περί Admin

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από rafinos » 28 Μαρ 2012 16:33

Παιδιά θέλω να κάνω μια ερώτηση που δεν ξέρω καν αν πρέπει να μπει σε αυτό το μέρος...
και ίσως σε κάποιους φανεί χαζί!!!

Αυτή τη περίοδο προσπαθώ να υλοποιήσω την πτυχιακή μου, είναι μια διαδικτυακή εφαμοργή για τη διαχείριση βιογραφικών...

Εκεί που πίστευα ότι έφτασα κοντά στο τέλος της εφαρμογής...
ξαφνικά κατάλαβα ότι δεν έχω δημιουργήσει admin... δηλαδή σελίδες που να βοηθάνε τον admin να σβήνει να προσθέτει δεδομένα κτλ...
αλλα εδώ είναι το ερώτημα μου... είναι απαραίτητος ο admin στο συγκεκριμένο σύστημα;;;
Εξαρχής δεν το σκέφτηκα γιατί θεώρησα ότι admin μπορεί να θεωρηθέι και ο διαχειριστής της βάσης δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιο εργαλείο όπως το phpmyadmin.... αλλά θα μου πείτε ότι αυτό δεν καλύπτει και πολύ ε;

sta_xionia
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2010 12:34

περί Admin

Δημοσίευση από sta_xionia » 28 Μαρ 2012 16:41

Πρεπει να φτιαξεις και admin. Ετσι ειναι το σωστο. Τωρα τι θα δεχτει ο καθηγητης σου ειναι αλλο θεμα.

Ο διαχειριστης της βασης δεν εχει σχεση.

rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από rafinos » 28 Μαρ 2012 16:46

Με λίγα λόγια μου λες...
ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ!!!!!

sta_xionia
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2010 12:34

περί Admin

Δημοσίευση από sta_xionia » 28 Μαρ 2012 17:08

Δεν εχει νοημα να φτιαχνεις εφαρμογη και να μου λες οτι αυτος που θα την διαχειριζεται πρεπει να χακαρει την βαση για να κανει την δουλεια του.

Ετσι ειναι.

Επιπλεον τωρα που θα ψαχνεις να βρεις δουλεια (και χωρις προυπηρεσια να φανταστω) δεν θα θες να εχεις να δειξεις τουλαχιστον ενα πραγμα που εφτιαξες και να εισαι περηφανος για αυτο.

rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από rafinos » 28 Μαρ 2012 17:16

Δηλαδή για να έχει πρόσβαση ο admin του συστήματος στην βάση θα πρέπει να την χακάρει;;;;
Το καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχει admin αλλά δεν καταλαβαίνω καθόλου αυτό που λες σχετικά με το "Θα πρέπει να την χακάρει για να κάνει τη δουλειά του" μα και εκεί με username και password θα μπαινει!!!!

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από cordis » 28 Μαρ 2012 17:27

άσε τα χακαρίσματα... :D

εάν κάποιος που βάζει βιογραφικά μπορεί να τα διαχειριστεί, μπορείς απλά να φτιάξεις έναν super-user που να μπορεί να διαχειριστεί όλα τα βιογραφικά.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από rafinos » 28 Μαρ 2012 17:33

Το σκέφτηκα και εγώ!!!
Για να το κάνω αυτό θα μου φάει πάρα πολύ χρόνο!!!!
Οι χρήστες έχουν ξεχωριστή φόρμα σχεδόν για κάθε τι που περνάνε στη βάση...
πχ "διευθύνσεις","τηλέφωνα","προσωπικά στοιχεία" ........ "δημοσιεύσεις"!!!
Το κακό με το όλο ζήτημα είναι ότι κάποιες από αυτές τις φόρμες είναι τόσο περίεργες που για να μπορεί να γίνει επεξεργασία των στοιχείων θα μου φάει 10 χρόνια να το φτιάξω!!!! (αν τα καταφέρω)!!!!!

Οι δυναμικές φόρμες με δυναμικές εισαγωγές πεδίων μας μάραναν!!!! :P

To μόνο που θα ήταν εύκολο είναι να τους διαγράφω :P αχαχαχαχα

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από cordis » 28 Μαρ 2012 17:42

rafinos έγραψε:Το σκέφτηκα και εγώ!!!
οπότε είσαι μεγάλο πνεύμα! :D

...
ωραία. μπορείς να βάλεις την διαγραφή χρήστη καταρχήν στον super-user, αλλά και την διαγραφή ή το μαρκάρισμα του βιογραφικού που δεν είναι ok, όπου θα πηγαίνει email στον χρήστη του στυλ "παρακαλώ διορθώστε το βιογραφικό σας βάσει τον οδηγιών, αλλιώς θα διαγραφή ο λογαριασμός σας".

;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από rafinos » 29 Μαρ 2012 21:01

Άλλη χαζή ερώτηση...
Ο admin πρέπει οποσδήποτε να επεμβαίνει στα δεδομένα τον χρηστών;;;
Δηλαδή αν απλά μπορεί να δεί όλους τους χρήστες... να τους διαγράψει (μόνο αυτό)
να τους στείλει κάποιο μήνυμα καθώς και να δεχτεί κάποιο από αυτούς... αλλά και να κρίνει αν κάποιο βιογραφικό πρέπει να το βλέπουν ή όχι οι άλλοι χρήστες... δεν μας αρκεί αυτό ε;;;;;

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

περί Admin

Δημοσίευση από jpk » 29 Μαρ 2012 21:16

Τις απαντήσεις τις ξέρεις και μόνος σου, σκέψου ότι είναι πραγματική εφαρμογή και θα την πουλήσεις και μετά θα σε παίρνει ο … στις 3 η ώρα το βράδυ …. Από εκεί και πέρα ναι αν μπορείς να δικαιολογήσεις γιατί μόνο μπορεί να δει και να διαγράφει ναι , σε αυτό το πλαίσιο βρες και καμία βολική θεωρία (υπάρχουν ατελείωτες τεμπελοθεωρίες) να είναι και πιο επιστημονικοφανής η υλοποίηση σου.

rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από rafinos » 29 Μαρ 2012 21:23

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Απλά δεν έχω χρόνο... θέλω να ορκιστώ τον Μάιο γιατί δεν υπάρχουν λεφτά!!!!!!!! :P
Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό... ελπίζω να το καταφέρω!!!

Ευχαριστώ πολύ!

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από cordis » 29 Μαρ 2012 21:30

πες ότι είναι προσωπικά δεδομένα και δε πρέπει να μπορεί άλλος να τα αλλάξει.. :D
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από rafinos » 29 Μαρ 2012 21:36

Το σκέφτομαι αυτό!!!!
Για την ακρίβεια είναι προσωπικά δεδομένα σε πολύ βαθή σημείο... μέχρι και πόσα παιδιά έχει ο άλλος βάζει στα στοιχεία :P
Αλλά αυτοί οι καθηγητές είναι πολύ απαιτητικοί (και καλά κάνουν να σου πω την αλήθεια)...
θα δώ τι μπορώ να κάνω και θα συνεχίσω και εδώ με νέες ερωτήσεις!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Ο ΜΕΓΑΣ ADMIN ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ :)
Μου δίνεις κουράγιο αλήθεια!!! :P

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από cordis » 29 Μαρ 2012 21:51

:D
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

rafinos
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

περί Admin

Δημοσίευση από rafinos » 02 Απρ 2012 16:43

Μέγα admin ξέρεις μήπως πως μπορώ μέσω της phpmailer να στείλω mail μέσω gmail;;;;
Ότι βρήκα δεν δούλεψε....

έχω φτάσει στο σημείο να μου βγάζει αυτό...

Mailer Error: The following From address failed: το_email_μου@gmail.com

o κώδικας είναι αυτός

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
require&#40;"../phpmailer/class.phpmailer.php"&#41;;
$mail = new PHPMailer&#40;&#41;;
$mail->IsSMTP&#40;&#41;; // send via SMTP
$mail->SMTPAuth = true; // turn on SMTP authentication
$mail->Username = "τοemailμου@gmail.com"; // SMTP username
$mail->Password = "ο_κωδικός_μου"; // SMTP password
$webmaster_email = "τοemailμου@gmail.com"; //Reply to this email ID
$email=$_POST&#91;'to'&#93;; // Recipients email ID
$name="name"; // Recipient's name
$mail->From = $webmaster_email;
$mail->FromName = "O_tade";
$mail->AddAddress&#40;$email,$name&#41;;
$mail->AddReplyTo&#40;$webmaster_email,"Webmaster"&#41;;
$mail->WordWrap = 50; // set word wrap
$mail->IsHTML&#40;true&#41;; // send as HTML
$mail->Subject = $_POST&#91;'subject'&#93;;
$mail->Body = "Hi,
This is the HTML BODY "; //HTML Body
$mail->AltBody = $_POST&#91;'message'&#93;; //Text Body
if&#40;!$mail->Send&#40;&#41;&#41;
&#123;
echo "Mailer Error&#58; " . $mail->ErrorInfo;
&#125;
else
&#123;
echo "Message has been sent";
&#125;
?> 
και πρόσθεσα αυτά
$host = "ssl://smtp.gmail.com";
$port = 587;

πριν από το " // connect to the smtp server"
στο αρχείο class.smtp.php

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες