Πρόβλημα με MS Access

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
xaris2335
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 15 Δεκ 2011 13:32

Πρόβλημα με MS Access

Δημοσίευση από xaris2335 » 26 Απρ 2012 12:08

Εργασία στην MS Access.
Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα στο αρχείο της Access δεν μου δουλεύουν τα κουμπιά και το σύνθετο πλαίσιο στη φόρμα φοιτητών με φωτό.
το αρχείο είναι διαθέσιμο εδώ-->https://rapidshare.com/files/2329623220/sxoli.mdb

Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όσους απαντήσουν.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με MS Access

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Απρ 2012 12:47

Τον κώδικα για την αποθήκευση της εγγραφής τον έχεις βάλει 2 φορές με το ίδιο όνομα function. Σφάξε το ένα από τα δύο.
Στα κουμπιά που δεν δουλεύουν, επιβεβαίωσε ότι έχεις βάλει κώδικα να τρέχει (κάποια έχουν κάποια δεν έχουν).

xaris2335
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 15 Δεκ 2011 13:32

Πρόβλημα με MS Access

Δημοσίευση από xaris2335 » 26 Απρ 2012 13:31

προσπάθησα να σβήσω το σύνθετο πλαίσιο που δημιούργησα και όλα τα κουμπιά αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται.
Όταν λες τον κώδικα εννοείς αυτό γιατί αν ναι δεν ξέρω τίποτα απο κώδικα σε βάση δεδομένων.
Πόσταρε λίγο τον κώδικα εσύ γιατί εμένα μου βγάζει ακαταλαβίστικα.
Και πες μου τι να αλλάξω?
ή κάνε ένα βιντεάκι με το camtasia και δείξε μου τι αλλαγές να κάνω, ότι θες εσύ.
ευχαριστώ και πάλι.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με MS Access

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Απρ 2012 15:50

τη βάση την έφτιαξες εσύ ή σου την έδωσαν;

xaris2335
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 15 Δεκ 2011 13:32

Πρόβλημα με MS Access

Δημοσίευση από xaris2335 » 26 Απρ 2012 16:42

εγώ την έφτιαξα απο την αρχή.
κανονικά εκεί που λέω επίθετο Φοιτητή κάνοντας κλικ στον αντίστοιχο φοιτητή θα έπρεπε να μου βγαίνει με τα αντίστοιχα στοιχεία του, αλλά δεν...
Σε μια άλλη βάση που είχα κάνει δούλευε μια χαρα σε αυτήν τίποτα.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με MS Access

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Απρ 2012 19:08

dva_dev έγραψε:Τον κώδικα για την αποθήκευση της εγγραφής τον έχεις βάλει 2 φορές με το ίδιο όνομα function. Σφάξε το ένα από τα δύο.

Κώδικας: Επιλογή όλων

...
End Sub
Private Sub Αποθήκευση_εγγραφής_Click&#40;&#41;   <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
On Error GoTo Err_Αποθήκευση_εγγραφής_Click


    DoCmd.RunCommand acCmdSaveRecord

Exit_Αποθήκευση_εγγραφής_Click&#58;
    Exit Sub

Err_Αποθήκευση_εγγραφής_Click&#58;
    MsgBox Err.Description
    Resume Exit_Αποθήκευση_εγγραφής_Click
    
End Sub
Private Sub Αποθήκευση_εγγραφής_Click&#40;&#41;   <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
On Error GoTo Err_Αποθήκευση_εγγραφής_Click


    DoCmd.RunCommand acCmdSaveRecord

Exit_Αποθήκευση_εγγραφής_Click&#58;
    Exit Sub

Err_Αποθήκευση_εγγραφής_Click&#58;
    MsgBox Err.Description
    Resume Exit_Αποθήκευση_εγγραφής_Click
    
End Sub
Private Sub Διαγραφή_εγγραφής_Click&#40;&#41;
...

xaris2335
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 15 Δεκ 2011 13:32

Πρόβλημα με MS Access

Δημοσίευση από xaris2335 » 27 Απρ 2012 11:02

οκ δούλεψε μια χαρά με αυτό που μου είπες. Ευχαριστώ. :kaloe: :kaloe: :respect: :respect:
Τα βελάκια όμως δεν δουλεύουν, δεν πειράζει όμως θα τα σβήσω άλλωστε έχω το σύνθετο πλαίσιο που κάνει την ίδια δουλειά.
Ίσως και για αυτό να μην δουλεύουν επειδή έχω το σύνθετο πλαίσιο.
απο ότι κατάλαβα αρχίζουν στο private sub και τελειώνουν στο end sub
και στο λάθος πηγαίνει εδώ -->On Error GoTo Err_Αποθήκευση_εγγραφής_Click σωστά?

Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως βρέθηκε η εγγραφή αποθήκευσης δύο φορές, εγώ δεν πείραξα τον κώδικα πλά δημιουργούσα κουμπιά και τα έσβηνα μαζί όμως δεν έσβηνε και ο κώδικάς?

Τελικά η access δεν είναι και τόσο αξιόπιστη ή λάθος κάνω?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με MS Access

Δημοσίευση από dva_dev » 27 Απρ 2012 17:49

Όταν σβήνεις το κουμπί δεν σβήνει τον κώδικα, γιατί τον ίδιο κώδικα μπορεί να τον έχεις συνδέσει με 50 διαφορετικά κουμπιά. Να έχεις φτιάξει κουμπάκι που πάει μπρος πίσω, να έχεις φτιάξει form menu, να έχεις φτιάξει context menu, να έχεις φτιάξει toolbar. Γιατί να έχεις 4 φορές τον ίδιο κώδικα για τις 4 αυτές περιπτώσεις. Φτιάχνεις 1 φορά τον κώδικα και τον συνδέσεις και στα 4 controls.

Τουλάχιστον σε εμένα δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα. Άλλο βέβαια ότι μπορεί να θέλεις λίγες ή πολλές τροποποιήσεις (είτε γιατί έχουν μπει νέα χαρακτηριστικά που παλιότερος κώδικας είναι άχρηστος γιατί γίνεται με άλλο τρόπο πιο απλά, είτε γιατί κάποια χαρακτηριστικά στις παλιότερες εκδόσεις δεν υπάρχουν) όταν αλλάζεις έκδοση (2000, 2003, 2007, 2010), αλλά όταν την φτιάχνω σε access 2007, τρέχει μια χαρά σε access 2007.
Τουλάχιστον για μη εξεζητημένες λειτουργίες δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα και μέχρι να χρειαστείς κάτι εξεζητημένο θα έχεις μάθει και πως να το φτιάχνεις αλλά και πως να το διορθώνεις.

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες