Ίδιες τιμές σε πίνακα...

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Ίδιες τιμές σε πίνακα...

Δημοσίευση από rafinos » 16 Φεβ 2012 18:47

Γεια σας!
Υπάρχει τρόπος να δω αν δύο ή παραπάνω τιμές ενός πίνακα είναι ίδιες με jquery;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ίδιες τιμές σε πίνακα...

Δημοσίευση από korgr » 16 Φεβ 2012 19:28

Παίξε με την inArray

rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Ίδιες τιμές σε πίνακα...

Δημοσίευση από rafinos » 16 Φεβ 2012 19:40

το θέμα είναι ότι όσο το σκέφτομαι βλέπω ότι δεν μπορώ καθόλου να το κάνω ακόμα και με απλη for και if αχαχαχαχαχα
κάτι μου έρχετε πάντως στο μυαλό φτιάχνοντας έναν temp[] που αποθηκεύει τις τιμές και γίνεται έλεγχος με αυτόν κτλ αλλά ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη :P

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Ίδιες τιμές σε πίνακα...

Δημοσίευση από fafos » 16 Φεβ 2012 19:58

sosto auto pou leei o kontopatridas alla tha pedeuteis..
o pio eukolos tropos einai na sortareis thn array kai meta na kaneis enan elenxo me mia for kai ena if an yparxei kati omoio.. an yparxei, to vazeis mesa se mia nea array (sto paradeigma thn leo "omoia") kai exeis mono ta omoia:

Κώδικας: Επιλογή όλων

var arr = ["fafos", "rafinos", "korgr", "fafos", "rafinos", "cordis"];

var sortarisma = arr.sort();

var omoia = [];
for &#40;var i = 0; i < arr.length - 1; i++&#41; &#123;
	if &#40;sortarisma&#91;i + 1&#93; == sortarisma&#91;i&#93;&#41; &#123;
		omoia.push&#40;sortarisma&#91;i&#93;&#41;;
	&#125;
&#125;

alert&#40;omoia&#41;;
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Ίδιες τιμές σε πίνακα...

Δημοσίευση από rafinos » 16 Φεβ 2012 21:13

Πωωωωωωωωω τι λες τώρα!!!!
Πολύ μάρεσε αυτό που έκανες :P

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ίδιες τιμές σε πίνακα...

Δημοσίευση από korgr » 17 Φεβ 2012 09:12

Από το ανωτέρω παράδειγμα προκύπτει πως μόνο εγώ και ο cordis δεν έχουμε διπλή προσωπικότητα :D

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Ίδιες τιμές σε πίνακα...

Δημοσίευση από gvre » 17 Φεβ 2012 14:45

Σε αυτό που έστειλε ο fafos βάλε το παρακάτω στη θέση της γραμμής με την push() για να αποφύγεις την εισαγωγή του ίδιου ονόματος πολλές φορές στο array omoia (αυτό θα συμβεί μόνο αν το όνομα υπάρχει περισσότερες από 2 φορές στο array arr).

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;!omoia.length || omoia&#91;omoia.length-1&#93; != sortarisma&#91;i&#93;&#41;
        omoia.push&#40;sortarisma&#91;i&#93;&#41;;

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες