βοήθεια σε κώδικα Php...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
taz22
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 01 Ιαν 2012 23:11

βοήθεια σε κώδικα Php...

Δημοσίευση από taz22 » 16 Απρ 2012 23:39

Καλησπέρα σας και Χρόνια πολλά σε όλους... Έχω μία πτυχιακή εργασία, γραμμένη σε php κώδικα... Και μου έχουν δώσει και την βάση δεδομένων... Μπορείτε να με βοηθήσετε αρχικά, ώστε να στήσω την sql και να βλέπω όλες τις σελίδες php? Έχω εγκαταστήσει το xampp...και θέλω να κάνω εισαγωγή της sql που μου έχουν δώσει...

Άβαταρ μέλους
Aretousa2009
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2009 02:52

βοήθεια σε κώδικα Php...

Δημοσίευση από Aretousa2009 » 17 Απρ 2012 00:28

Χρόνια πολλά και σε εσένα.
Αν κατάλαβα καλά θέλεις να κάνεις "ανεβάσεις" την βάση σου.
Οπότε,
1)Αρχικά θα πρέπει να τρέξεις τον xampp
2)κατόπιν να μπεις στη σελίδα του phpmyAdmin http://localhost
3)Δημιουργείς μία βάση σύμφωνα με το όνομα της βάσης του sql αρχείου.
4)Μπαίνεις στη βάση και κάνεις import το αρχείο σου.

και είσαι έτοιμος!
και για να δεις τις σελίδες σου http://localhost/όνομα_αρχείου_σελιδών/ ... ρχικής.php

Ψάξε και στο forum,ομως για περισσότερα!

taz22
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 01 Ιαν 2012 23:11

βοήθεια σε κώδικα Php...

Δημοσίευση από taz22 » 17 Απρ 2012 00:36

Aretousa2009 έγραψε:Χρόνια πολλά και σε εσένα.
Αν κατάλαβα καλά θέλεις να κάνεις "ανεβάσεις" την βάση σου.
Οπότε,
1)Αρχικά θα πρέπει να τρέξεις τον xampp
2)κατόπιν να μπεις στη σελίδα του phpmyAdmin http://localhost
3)Δημιουργείς μία βάση σύμφωνα με το όνομα της βάσης του sql αρχείου.
4)Μπαίνεις στη βάση και κάνεις import το αρχείο σου.

και είσαι έτοιμος!
και για να δεις τις σελίδες σου http://localhost/όνομα_αρχείου_σελιδών/ ... ρχικής.php

Ψάξε και στο forum,ομως για περισσότερα!
Με την βάση όλα καλά...όπως όταν πάω να τρέξω μία σελίδα php

p.x. localhost/ptyxiaki/index.php

μου βγάζει το εξής πρόβλημα,

Notice: Undefined index: valid_user_type in C:\xampp\htdocs\taredu\index.php on line 3

Notice: Undefined index: valid_user_type in C:\xampp\htdocs\taredu\index.php on line 16

γνωρίζεις τι μπορεί να φταίει;;

Άβαταρ μέλους
Aretousa2009
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2009 02:52

βοήθεια σε κώδικα Php...

Δημοσίευση από Aretousa2009 » 17 Απρ 2012 01:23

Στην index.php στις γραμμές 3 και 16 υπάρχει το πρόβλημα όπως λέει το μήνυμα.
Χωρίς να δω τον κώδικα ομως δεν μπορώ να ξέρω γιατιί σου χτυπάει.
Κοίτα αυτες τις 2 γραμμες και αν δεν το λύσεις, πες μου.

Cretan1986
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 13:57

βοήθεια σε κώδικα Php...

Δημοσίευση από Cretan1986 » 17 Απρ 2012 01:46

σου γυρνάει "Undefined index" επειδή το index valid_user_type δεν έχει οριστεί ή το array δεν έχει δημιουργηθεί καν. Συνήθως το πρόβλημα είναι του στυλ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$valid_user_type = $_GET['valid_user_type'];
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ακόλουθη συνάρτηση για να δεις αν έχει οριστεί:

Κώδικας: Επιλογή όλων

isset($metavliti)
Άρα με βάση το παραπάνω παράδειγμα θα μπορούσες να το τσεκάρεις ως εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (isset($_GET['valid_user_type'])) {
 $valid_user_type = $_GET['valid_user_type']; }

taz22
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 01 Ιαν 2012 23:11

βοήθεια σε κώδικα Php...

Δημοσίευση από taz22 » 17 Απρ 2012 18:00

Cretan1986 έγραψε:σου γυρνάει "Undefined index" επειδή το index valid_user_type δεν έχει οριστεί ή το array δεν έχει δημιουργηθεί καν. Συνήθως το πρόβλημα είναι του στυλ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$valid_user_type = $_GET['valid_user_type'];
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ακόλουθη συνάρτηση για να δεις αν έχει οριστεί:

Κώδικας: Επιλογή όλων

isset($metavliti)
Άρα με βάση το παραπάνω παράδειγμα θα μπορούσες να το τσεκάρεις ως εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (isset($_GET['valid_user_type'])) {
 $valid_user_type = $_GET['valid_user_type']; }

Επειδή είμαι αρχάρια στην php & mysql, σας παραθέτω τον κώδικα που χτυπάει λάθος...

Κώδικας: Επιλογή όλων



<?php
session_start&#40;&#41;;
		if&#40;$_SESSION&#91;'valid_user_type'&#93;=="student"&#41;
		&#123;
				if&#40;$_SESSION&#91;'user_introquiz'&#93; =='0'&#41;
				&#123;
					header&#40;"Location&#58; displaylevelquiz.php"&#41;;
					exit&#40;&#41;;
				&#125;
				elseif&#40;$_SESSION&#91;'user_introquiz'&#93; =='1'&#41;
				&#123;
					header&#40;"Location&#58; start_student.php"&#41;;
					exit&#40;&#41;;
				&#125;
		&#125;
		elseif&#40;$_SESSION&#91;'valid_user_type'&#93;=="teacher"&#41; 
		&#123;
			header&#40;"Location&#58; start_teacher.php"&#41;;
			exit&#40;&#41;;
		&#125; 



Cretan1986
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 13:57

βοήθεια σε κώδικα Php...

Δημοσίευση από Cretan1986 » 17 Απρ 2012 19:42

Για να γυρνάει notice σημαίνει πως δεν έχει οριστεί το παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_SESSION&#91;'valid_user_type'&#93;
Μήπως έχεις κάνει κάποιο τυπογραφικό στο αρχείο που linkάρει το κώδικα που μας έδειξες και αντί για valid_user_type γράφεις κάτι παρόμοιο;

Αν μπορείς βάλε και αυτό το αρχείο να το δω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες