;;
if &#40;admin&#41;&#123;
    for &#40;int i=0; i < labels.length; i+=1&#41; &#123;
      fields&#91;i&#93; = new JTextField&#40;&#41;;
      if &#40;i < tips.length&#41; fields&#91;i&#93;.setToolTipText&#40;tips&#91;i&#93;&#41;;
      if &#40;i < widths.length&#41; fields&#91;i&#93;.setColumns&#40;widths&#91;i&#93;&#41;;

      JLabel lab = new JLabel&#40;labels&#91;i&#93;, JLabel.RIGHT&#41;;
      lab.setLabelFor&#40;fields&#91;i&#93;&#41;;
      if &#40;i < mnemonics.length&#41; lab.setDisplayedMnemonic&#40;mnemonics&#91;i&#93;&#41;;

      labelPanel.add&#40;lab&#41;;
      JPanel p = new JPanel&#40;new FlowLayout&#40;FlowLayout.LEFT&#41;&#41;;
      p.add&#40;fields&#91;i&#93;&#41;;
      fieldPanel.add&#40;p&#41;;
    &#125;
&#125;
    
  &#125;

  public String getText&#40;int i&#41; &#123;
    return&#40; fields&#91;i&#93;.getText&#40;&#41; &#41;;
  &#125;

  public static void main&#40;String&#91;&#93; args&#41; &#123;
    String&#91;&#93; labels = &#123; "First Name", "Middle Initial", "Last Name", "Age" &#125;;
    char&#91;&#93; mnemonics = &#123; 'F', 'M', 'L', 'A' &#125;;
    int&#91;&#93; widths = &#123; 15, 1, 15, 3 &#125;;
    String&#91;&#93; descs = &#123; "First Name", "Middle Initial", "Last Name", "Age" &#125;;

    final TextForm form = new TextForm&#40;labels, mnemonics, widths, descs&#41;;

    JButton submit = new JButton&#40;"Submit Form"&#41;;

    submit.addActionListener&#40;new ActionListener&#40;&#41; &#123;
        public void actionPerformed&#40;ActionEvent e&#41; &#123;
          System.out.println&#40;form.getText&#40;0&#41; + " " + form.getText&#40;1&#41; + ". " +
                             form.getText&#40;2&#41; + ", age " + form.getText&#40;3&#41;&#41;;
        &#125;
      &#125;&#41;;

    JFrame f = new JFrame&#40;"Text Form Example"&#41;;
    f.setDefaultCloseOperation&#40;JFrame.EXIT_ON_CLOSE&#41;;
    f.getContentPane&#40;&#41;.add&#40;form, BorderLayout.NORTH&#41;;
    JPanel p = new JPanel&#40;&#41;;
    p.add&#40;submit&#41;;
    f.getContentPane&#40;&#41;.add&#40;p, BorderLayout.SOUTH&#41;;
    f.pack&#40;&#41;;
    f.setVisible&#40;true&#41;;
  &#125;
&#125;
αλλαξε την τιμή του admin (true/false) να δεις την διαφορά

gorgoro
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010 14:14

user authentication

Δημοσίευση από gorgoro » 24 Ιαν 2012 17:24

virxen75 έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

// TextForm.java
// A simple label/field form panel
//

import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;
import java.awt.*;

public class TextForm extends JPanel &#123;
  private boolean admin=false;//<---------------------------------εδώ !!!
  private JTextField&#91;&#93; fields;

  // Create a form with the specified labels, tooltips, and sizes.
  public TextForm&#40;String&#91;&#93; labels, char&#91;&#93; mnemonics,
                  int&#91;&#93; widths, String&#91;&#93; tips&#41; &#123;
    super&#40;new BorderLayout&#40;&#41;&#41;;
    JPanel labelPanel = new JPanel&#40;new GridLayout&#40;labels.length, 1&#41;&#41;;
    JPanel fieldPanel = new JPanel&#40;new GridLayout&#40;labels.length, 1&#41;&#41;;
    add&#40;labelPanel, BorderLayout.WEST&#41;;
    add&#40;fieldPanel, BorderLayout.CENTER&#41;;
    fields = new JTextField&#91;labels.length&#93;;
if &#40;admin&#41;&#123;
    for &#40;int i=0; i < labels.length; i+=1&#41; &#123;
      fields&#91;i&#93; = new JTextField&#40;&#41;;
      if &#40;i < tips.length&#41; fields&#91;i&#93;.setToolTipText&#40;tips&#91;i&#93;&#41;;
      if &#40;i < widths.length&#41; fields&#91;i&#93;.setColumns&#40;widths&#91;i&#93;&#41;;

      JLabel lab = new JLabel&#40;labels&#91;i&#93;, JLabel.RIGHT&#41;;
      lab.setLabelFor&#40;fields&#91;i&#93;&#41;;
      if &#40;i < mnemonics.length&#41; lab.setDisplayedMnemonic&#40;mnemonics&#91;i&#93;&#41;;

      labelPanel.add&#40;lab&#41;;
      JPanel p = new JPanel&#40;new FlowLayout&#40;FlowLayout.LEFT&#41;&#41;;
      p.add&#40;fields&#91;i&#93;&#41;;
      fieldPanel.add&#40;p&#41;;
    &#125;
&#125;
    
  &#125;

  public String getText&#40;int i&#41; &#123;
    return&#40; fields&#91;i&#93;.getText&#40;&#41; &#41;;
  &#125;

  public static void main&#40;String&#91;&#93; args&#41; &#123;
    String&#91;&#93; labels = &#123; "First Name", "Middle Initial", "Last Name", "Age" &#125;;
    char&#91;&#93; mnemonics = &#123; 'F', 'M', 'L', 'A' &#125;;
    int&#91;&#93; widths = &#123; 15, 1, 15, 3 &#125;;
    String&#91;&#93; descs = &#123; "First Name", "Middle Initial", "Last Name", "Age" &#125;;

    final TextForm form = new TextForm&#40;labels, mnemonics, widths, descs&#41;;

    JButton submit = new JButton&#40;"Submit Form"&#41;;

    submit.addActionListener&#40;new ActionListener&#40;&#41; &#123;
        public void actionPerformed&#40;ActionEvent e&#41; &#123;
          System.out.println&#40;form.getText&#40;0&#41; + " " + form.getText&#40;1&#41; + ". " +
                             form.getText&#40;2&#41; + ", age " + form.getText&#40;3&#41;&#41;;
        &#125;
      &#125;&#41;;

    JFrame f = new JFrame&#40;"Text Form Example"&#41;;
    f.setDefaultCloseOperation&#40;JFrame.EXIT_ON_CLOSE&#41;;
    f.getContentPane&#40;&#41;.add&#40;form, BorderLayout.NORTH&#41;;
    JPanel p = new JPanel&#40;&#41;;
    p.add&#40;submit&#41;;
    f.getContentPane&#40;&#41;.add&#40;p, BorderLayout.SOUTH&#41;;
    f.pack&#40;&#41;;
    f.setVisible&#40;true&#41;;
  &#125;
&#125;
αλλαξε την τιμή του admin (true/false) να δεις την διαφορά
σωστος οταν ειναι admin το χτιζω στο μπαμ αλλιως ειναι false και βγαινει εκτος οποτε τα του φτιανχω νεα φορμα !!!!!!!
τελικα ετσι θα πηγαινε ετσι μπορω να τα κανω τελικα ολα στην ουσια ειναι το visibility που θελω .

Να σε ρωτησω κατι ακομα για να τους εχω μεσα ολουςς μαζι με thread λογικα ?

Thanks man
:respect:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες