Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Skywalker
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 20 Μάιος 2008 17:33

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από Skywalker » 14 Μάιος 2012 13:56

Γεια σας.

Έχω φτιάξει ένα image gallery σαν του Facebook με δυνατότητα σχολιασμού κάθε φωτογραφίας το οποίο το φορτώνω μέσα στο Colorbox.

Όταν είμαστε στο Colorbox και πατάμε δεξί ή αριστερό βελάκι, μας πηγαίνει στο προηγούμενο ή επόμενο. Όταν όμως είμαι μέσα στο textinput ή στο textarea (δηλαδή onfocus) και πατάω αριστερό ή δεξί βελάκι, να μην με πηγαίνει στο προηγ. ή επόμενο αλλά απλώς να γίνεται μετακίνηση του κέρσορα στο κείμενο που έχω γράψει.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιείται αυτή η δυνατότητα μέσω jquery ή javascript όταν είμαι onFocus στο textarea?

Ευχαριστώ.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από alou » 14 Μάιος 2012 15:27

Δεν θυμάμαι πως δουλεύει το colorbox, αν δεν κάνω λάθος είναι με click event σε img με κάποιο class (?) οπότε

Κώδικας: Επιλογή όλων


var $cbimages = $('img.colorbox');

Μια ιδέα για να μην μπλέξεις με unbind, είναι στο onfocus να αφαιρέσεις αυτό το class από τις εικόνες και στο blur να το ξαναβάλεις.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$('input#toinputsou').focus(function() {
  $cbimages.removeClass('colorbox');
});

$('input#toinputsou').blur(function() {
  $cbimages.addClass('colorbox');
});


Skywalker
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 20 Μάιος 2008 17:33

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από Skywalker » 14 Μάιος 2012 15:38

Το textarea είναι μέσα στο Colorbox. στο link έχω σελίδα και όχι εικόνα. Δηλαδή μέσα στο Colorbox φορτώνω ολόκληρη σελίδα που μέσα στην οποία είναι και η εικόνα. Θέλω όταν είμαι μέσα στο textarea να μη λειτουργούν τα arrowkeys για να πας σε προηγούμενη ή επόμενη σελίδα.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από alou » 14 Μάιος 2012 15:42

Παράδειγμα html ή link;

Skywalker
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 20 Μάιος 2008 17:33

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από Skywalker » 14 Μάιος 2012 15:51

alou έγραψε:Παράδειγμα html ή link;
http://www.eleftherohori.gr/album.php?album=1237

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από alou » 14 Μάιος 2012 16:15

Θες εγγραφή για να το δω κανονικά, δοκίμασε αυτό τον τρόπο με κάποια από τις κλάσεις που ανοίγει η gallery, cboxContent - cboxLoadedContent - mousescroll και βλέπεις.

Κώδικας: Επιλογή όλων

var $cbstuff = $('.cboxLoadedContent');


$('input#toinputsou').focus(function() {
  $cbimages.removeClass('cboxLoadedContent);
});

$('input#toinputsou').blur(function() {
  $cbimages.addClass('cboxLoadedContent'); 

Skywalker
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 20 Μάιος 2008 17:33

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από Skywalker » 14 Μάιος 2012 16:18

δε χρειαζεσαι εγγραφη. πατας στο Χ όταν σου βγαζει να κανεις εγγραφη και κλεινει το πλαισιο αυτο. μετα μπορεις να τις δεις κανονικα.

Skywalker
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 20 Μάιος 2008 17:33

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από Skywalker » 14 Μάιος 2012 16:57

Πάντως πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με το class επειδή δεν κάνεις κλικ σε κάποιο link. Πατάς απλώς το δεξί ή αριστερό βελάκι.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από alou » 14 Μάιος 2012 17:00

Το δοκίμασες; όλα με κάποιο event trigger γίνονται και επηρεάζουν κάποια στοιχεία. Δεν είναι μόνο το click event και στοιχεία δεν είναι μόνο τα link.

Αν κάτσεις να μελετήσεις πως δουλεύει το colorbox πιθανώς να υπάρχουν αρκετές ακόμα λύσεις.

Skywalker
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 20 Μάιος 2008 17:33

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από Skywalker » 14 Μάιος 2012 22:45

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πολλα απο javascript.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από alou » 15 Μάιος 2012 11:17

Όπως και να έχει θέλει πειραματισμό.
Στο js/onl.js που έχεις διάφορα, βάλε και αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$(document).ready(function($) {
    var $cbstuff = '';

    $(".colorbox").delegate("input", "focus", function() {
      $cbstuff = $('.cboxLoadedContent');
      alert('αλερτ');
      $cbimages.removeClass('cboxLoadedContent);
    });

    $(".colorbox").delegate("input", "blur", function() {
      $cbimages.addClass('cboxLoadedContent);
    });

})
το alert το έβαλα μόνο και μόνο για να δεις αν γίνεται εκτελείται το function.
Δοκίμασε το, δοκίμασε και αντικαθιστώντας το cboxloadedcontent με τις άλλες κλάσεις παραπάνω. Αν δε δουλέψει βλέπουμε.

Skywalker
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 20 Μάιος 2008 17:33

Απενεργοποίηση των arrow keys μέσα στο textinput στο Colorbox

Δημοσίευση από Skywalker » 15 Μάιος 2012 13:35

Τελικά βρήκα άλλη λύση. Έβαλα το Colobox να φορτώνει σαν iFrame το περιεχόμενο. Όταν κάνω κλικ μέσα στο περιεχόμενό του δεν πάει εμπρός ή πίσω με τα βελάκια. Ευχαριστώ πολύ πάντως.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες