Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
SnakeEyes
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006 15:56

Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Δημοσίευση από SnakeEyes » 17 Μαρ 2012 09:29

Προσπαθώ να εισάγω τιμές σε μία βάση mysql και δε μπορώ, τι κάνω λάθος
μπορείτε να μου πείτε? ορίστε ο κώδικας

default.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>

	<head>
		<title>MyMovies</title>
		
	</head>
	
	<body>
	
	<form action="insert.php" method="post">
	
	Ονομα ταινίας&#58; <input type="text" name="OnomaTainias" />
	Είδος ταινίας&#58; <input type="text" name="EidosTainias" />
	Ετος Ταινίας&#58; <input type="text" name="EtosTainias" />
	Βαθμολογία Ταινίας <input type="text" name="BathmologiaTainias" />
	<input type="submit" />
	
	</form
	
	</body>

</html>
insert.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

$con=mysql_connect&#40;"localhost","admin",""&#41;;

if&#40;!$con&#41;
	&#123;
	die&#40;'Den mporei na dindethei&#58; '. mysql_error&#40;&#41;&#41;;
	&#125;

mysql_select_db&#40;"myMovies",$con&#41;;

$sql="INSERT INTO movies &#40;Onoma,Eidos,Etos,Bathmologia&#41; VALUES &#40;'$_POST&#91;OnomaTainias&#93;','$_POST&#91;EidosTainias&#93;','$_POST&#91;EtosTainias&#93;','$_POST&#91;BathmologiaTainias&#93;'&#41;";

if &#40;!mysql_query&#40;$sql,$con&#41;&#41;
	&#123;
	die&#40;'Sfalma&#58;'.mysql_error&#40;&#41;&#41;;
	&#125;
echo "1 eggrafh prostethike";

mysql_close&#40;$con&#41;

?>
η βαση mymovies και ο πίνακας movies

Κώδικας: Επιλογή όλων

id 	int&#40;11&#41; 			Όχι 	Κανένα 	AUTO_INCREMENT 
Onoma 	varchar&#40;20&#41; 	utf8_general_ci 		Όχι 	Κανένα 		
Eidos 	varchar&#40;20&#41; 	utf8_general_ci 		Ναι 	NULL 		
Etos 	varchar&#40;20&#41; 	utf8_general_ci 		Ναι 	NULL 		
Bathmologia 	varchar&#40;11&#41; 	utf8_general_ci 		Ναι 	NULL 


και το μήμυμα που παίρνω είναι
Sfalma:No database selected

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Δημοσίευση από xmavidis » 17 Μαρ 2012 20:22

Έχεις κάνει σωστά spell το όνομα της βάσης;

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_select_db&#40;"myMovies",$con&#41;;
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

SnakeEyes
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006 15:56

Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Δημοσίευση από SnakeEyes » 18 Μαρ 2012 18:06

xmavidis έγραψε:Έχεις κάνει σωστά spell το όνομα της βάσης;

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_select_db&#40;"myMovies",$con&#41;;
ναι το όνομα της βάσης και του πίνακα το έχω γράψει σωστά και στη βάση και στο κώδικα

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Δημοσίευση από stevebat » 18 Μαρ 2012 20:13

Για δοκίμασε το έτσι :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

$con=mysql_connect&#40;"localhost","admin",""&#41;;

if&#40;!$con&#41;
   &#123;
   die&#40;'Den mporei na dindethei&#58; '. mysql_error&#40;&#41;&#41;;
   &#125;

mysql_select_db&#40;"myMovies", $con&#41;;

$sql="INSERT INTO `movies` &#40;`id`, `Onoma`, `Eidos`, `Etos`, `Bathmologia`&#41; VALUES &#40;'' , $_POST&#91;OnomaTainias&#93;','$_POST&#91;EidosTainias&#93;','$_POST&#91;EtosTainias&#93;','$_POST&#91;BathmologiaTainias&#93;'&#41;";

if &#40;mysql_query&#40;$sql, $con&#41;&#41;
   &#123;
   echo "1 eggrafh prostethike";
   &#125; else &#123;
die&#40;'Sfalma&#58;'.mysql_error&#40;&#41;&#41;;
   &#125;
mysql_close&#40;$con&#41;;

?>

SnakeEyes
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006 15:56

Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Δημοσίευση από SnakeEyes » 19 Μαρ 2012 08:30

ούτε τώρα δούλεψε, δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Δημοσίευση από xmavidis » 19 Μαρ 2012 10:15

Λείπει ένα ' μπροστά από το $_POST[OnomaTainias].

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql="INSERT INTO `movies` &#40;`id`, `Onoma`, `Eidos`, `Etos`, `Bathmologia`&#41; VALUES &#40;'' , '$_POST&#91;OnomaTainias&#93;','$_POST&#91;EidosTainias&#93;','$_POST&#91;EtosTainias&#93;','$_POST&#91;BathmologiaTainias&#93;'&#41;"; 
Δοκίμασε αυτό. Σε μένα δούλεψε.
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Δημοσίευση από korgr » 19 Μαρ 2012 12:03

Να σου θυμίσω πως είναι εγκληματικό να καταχωρούμε στην βάση τιμές του request χωρίς φιλτράρισμα; :wink:

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Δημοσίευση από stevebat » 19 Μαρ 2012 13:18

xmavidis έγραψε:Λείπει ένα ' μπροστά από το $_POST[OnomaTainias].

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql="INSERT INTO `movies` &#40;`id`, `Onoma`, `Eidos`, `Etos`, `Bathmologia`&#41; VALUES &#40;'' , '$_POST&#91;OnomaTainias&#93;','$_POST&#91;EidosTainias&#93;','$_POST&#91;EtosTainias&#93;','$_POST&#91;BathmologiaTainias&#93;'&#41;"; 
Δοκίμασε αυτό. Σε μένα δούλεψε.
Damn Μου ξέφυγε sorry!!!

korgr
+1 αλλά άστο μια φορά, να δουλέψει έτσι και μετά βλέπομε :p

SnakeEyes
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006 15:56

Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Δημοσίευση από SnakeEyes » 21 Μαρ 2012 13:07

ευχαριστώ παιδιά, τελικά δούλεψε και με τον τρόπο που είχα δοκιμάσει στην αρχή,
το πρόβλημα μάλλον ήταν στην εγκατάσταση του xampp γιατί τον ίδιο κώδικα όταν
τον δοκίμασα σε άλλο μηχάνημα δούλεψε.

τώρα που δούλεψε θα ήθελα να μάθω και λίγα περισσότερα για το φιλτράρισμα
που αναφέρατε, πως γίνετε? είναι προτειμότερο να το κάνω με php ή javascript?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Δημοσίευση από korgr » 21 Μαρ 2012 15:33


Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Γιατί δεν παίρνει τις τιμές η db?

Δημοσίευση από xmavidis » 21 Μαρ 2012 16:11

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και prepared statements για να περάσεις εξωτερικά δεδομένα στα sql queries.
Δες εδώ:
http://php.net/manual/en/mysqli.prepare.php
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες