Προβλημα στην εμφανιση τριτου πινακα

Συζητήσεις για τον Microsoft SQL Server

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
babis91
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Δεκ 2005 22:22

Προβλημα στην εμφανιση τριτου πινακα

Δημοσίευση από babis91 » 28 Φεβ 2012 13:27

Καλησπερα παιδια. Ζητω την βοηθεια σας σε μια ασκηση στην οποια εχω κολλησει!

Εχουμε δυο πινακες, tblEmp και tblDpm.
Στον tblEmp (id INT,name VARCHAR(50),job VARCHAR(50),code INT)
Στον tblDpm (code INT,location VARCHR(50))

Η ασκηση ειναι να δημιουργησω εναν τριτο πινακα (π.χ. tblSum) στον οποιο να περιεχονται ολα τα δεδομενα του tblEmp ΣΥΝ το location απο τον tblDpm.

Ο κωδικας που εχω φτασει μεχρι τωρα ειναι αυτος

Κώδικας: Επιλογή όλων

CREATE TABLE tblSum (id INT,name VARCHAR(50),job VARCHAR(50),code INT,location VARCHAR(50))
INSERT INTO tblSum (id,name,job,code,location)
SELECT id,name,job,code
FROM tblEmp
SELECT location
FROM tblDpm
Το θεμα ειναι οτι στον τριτο πινακα το location το εμφανιζει κατω απ' ολα τα δεδομενα του tblEmp.
Κανω κατι λαθως?

Υ.Γ.: Τους πινακες tblEmp και tblDpm τους εφτιαξα απο το Design.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Προβλημα στην εμφανιση τριτου πινακα

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Φεβ 2012 15:05

Με κάποιο τρόπο πρέπει να συνδυάσεις τους δύο πίνακες. Συχνά αυτό γίνεται με 1 πεδίο που υπάρχει σαν primary key στον 1ο πίνακα και σαν foreign key (για τον 1ο) στον 2ο πίνακα.

Κρίνοντας από τα ονόματα λογικά αυτά τα πεδία είναι αυτά που έχουν όνομα "code". Οπότε θέλεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

INSERT INTO tblSum (id,name,job,code,location)
select tblEmp.id,tblEmp.name,tblEmp.job,tblEmp.code,tblDpm.location
from tblEmp,tblDpm
where tblEmp.code = tblDpm.code

babis91
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Δεκ 2005 22:22

Προβλημα στην εμφανιση τριτου πινακα

Δημοσίευση από babis91 » 01 Μαρ 2012 22:10

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια! :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS SQL Server”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες