Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27620
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από cordis » 16 Απρ 2012 19:51

πουλάει ένα κιλό ψωμί και όχι ζύμη, το λέμε από την αρχή αυτό, αλλά αν σας βολεύει στις θεωρίες σας ότι πουλάει ένα κιλό ζύμη οκ, δε θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας.

το πιο σωστό θα ήταν και το ένα κιλό κρέας να είναι 750 γραμμάρια, γιατί έχει φύγει τόσο αίμα από το ζωντανό και του έχουν βγάλει και την προβιά...

το σωστό να λέγετε και να ισχύει και για όλους!
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από skeftomilos » 16 Απρ 2012 22:29

Να τι λέει το υπουργείο:

- Άρθρο 108 Έννοια του όρου «ψωμί – αρτοπαρασκεύασμα – αρτοσκεύασμα»
- Άρθρο 109 Βάρος ψωμιού-αρτοπαρασκευασμάτων και κουλουριών

Σύμφωνα με τα παραπάνω η έννοια «ψωμί» πρέπει να πουλιέται σε μονάδες των 500, 1000, 1500 ή 2000 γραμμαρίων, ενώ η έννοια «αρτοσκεύασμα» σε μονάδες των 250, 350, 500, 750 ή 1000 γραμμαρίων. Προσωπικά τρώω ψωμί που αγοράζω από φούρνο, και ΔΕΝ αισθάνομαι ότι η φουρνάρισσα με κλέβει επειδή η φρατζόλα που μου δίνει δεν ζυγίζει συγκεκριμένο αριθμό γραμμαρίων. Το εκτιμώ που κάποιος βάζει ξυπνητήρι στις 3 το πρωί για να μπορώ εγώ κάθε μέρα να απολαμβάνω το φρέσκο ψωμάκι μου. Το οποίο είναι πολύ καλύτερο από το ψωμί που ζύμωνα και έψηνα μόνος μου δέκα-δεκαπέντε χρόνια πριν για λόγους οικονομίας (με κίνδυνο να αρπάξω και καμιά δερματοπάθεια από το ζύμωμα).

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27620
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από cordis » 17 Απρ 2012 13:00

εκτιμάς ότι κουράζετε για να σε κλέψει και γι' αυτό δε σε ενδιαφέρει και πολύ. δεκτό αυτό, αλλά στο τέλος γίνετε αλυσίδα, και ο κρεοπώλης θα σου χρεώνει το αίμα που έχει στραγγίσει (το χαρτί στο χρεώνει και τώρα) , και την ρίγανη και το τσάι θα το αγοράζεις στο βάρος που είχε πριν ξεραθεί αλλά στην τιμή του ξεραμένου... κι αυτά ξέρεις... χάνουν το 60% του βάρους τους όταν ξεραίνονται...

να εκτιμάμε και τον κόπο του αγρότη που πήγε στο βουνό τα μάζεψε μέσα στο λιοπύρι, τα καθάρισε, τα ξεχώρισε, και περίμενε υπομονετικά τόσες εβδομάδες να ξεραθούν...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από EneMe » 17 Απρ 2012 13:40

Βρίσκω την συζήτηση αυτή ανούσια...

Όταν αγοράζετε 1 κιλό κεφαλοτύρι, μάλλον σας κατακλέβουν, αφού χρειάζεται 7 κιλά γάλα για να γίνει...

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από skeftomilos » 17 Απρ 2012 13:41

Δε με κλέβει βρε συ Cordis. Ούτε με κλέβει, ούτε με εξαπατά, ούτε με εκμεταλλεύεται η φουρνάρισσα. Εν γνώση μου αγοράζω ψωμί που ζυγίζει λιγότερο από 500 γραμμάρια. Γι αυτό κιόλας και δεν της ζητάω μισό κιλό ψωμί αλλά μία φραντζόλα ψωμί. Και αν είχε προς πώληση ψωμί των 500 γραμμαρίων δε θα το αγόραζα γιατί δε θα με βόλευε το μέγεθος. Η ψωμοθήκη μου χωράει συγκεκριμένο μέγεθος ψωμιού. Σοβαρά πιστεύεις ότι αν υποχρεωθούν οι φούρνοι να πουλάνε μεγάλα ψωμιά των 500 γραμμαρίων, θα συνεχίσουν να τα πουλάνε στην τιμή των 0,70€; Αν αύριο όλοι οι φούρνοι καταργήσουν τις φραντζόλες των 350 γραμμαρίων και ξεκινήσουν να πουλάνε αποκλειστικά μισόκιλες φραντζόλες προς 1€ η μία, θα αισθανθείς ότι επιτέλους διορθώθηκε η χρόνια στρέβλωση και αποκαταστάθηκε η ορθότητα;

Άβαταρ μέλους
PanosIlio
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2461
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 14:21
Τοποθεσία: Δραπετσώνα
Επικοινωνία:

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από PanosIlio » 17 Απρ 2012 14:23

Οι συνναλαγή γίνεται με βάση την τιμή του προϊόντος σε ευρώ/κιλό.

Χ ευρώ το 1 κιλό. Δεν πάει με το τεμάχιο.

Το αναφέρει και εδώ http://gge.gov.gr/wp-content/uploads/20 ... 7_2009.pdf

Το προϊόν πρέπει να ζυγίζεται, τωρα αν οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποδεχθεί μια παγιωμένη κατάσταση δεν σημαίνει πως δεν είναι κλεψιά. Φυσικά και είναι απλά το αποδεχόμαστε.

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Ο αρτοποιός κερδίζει από αυτό μαύρο χρήμα.
Εικόνα

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από skeftomilos » 17 Απρ 2012 14:55

PanosIlio έγραψε:Ο αρτοποιός κερδίζει από αυτό μαύρο χρήμα.
Εγώ παίρνω απόδειξη από όλους τους φούρνους που αγοράζω ψωμί, χωρίς να τη ζητήσω ρητά. Μου την κόβουν και μου τη δίνουν μαζί με τα ρέστα. Αντίθετα ο οδοντογιατρός μου δε μου κόβει ποτέ απόδειξη αν δε του τη ζητήσω, και αν του τη ζητήσω θα επιβαρυνθώ τον ΦΠΑ. Γι αυτό κι δεν του τη ζητάω. Ποιος λες λοιπόν να βγάζει περισσότερο μαύρο χρήμα από τους δύο; Ο φούρνος ή το οδοντιατρείο; Ή μήπως εγώ ο πελάτης;

Άβαταρ μέλους
PanosIlio
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2461
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 14:21
Τοποθεσία: Δραπετσώνα
Επικοινωνία:

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από PanosIlio » 17 Απρ 2012 15:17

Οι δύο περιπτώσεις διαφέρουν η μία από την άλλη.

Στην περίπτωση του οδοντιάτρου κερδισμένοι είστε και οι δύο, και ο πελάτης και ο οδοντίατρος, ο μεν γιατί πληρώνει λιγότερα και ο δε γιατί δεν αποδίδει ΦΠΑ και έχει μαύρα έσοδα.

Στην περίπτωση με το ψωμί το γεγονός πως σου κόβει απόδειξη δεν σημαίνει πως δεν κερδίζει, σου πουλάει κάτι ακριβότερο από ότι πρέπει να στο πουλάει, άρα σε κλέβει, το ότι σου κόβει απόδειξη δεν σημαίνει τίποτα για αυτή καθεαυτή την πράξη. Εσύ τι ακριβώς κερδίζεις από αυτή τη συναλλαγή?? Το ότι το μέγεθος της φρατζόλας είναι τέτοιο που χωράει στην ψωμιέρα σου άρα δεν είσαι αναγκασμένος να αγοράσεις ψωμιέρα μεγαλύτερου μεγεθους????

Και στην τελική εδώ δεν κοιτάμε ποιος την έχει μεγαλύτερη (την κλεψιά).

Ξαναλέω, το ψωμί κοστολογείται με το κιλό και όχι με το κομμάτι (καρβέλι), γι'αυτό και πρέπει να ζυγίζεται.
Αν εσύ "νιώθεις" πως δεν σε "κλέβει" κάποιος, για τους δικούς σου υποκειμενικούς λόγους δεκτό και σεβαστό αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα, εάν αγοράζουμε κάτι που ζυγίζει πχ 350γρ. όσο κάτι που ζυγίζει 500γρ. τότε είναι κλεψιά. Απλά πράγματα.
Εικόνα

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από skeftomilos » 17 Απρ 2012 15:41

PanosIlio έγραψε:...σου πουλάει κάτι ακριβότερο από ότι πρέπει να στο πουλάει, άρα σε κλέβει...
Πάνο γιατί πιστεύεις ότι ο αρτοπώλης πρέπει να πουλάει τα 500 γραμμάρια ψωμί στην τιμή των 0.70€; Πώς φτάνεις στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι η πρέπουσα τιμή για αυτό το βάρος ψωμιού; Γιατί να μην είναι 1€ η λιανική τιμή των 500 γραμμαρίων για παράδειγμα;

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από dva_dev » 17 Απρ 2012 15:49

skeftomilos έγραψε:
PanosIlio έγραψε:...σου πουλάει κάτι ακριβότερο από ότι πρέπει να στο πουλάει, άρα σε κλέβει...
Πάνο γιατί πιστεύεις ότι ο αρτοπώλης πρέπει να πουλάει τα 500 γραμμάρια ψωμί στην τιμή των 0.70€; Πώς φτάνεις στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι η πρέπουσα τιμή για αυτό το βάρος ψωμιού; Γιατί να μην είναι 1€ η λιανική τιμή των 500 γραμμαρίων για παράδειγμα;
Το ότι κάνει 0,70 (ή 1,40 το κιλό) δεν το λέει ο πελάτης το λέει ο φούρναρης, γι αυτό και άλλος το πουλάει 1,20, άλλος (οι περισσότεροι μάλλον) 1,40, άλλος 1,50 και άλλος 1,60.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από skeftomilos » 17 Απρ 2012 16:00

dva_dev ο PanosIlio λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που λες εσύ. Η δική σου ένσταση, αν την πάρουμε κατά γράμμα, είναι ότι ο φούρνος θα έπρεπε να δίνει στον πελάτη μαζί με κάθε φρατζόλα των 350 γραμμαρίων και τα 150 γραμμάρια νερό που εξατμίστηκαν κατά το ψήσιμο. Ο PanosIlio (νομίζω και ο Cordis) ισχυρίζεται ότι ο φούρνος πρέπει να δίνει στον πελάτη 500 γραμμάρια ψωμί, και να εισπράττει τα ίδια χρήματα που εισπράττει σήμερα που δίνει 350 γραμμάρια. Φρονώ ότι και τα δυο αιτήματα είναι εξωφρενικά, αλλά για διαφορετικούς λόγους το καθένα. :P

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27620
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από cordis » 17 Απρ 2012 16:55

αν ακόμα είσαι στο "νομίζω" στο τι ισχυρίζομαι τότε απλά σου αρέσει η φουρνάρισσα γι' αυτό και βρίσκεις τα προφανή εξωφρενικά, νομίζω.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από skeftomilos » 17 Απρ 2012 17:11

Όλες οι φουρνάρισσες μου αρέσουν. Είτε η μυρωδιά του ψωμιού, είτε όλα αυτά τα στητά, στρογγυλά και αφράτα καρβέλια γύρω-γύρω, μου δημιουργούν τη διάθεση για ρομάντζο. :lol:

Άβαταρ μέλους
PanosIlio
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2461
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 14:21
Τοποθεσία: Δραπετσώνα
Επικοινωνία:

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από PanosIlio » 17 Απρ 2012 18:04

skeftomilos έγραψε:
PanosIlio έγραψε:...σου πουλάει κάτι ακριβότερο από ότι πρέπει να στο πουλάει, άρα σε κλέβει...
Πάνο γιατί πιστεύεις ότι ο αρτοπώλης πρέπει να πουλάει τα 500 γραμμάρια ψωμί στην τιμή των 0.70€; Πώς φτάνεις στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι η πρέπουσα τιμή για αυτό το βάρος ψωμιού; Γιατί να μην είναι 1€ η λιανική τιμή των 500 γραμμαρίων για παράδειγμα;
Μα δεν έχει σημασία το ποσό. Η τιμή πώλησης διαφέρει από φούρνο σε φούρνο (αν και νομίζω πως το ψωμί θεωρείτε είδος πρώτης ανάγκης και υπάρχει κάποια διατίμηση από το κράτος αλλά δεν έχει σημασία για μας αυτό).

Πας στον Α φούρνο και η τιμή είναι πχ, 0,70 λεπτά το κιλό, πας στο Β φούρνο και η τιμή μπορεί να είναι 2 ευρώ το κιλό. Το θέμα είναι πως αφού κοστολογεί το είδος του σε ευρώ/κιλό τότε θα πρέπει να πληρώνεις αναλόγως τι αγοράζεις. Αν το καρβέλι έχει βάρος 500γρ τότε να πληρώσεις στον ένα φούρνο 0,35 λεπτά και στον άλλο 1 ευρώ, όχι να σου λέει τόσο το κιλό και να πληρώνεις το καρβέλι για 500γρ ανεξαρτήτως πόσο ζυγίζει.

Αυτό λέω εγώ, η όλη κουβέντα ξεκίνησε από ότι είπε ο dva_dev αλλά η ουσία είναι η ίδια.

Μπορεί η φουρνάρισσα να είναι .....ωραία αλλά δεν παύει να σε κλέβει, άλλο που σ' αρέσει :P
Εικόνα

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πόσο κάνει 1 κιλό;;;

Δημοσίευση από dva_dev » 17 Απρ 2012 18:46

Τελικά μου φαίνεται ότι 2 λύσεις υπάρχουν.
ή να πουλάνε οι φούρνοι μισό κιλό ψωμί αλλά μισό κιλό.
ή να βάζουν φουρνάρισσες με προϋπηρεσία σαν φωτομοντέλα.
:D


[flash]http://video.yandy.com/jwplayer/player. ... llscreen=1[/flash]

Ελπίζω να μην παραβιάζει τους όρους. Αλλιώς σφάξτε το.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης