phpmyadmin setup remote

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από abeautifulmind » 13 Φεβ 2012 12:59

Καλημέρα σε όλους.
Συγνώμη αν είναι off topic το θέμα.
Γνωρίζει κανείς μήπως πως μπορώ να κάνω εγκατάσταση και να παραμετροποιήσω τo phpmyadmin se linux server με ftp πρόγραμμα στην περίπτωση μου με το ssh της bitvise για να το χρησιμοποιώ για τις βάσεις δεδομένων μου απομακρυσμένα γιατί με εντολές linux στο ssh terminal γ........τα :(

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από greekbytes » 14 Φεβ 2012 11:12

Το phpmyadmin είναι ένα php script που μπορείς να το βάλεις σε όποιο public directory θέλεις. Το κατεβάζεις από το http://www.phpmyadmin.net , ρυθμίζεις το config του με τα στοιχεία του mysql user σου και το ανεβάζεις όπου θες.

Εξαιρετικό αντίστοιχο είναι το Adminer: http://www.adminer.org/
Ένα αρχείο μόνο, το ανεβάζεις και κάνεις login κατευθείαν.

(Το μετέφερα στο "PHP έτοιμες εφαρμογές")

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από abeautifulmind » 16 Φεβ 2012 12:30

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου όμως ποιές ρυθμίσεις πρέπει να κάνω δεν ξέρω για linux server

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από greekbytes » 16 Φεβ 2012 14:57

Αν απλά ανεβάσεις το phpmyadmin ή το Adminer με ftp στο directory /mytest και πάς στο www.mysite.gr/mytest θα δεις φόρμα login για να συνδεθείς με τα στοιχεία του mysql user που θα πρέπει να έχεις.

Η ρύθμιση στο αρχείο config.php που αναφέρω είναι για να συνδέεται αυτόματα με κάποιο user account.

Δοκίμασε και αν κάτι δεν παίζει το βλέπουμε :P

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από abeautifulmind » 16 Φεβ 2012 17:20

Ανέβασα τον φάκελο phpmyadmin στον www.mysite.gr/phpmyadmin πατάω στον browser και μου βγάζει όντως να συνδεθώ όπως είπες αλλά βάζω τα στοιχεία σύνδεσης που μου έδωσε ο admin του server και δεν μπαίνει μου βγάζει κωδικό λάθους #1045.Μήπως δεν μπορεί να βρεί το αρχείο www.mysite.gr/mysql/mysql.sock για να γίνει ταυτοποίηση ?

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από abeautifulmind » 16 Φεβ 2012 18:09

Μήπως πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές στο αρχείο config.sample.inc.php?

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από abeautifulmind » 16 Φεβ 2012 18:57

Δεν μπορώ να καταλάβω ενώ συνδέομαι με ssh terminal στην βάση δεδομένων γιατί δεν συνδέομαι με το phpmyadmin με τα ίδια στοιχεία login?
Aπλά έβαλα τον φάκελο phpmyadmin μέσα στον web φάκελο της σελίδας και πήγα www.mysite.gr/phpmyadmin και μου βγάζει την φόρμα συμπλήρωσης login αλλά δεν συνδέεται. :x

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από greekbytes » 17 Φεβ 2012 09:40

Αν δεν υπάρχει config.php κάνε ένα copy το config.sample.inc.php σε config.php και ανέβασέ το.

Ο χρήστης SSH δεν είναι απαραίτητο ότι υπάρχει και σαν mysql χρήστης.

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από abeautifulmind » 17 Φεβ 2012 12:04

greekbytes ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Όταν πατάω www.mysite.gr έχω πρόσβαση στον φάκελο web του server όπου είναι όλα τα αρχεία της σελίδας τον φάκελο phpmyadmin τον έβαλα εκει μέσα η δομή των φακέλων στον server είναι
users/mysite/1 mysql (εδώ έχει και κάποια αρχεία mysql.server , mysql.history κ.τ.λ.
2 web/1 mysite/όλα τα αρχεία του site
2 phpmyadmin
με τους κωδικούς συνδέομαι κανονικά σαν mysqladmin χρήστης με ssh αλλά όχι με το phpmyadmin και έκανα και το αρχείο config.php

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από abeautifulmind » 17 Φεβ 2012 15:10

¨Οταν πάω να συνδεθώ μου λέει #1045 Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση με τον διακομιστή MySQL

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από greekbytes » 17 Φεβ 2012 19:12

Ένα ενδεχόμενο είναι ο χρήστης στη mysql να μην έχει access από οπουδήποτε αλλά μόνο από συγκεκριμένο host.

Αν ο server είναι δικός σου και πειραματίζεσαι μπορείς να αλλάξεις στη βάση "mysql", στο table "user" τον χρήστη και να του δώσεις host='%' (wildcard).

Οδηγίες εδώ:
http://www.howtogeek.com/howto/programm ... -any-host/

Αν ο server δεν είναι δικός σου, επικοινώνησε με την εταιρία hosting ή τον administrator του server να σε βοηθήσει.

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από abeautifulmind » 20 Φεβ 2012 11:24

O διαχειριστής του server μου έδωσε αυτό το path
localhost:/users/site/mysql/mysql.sock
μπορεί να βοηθήσει σε κάτι σε κάποια ρύθμιση του phpmyadmin για να συνδεθεί ίσως?

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από abeautifulmind » 20 Φεβ 2012 11:25

Υ.Γ άλλαξα και σε % τον root user

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

phpmyadmin setup remote

Δημοσίευση από abeautifulmind » 20 Φεβ 2012 18:51

οκ λύθηκε ευχαριστώ πολύ δεν έβαζα το path για το mysql.sock σωστά στο config.php

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες