πρόβλημα με substr και ελληνικά

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

πρόβλημα με substr και ελληνικά

Δημοσίευση από rafinos » 12 Φεβ 2012 11:16

Παιδιά έχω ένα θέμα...
σε αυτό --- > substr($name,0,2);
αν το το string αποτελείται από λατινικούς χαρακτήρες μου επιστρέφει 2 γράμματα... ενώ αν είναι ελληνικοί μου επιστρέφει ένα... γιατί γίνεται αυτό;;;

πως θα γίνει αυτό ----> substr($name,0,1); να μην μου επιστρέφει ερωτηματικό αν είναι ελληνικοί χαρακτήρες αλλά το πρώτο γράμμα;


Τελικά δεν είχα ψάξει όσο θα έπρεπε... sorry

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=48235

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες