Ασφαλέστερος τρόπος για να βρίσκουμε αν χρήστης έχει συνδεθεί σε κάποιο σύστημα...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
pantelispyla
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2009 10:20

Ασφαλέστερος τρόπος για να βρίσκουμε αν χρήστης έχει συνδεθεί σε κάποιο σύστημα...

Δημοσίευση από pantelispyla » 09 Μάιος 2012 14:00

Παιδιά γεια σας. Κάνω ένα σύστημα εγγραφής χρηστών όπου θα κρατάει κάποια προσωπικά στοιχεία τους. Όταν θα κάνουν σύνδεση στο σύστημα με το username και το password θα πρέπει με κάποιο τρόπο(π.χ. SESSION) να κρατάω κάποιες πληροφορίες που αφορούν τον χρήστη έτσι ώστε να μπορώ να αναγνωρίζω ποιος χρήστης είναι και με τα query να φέρνω πληροφορίες που αφορουν τον συγκεκριμένο χρήστη. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν το SESSION ειναι καλός τρόπος να το κάνω και τι πληροφορία θα πρέπει να έχω μέσα ώστε να είναι ασφαλές. Επίσης αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος που μπορεί να γίνει.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

tango
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 20 Σεπ 2011 05:32

Ασφαλέστερος τρόπος για να βρίσκουμε αν χρήστης έχει συνδεθεί σε κάποιο σύστημα...

Δημοσίευση από tango » 09 Μάιος 2012 16:30

Θα φτιάξεις στην βάση ένα table users. Κάθε user θα έχει unique id. Αυτό το id θα το βάζεις στο $_SESSION και έτσι θα τους αναγνωρίζεις ανά request.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες