kwdikas gia allagi fonts se site.....???

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kalavros
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: 30 Ιουν 2003 15:57
Τοποθεσία: London, UK

kwdikas gia allagi fonts se site.....???

Δημοσίευση από kalavros » 01 Οκτ 2003 16:10

paidia egw ayton exw....

Κώδικας: Επιλογή όλων

<STYLE type=text/css>
.p &#123;font-weight&#58;bold; COLOR&#58; #000000; FONT-FAMILY&#58; Splash; FONT-SIZE&#58; 14px; text-transform&#58; capitalize; &#125;
TD.b &#123; COLOR&#58; blue; FONT-FAMILY&#58; Splash; FONT-SIZE&#58; 13px; &#125;
TD.stitle2 &#123; COLOR&#58; blue; FONT-FAMILY&#58; Splash; FONT-SIZE&#58; 13px; &#125;
font.null    &#123; COLOR&#58; blue; FONT-FAMILY&#58; Splash; font-size&#58; 22pt; text-transform&#58; capitalize; &#125;
A&#58;link &#123;cursor&#58;url&#40;"http&#58;//img.pathfinder.gr/clubs/files/25935/12.dat"&#41;; FONT-FAMILY&#58; Splash; FONT-SIZE&#58; 14px; BACKGROUND&#58; none transparent scroll repeat 0% 0%; COLOR&#58; black; TEXT-DECORATION&#58; none &#125;
A&#58;hover &#123;cursor&#58;url&#40;"http&#58;//img.pathfinder.gr/clubs/files/25935/12.dat"&#41;; BACKGROUND&#58; none transparent scroll repeat 0% 0%; COLOR&#58; black; TEXT-DECORATION&#58; underline 
&#125;
A&#58;visited &#123;cursor&#58;url&#40;"http&#58;//img.pathfinder.gr/clubs/files/25935/12.dat"&#41;; FONT-FAMILY&#58; Splash; FONT-SIZE&#58; 14px; BACKGROUND&#58; none transparent scroll repeat 0% 0%; COLOR&#58; black; TEXT-DECORATION&#58; none &#125;
td.n &#123;font-family&#58; Splash; font-size&#58; 10pt; color&#58; #000000; 
               background-color&#58; #FFFFFF;  text-transform&#58; capitalize;&#125;
td.nsmall &#123;font-family&#58; Splash; font-size&#58; 14pt; color&#58; #000000; 
               background-color&#58; #000000;  &#125;
td.smallfooter &#123;font-family&#58; Splash; font-size&#58; 14pt; color&#58; #000000; 
               background-color&#58; #000000; &#125;
A.lnk &#123;font-family&#58; Splash; font-size&#58; 14pt; color&#58; #000000; 
               background-color&#58; #000000;&#125;
TD.note &#123;font-family&#58; Splash; font-size&#58; 16pt; color&#58; #000000; 
               background-color&#58; #000000;&#125;
</STYLE>

kanei??

...exete mipws kanena allo eseis???

...einai oles oi grammatoseires simbates me ayton ton kwdika?

Άβαταρ μέλους
crackman
Δημοσιεύσεις: 339
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 01:19
Τοποθεσία: Ιωάννινα, Αμαρτίας 69 ημιόροφος. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Το κουδούνι είναι χαλασμένο :P

kwdikas gia allagi fonts se site.....???

Δημοσίευση από crackman » 01 Οκτ 2003 22:30

Κατ' αρχήν ξέρεις τη χρησιμότητα του παραπάνω κώδικα?

Όπως είναι δεν κάνει απολύτως τίποτα...
Για να χρησημοποιήσεις κάποια κλάση (class) πρέπει να έχει την εξής σύσταση:
Έστω ότι θέλουμε η λέξη Τεστ να είναι class .p (η πρώτη γραμμή στων κώδικά σου.) η οποία λέξη ας πούμε είναι μέσα σε ένα κελί ενός πίνακα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

...<td class="p"> Τεστ </td>...
Αντίστοιχα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

...<td class="b"> Τεστ </td>...

Κώδικας: Επιλογή όλων

...<td class="stitle2"> Τεστ </td>...

Κώδικας: Επιλογή όλων

...<td class="null"> Τεστ </td>...

κοκ......
Τώρα η επιλογή στύλ είναι θέμα του κάθε σχεδιαστή.
Ανάλογα με τη σελίδα και τα χρώματα,γραφικά,... πάνε και οι γραμματοσειρές και τα χρώματα αυτών.

Ρωτάς αν: ...einai oles oi grammatoseires simbates me ayton ton kwdika?

Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι ενοείς.
Πάντως αν ενοείς πως έτσι όπως το έχεις σε μια σελίδα χωρίς να "υποδίξεις" που θα χρησιμοποιηθεί η κάθε κλάση, δεν κάνεις τίποτα.
Έτσι μόνο οι γραμμες που δείχνουν το στυλ των υπερσυνδέσμων (links) δουλεύουν...

Κώδικας: Επιλογή όλων

A&#58;link &#123;cursor&#58;url&#40;"http&#58;//img.pathfinder.gr/clubs/files/25935/12.dat"&#41;; FONT-FAMILY&#58; Splash; FONT-SIZE&#58; 14px; BACKGROUND&#58; none transparent scroll repeat 0% 0%; COLOR&#58; black; TEXT-DECORATION&#58; none &#125; 
A&#58;hover &#123;cursor&#58;url&#40;"http&#58;//img.pathfinder.gr/clubs/files/25935/12.dat"&#41;; BACKGROUND&#58; none transparent scroll repeat 0% 0%; COLOR&#58; black; TEXT-DECORATION&#58; underline 
&#125; 
A&#58;visited &#123;cursor&#58;url&#40;"http&#58;//img.pathfinder.gr/clubs/files/25935/12.dat"&#41;; FONT-FAMILY&#58; Splash; FONT-SIZE&#58; 14px; BACKGROUND&#58; none transparent scroll repeat 0% 0%; COLOR&#58; black; TEXT-DECORATION&#58; none &#125;

Άβαταρ μέλους
kalavros
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: 30 Ιουν 2003 15:57
Τοποθεσία: London, UK

kwdikas gia allagi fonts se site.....???

Δημοσίευση από kalavros » 02 Οκτ 2003 01:02

...e....mipws iparxei kanena kwdikas etoimos gia fonts???

...genika milaw....

...mm...mallon ayto den douleyei....

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

kwdikas gia allagi fonts se site.....???

Δημοσίευση από grjava » 02 Οκτ 2003 02:23

Για να δει κάποιος τις γραμματοσειρές που δίνεις στις σελίδες σου θα πρέπει να τις έχει και αυτός εγκατεστημένες στο κομπιούτερ του..
Για να σου δώσω να καταλάβεις την γραμματοσειρά που δίνει το script που μας αναφέρεις (Splash) εγώ δεν την έχω εγκατεστημένη οπότε θα βλέπω αυτή που έχω ως default στον exploler (για μένα είναι arial)..
Οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιείς γραμματοσειρές που έχουν οι περισσότεροι χρήστες (π.χ. arial, verdana, helvetica klp)

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

kwdikas gia allagi fonts se site.....???

Δημοσίευση από greekbytes » 02 Οκτ 2003 11:55

Ego xrisimopoio pio apla css kai kano ti douleia mou..

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style type="text/css"> 
	A&#58;LINK &#123;color&#58; #003366; text-decoration&#58; none;&#125; # xroma kai diakosmisi ton links
	A&#58;ACTIVE &#123;color&#58; #003366; text-decoration&#58; none;&#125; # xroma kai diakosmisi ton active links
	A&#58;VISITED &#123;color&#58; #003366; text-decoration&#58; none;&#125; # xroma kai diakosmisi ton visited links
	A&#58;HOVER &#123;color&#58; #003366; text-decoration&#58; underline&#125; # xroma kai diakosmisi ton links otan to pontiki pernaei apo pano tous
	BODY &#123;font-family&#58; Arial, Verdana; font-size&#58; 10pt;&#125; # font pou tha emfanizetai mesa sti selida
	td &#123;font-family&#58; Arial, Verdana; font-size&#58; 10pt;&#125; # font pou tha emfanizetai mesa sta tables sou..
 
</style>
ta "#" kai oti akolouthei meta apo auta se kathe seira einai sxolia.. svista. Opos eipe kai o grjava pote mi vazeis grammatoseires pou exeis valei prostheta esi sto PC sou se mia selida... Ston allon de tha emfanistoun. Allo pou exo dei na kanoun einai na grafoun kapou "katevaste tin tade grammatoseira gia na deite to site sosta" .. Apofige to auto.

Άβαταρ μέλους
kalavros
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: 30 Ιουν 2003 15:57
Τοποθεσία: London, UK

kwdikas gia allagi fonts se site.....???

Δημοσίευση από kalavros » 03 Οκτ 2003 02:28

o kwdikas tou greekbytes doulepse!!!



...ok paidia.....akoma mia aporia mou lithike!!!

thanks!!!!

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

kwdikas gia allagi fonts se site.....???

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 03 Οκτ 2003 11:19

mexri twra oi kodikes exouv re-defines twv tags
me css mporeis va ftiakseis kai ta dikasou defines gia diaforetika
classes
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες