Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιήτε στις εφαρμογές σας για header;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
giorgos-1000
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Ιαν 2012 22:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιήτε στις εφαρμογές σας για header;

Δημοσίευση από giorgos-1000 » 10 Φεβ 2012 23:54

Έχω ένα αρχείο php π.χ. index.php

και αυτό το αρχείο περιέχει την συνάρτηση include('header.php')

όπου το header.php περιέχει τα εξής

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>
title
</title>
</head>
Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιήτε στις εφαρμογές σας

έχει πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα;

τώρα ξεκίνησα να ασχολούμαι με php :)
και γι'αυτό θέλω να μάθω

giorgos-1000
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Ιαν 2012 22:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιήτε στις εφαρμογές σας για header;

Δημοσίευση από giorgos-1000 » 11 Φεβ 2012 21:19

π.χ. το αρχείο index.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
include&#40;'header.php'&#41;;
?>
<body>
</body>
</html>

και το αρχείο header.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>
</title>
</head>
Στο περίπου αυτό εδώ εννοώ,χωρίς την ετικέτα <title>

Και κάτι ακόμα
υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα διπλά εισαγωγικά "
και στα μονά '
ρωτάω γιατί μου έτυχε το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
for &#40;$counter='1'; $counter<='12'; $counter++&#41; &#123;
  echo "$counter φορές το 2 κάνει ".&#40;$counter*'2'&#41;;
  echo '<br />';
&#125;
?>
εκεί που λέει: echo "$counter φορές το 2 κάνει ".($counter*'2');
άμα το είχα έτσι:echo '$counter φορές το 2 κάνει '.($counter*'2');
δεν θα διάβαζε την μεταβλητή και αντί να γράφει την τιμή της θα έβγαζε το όνομα της δηλαδή $counter

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιήτε στις εφαρμογές σας για header;

Δημοσίευση από jpk » 12 Φεβ 2012 03:43

Χωρίς παρεξήγηση φίλε αλλά νομίζω ότι το έχει αντιληφθεί λάθος. Ότι με την include μπορείς να εξαγάγεις κώδικα στο τρέχων σημείο εκτέλεσης δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις για να εξάγεις ή αλλιώς με το View. Η PHP (όπως και όλες όσες ξέρω προς το παρών) είναι μια γλώσσα που επιτρέπει βρώμικο προγραμματισμό (spaghetti code) και μπερδεμένη λογική της εφαρμογής με το τι θέλεις να εξαγάγεις. Προς το παρών δεν έχουμε τίποτα καλλίτερο από OOP και MVC &#8230; αυτή είναι η άποψή μου και αν θέλεις να γράψεις κάτι που να μπορείς να το συντηρήσεις μετά από 2 χρόνια μείνε σε αυτά &#8230;.

giorgos-1000
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Ιαν 2012 22:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιήτε στις εφαρμογές σας για header;

Δημοσίευση από giorgos-1000 » 12 Φεβ 2012 11:29

Σε έτοιμες εφαρμογές είχα δει στον πηγιαίο κώδικα να χρησιμοποιούν την συνάρτηση include για το header και για το footer,αυτό θέλω να μάθω,αν χρησιμοποιήτε αυτόν τον τρόπο,αν εχει μειονεκτήματα;

Και η άλλη ερώτηση μου είναι για τα αυτάκια.

Πότε χρησιμοποιούμε τα διπλά (") και πότε τα μονά (');

jpk τώρα ξεκίνησα να ασχολούμαι με PHP και τα περισσότερα που μου είπες δεν τα κατάλαβα όπως για τον βρώμικο προγραμματισμό και για το OOP και το MVC,έχω ακούσει ότι είναι τρόπος ανάπτυξης μιας εφαρμογής.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιήτε στις εφαρμογές σας για header;

Δημοσίευση από ThyClub » 12 Φεβ 2012 13:14

@giorgos-1000

Μιας και είσαι στην αρχή... μην ασχοληθείς ακόμη με oop & mvc. Μάθε πρώτα να δουλεύεις με την php και μετά μπες στα βαθειά...
Λοιπόν ο τρόπος που χρησιμοποιείς για templating είναι γνωστός και χρησιμοποιείται κατά πολύ μεγάλο βαθμό σε projects όπως το wordpress.
Άρα μπορείς να τον χρησιμοποιείς άνετα.

Τώρα στην απορία σου για τα διπλά και μονά εισαγωγικά. Με απλά λόγια. Η PHP δεν θα κάνει parse τις μεταβλητές που βρίσκονται μέσα σε μονά εισαγωγικά. Γι αυτό και όπως παρατήρησες σου εμφανίζει το όνομα της μεταβλητής και όχι την τιμή της.

Δλδ το

Κώδικας: Επιλογή όλων

$counter += 5;echo '$counter+2'
θα εμφανίσει:$counter+2 και όχι 7

Ενώ το

Κώδικας: Επιλογή όλων

$counter += 5;echo &#40;$counter+2&#41;;
θα εμφανίσει 7.

το παραπάνω θα μπορούσες να το γράψεις και έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$counter += 5;echo "το αποτέλεσμα είναι $counter";
ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

$counter += 5;echo "το αποτέλεσμα είναι &#123;$counter&#125;";

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιήτε στις εφαρμογές σας για header;

Δημοσίευση από nbc » 12 Φεβ 2012 13:27

Εγώ θα συνταχθώ με τον jpk ... Επειδή αρχίζει τώρα, δε σημαίνει πως πρέπει να αρχίσει στραβά. Απεναντίας!

Και ναι, εφαρμογές που αναπτύχθηκαν επί PHP 4 ή και παλαιότερα, είναι "στραβές". Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιμετωπίζεται η PHP ως templating engine. Αυτό γινόταν τον περασμένο αιώνα. :D

giorgos-1000
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Ιαν 2012 22:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιήτε στις εφαρμογές σας για header;

Δημοσίευση από giorgos-1000 » 12 Φεβ 2012 13:36

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά!!!
:D :) :) :D :lol:

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιήτε στις εφαρμογές σας για header;

Δημοσίευση από ThyClub » 12 Φεβ 2012 15:18

nbc έγραψε:Εγώ θα συνταχθώ με τον jpk ... Επειδή αρχίζει τώρα, δε σημαίνει πως πρέπει να αρχίσει στραβά. Απεναντίας!

Και ναι, εφαρμογές που αναπτύχθηκαν επί PHP 4 ή και παλαιότερα, είναι "στραβές". Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιμετωπίζεται η PHP ως templating engine. Αυτό γινόταν τον περασμένο αιώνα. :D
Εσυ τι χρησιμοποιεις σαν templating system; Βασιζεσαι πχ στα views ενος framework?



Αααα!! Επισης και στο σχολειο οταν πας στην πρωτη δημοτικου σου μαθαινουν να συλλαβιζεις πρωτα. Αρα το κανουν στραβα... Θα επρεπε να μαθαινουν διανυσματα και ορισματα γιατι θα τα χρειαστουν στο πανεπιστημιο :·)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιήτε στις εφαρμογές σας για header;

Δημοσίευση από korgr » 12 Φεβ 2012 19:18

Μιας και αρχίσαμε τις ...συνάξεις, να συνταχθώ κι εγώ με τον ThyClub :D
Την αρχιτεκτονική MVC θα την εμπεδώσει κάποιος που κινείται άνετα μέσα στην PHP.
Σε διαφορετική περίπτωση θα του φανεί τόσο βουνό και δυσνόητο που θα εγκαταλείψει πριν καν αρχίσει.
Από την Άλφα Βήτα λοιπόν, χωρίς ανάμεσα στο Α και το Β να γίνονται αναφορές στο Σ

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες