CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Δημοσίευση από dpa » 08 Φεβ 2012 17:47

Παιδιά όταν κάνω submit εάν checkbox και δεν έχει επιλογή μου εμφανίζει

Notice: Undefined index: Win in

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="checkbox" name="Win" id="Win" value="1" />
Αν δεν είναι τσεκαρισμένο μου εμφανίζει Notice: Undefined index: Win in

Είναι σωστό ?? Έτσι πρέπει να είναι ??

Μπορώ βέβαια να κρύψω την σημείωση αλλά ρωτάω μήπως κάνω κάτι λάθος

@ $Win = $_POST['Win'];

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Δημοσίευση από fafos » 08 Φεβ 2012 18:50

ta exoume xiliopei me ta notices.. den einai sovaro alla kalo einai na mhn petagontai.. enas logos pou theloume na einai energa einai se periptosh pou exoume dosei lathos mia metavlhth.. genika gia na mhn emfanizontai xrhsimopoioumai thn methodo:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;!empty&#40;$POST&#91;'kati'&#93;&#41;&#41;&#123; $a = $POST&#91;'kati'&#93;;&#125; else &#123;$a = '';&#125;
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Δημοσίευση από Khronos » 08 Φεβ 2012 18:51

Παίρνε την τιμή αφού πρώτα ελέγξεις αν υπάρχει.

if (isset($_POST['Win'])) {
$Win = $_POST['Win'];
}

edit: Πρόλαβε ο φάφος!

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Δημοσίευση από dpa » 08 Φεβ 2012 18:54

Κώδικας: Επιλογή όλων

			@ $Win = clean_field&#40; $db, $_POST&#91;'Win'&#93; &#41; == 1 ? 1 &#58; 0;

Το έκανα έτσι

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Δημοσίευση από gvre » 08 Φεβ 2012 22:49

Καλό είναι να μη χρησιμοποιείς πολύ το @ όταν δεν είναι απαραίτητο. Εκτός από το ότι σε κάνει να γράφεις κακό κώδικα, δημιουργεί και κάποιο overhead.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια από τις δύο λύσεις που σου πρότειναν (καλύτερα την 1η για να μπορείς να περάσεις τη μεταβλητή ως όρισμα συνάρτησης αν χρειαστεί).

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Δημοσίευση από dpa » 09 Φεβ 2012 10:59

Ευχαριστώ

θα το κάνω έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;isset&#40;$_POST&#91;'Win'&#93;&#41;&#41; &#123; 
$Win = $_POST&#91;'Win'&#93;; 
&#125; else &#123;
$Win = '0';
&#125;

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Δημοσίευση από gvre » 09 Φεβ 2012 11:21

Αν έχεις πολλά τέτοια πεδία, μπορείς να το γράψεις όπως το παρακάτω για συντομία

Κώδικας: Επιλογή όλων

$Win = &#40;int&#41;!empty&#40;$_POST&#91;'Win'&#93;&#41;;

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Δημοσίευση από Khronos » 09 Φεβ 2012 11:31

Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ το intval($var).
Έχει κάποια ουσιαστική διαφορά με το (int)$var?
Ποιο είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε?

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Δημοσίευση από gvre » 09 Φεβ 2012 11:39

Στην intval μπορείς να περάσεις ως 2ο όρισμα τη βάση για τη μετατροπή του αριθμού (η default είναι 10).
Το (int) είναι απλό type cast ενώ η intval είναι συνάρτηση, οπότε έχεις και ένα function call overhead.
Εγώ χρησιμοποιώ το (int) :)

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Δημοσίευση από Khronos » 09 Φεβ 2012 11:42

Ευχαριστώ! ;)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

CheckBox και Notice είναι σωστό ??

Δημοσίευση από korgr » 09 Φεβ 2012 13:25

Και ένα πολύ ωραίο αρθράκι που αφορά το type casting στην php
http://www.electrictoolbox.com/type-casting-php/ :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης