Αυτοματη αποστολη email

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από nackgr » 16 Μάιος 2012 10:23

Λοιπον εχω αυτο

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$name = mysql_real_escape_string&#40;$_REQUEST&#91;'name'&#93;&#41;;
$link = mysql_real_escape_string&#40;$_REQUEST&#91;'link'&#93;&#41;; 
$filename = mysql_real_escape_string&#40;$_REQUEST&#91;'filename'&#93;&#41;;
if&#40;empty&#40;$name&#41; || empty&#40;$link&#41; || empty&#40;$filename&#41;&#41;exit; 

mysql_connect&#40;'localhost','root',''&#41;;
@mysql_select_db&#40;'1'&#41; or die&#40; "Unable to select database"&#41;;

if &#40;!mysql_query&#40;"INSERT INTO `1`.`files` &#40;`name`,`link`,`filename`&#41; VALUES &#40;'$name','$link','$filename'&#41;;"&#41;&#41;
  &#123;
  echo 'Fail!';
  exit;
  &#125;
  else
  &#123;
  echo "Succesfuly added!";  
  &#125;
mysql_close&#40;&#41;;

?>
Οταν καποιος στελνει το παρακατω url προς το script μου

mydomain.com/script.php?name=1&link=2&filename=3

Αποθηκεύονται στην βαση σε ενα table τα παραπανω 3 values , θελω καπως να μπορω να ενημερώνω τον το name= 1,2,3 κλπ με email για τα υπολοιπα values

Θα μπορουσε να γινει με ενα ακομα table οπου για καθε id να υπηρχε και το email του αλλα δεν ξερω πως μπορει να ενωθεί και να λειτουργούν ολα αυτόματα για να στελνει και το email
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Μάιος 2012 11:29

Ισως να σε βόλευε να κάνεις κάτι σαν το register authentication.
Δηλαδή, βάζεις τον user να σου δίνει ένα mail account όπου του στέλνεις ένα link μαζί με ένα random κωδικό τα οποία τα καταχωρείς στη βάση σου μαζί με το userid.
Αν μπει στο mail του και κάνει κλίκ συγκρίνεις τον κωδικό με αυτόν που έχεις στη βάση και αν ταιριάζουν κάνεις ένα select σύμφωνα με το userid ή το mail (καλύτερα το πρώτο) και του στέλνεις τα υπόλοιπα στοιχεία.

Φυσικά μπορείς να παραλλάξεις την ιδέα σε ότι σε εξυπηρετεί.

leonidiofc
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 16 Μαρ 2007 11:16
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από leonidiofc » 16 Μάιος 2012 21:08

Αποστόλη μηπως μπορεις να με βοηθησεις και εμενα σε κατι παρομοιο (δεν εχω πολλες γνωσεις) .

Θελω να καταχωρησω σε μια βαση e-mail και μια ημερομηνια (expire) , θελω οταν φτανει αυτη η ημερομηνια το συστημα να στελνει ενα email στην email διευθυνση που εχω περασει εγω ενα προκαθορισμένο κειμενο.

Βρηκα κατι αντιστοιχο σε excel αλλα δεν παιζει πολυ σωστα.


Δεν με νοιαζουν ουτε γραφικά ουτε θα φαινεται καπου θελω απλα την αυτοματοποιηση να φτιαξω.

Υπάρχει λυση σε αυτο ?


Σε ευχαριστω

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Μάιος 2012 21:23

Αφού την έχεις βρει τη λύση μόνος σου.
Καταχωρείς το mail, την τρέχουσα ημερομηνία και το κείμενο που θέλεις.
Κάθε μέρα τρέχεις ένα query όπου αναζητάς την ημέρα ίση με INTERVAL -5 DAY και κάνεις ότι είναι να κάνεις.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι οτι η ιστοσελίδα σου θα τρέχει καθημερινά.
Αλλιώς θα πρέπει να το κάνεις με cron job.

leonidiofc
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 16 Μαρ 2007 11:16
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από leonidiofc » 16 Μάιος 2012 22:04

Ναι απλα δεν ξερω να φτιαξω την συνδεση με τα αρχεια . Ξερω τα βασικά.

Αν εχεις λιγο χρονο ή να μου εδινες ενα παραδειγμα απο καποιο script...


Αν θες και εχεις χρονο φυσικο.


Ευχαριστώ

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Μάιος 2012 22:17

Δηλαδή θέλεις να στέλνεις ένα αρχείο ή να περνάς από το excel κάποια δεδομένα στη βάση σου και μετά να τα τραβάς με query;

Αν είναι το πρώτο, θα πρέπει να δοκιμάσεις κάτι σαν το phpmailer ώστε να μπορείς να στέλνεις e-mail με atttachments τα οποία θα έχεις ανεβάσει από πριν στο server.
Το δεύτερο είναι λίγο πιο δύσκολο.
Αυτό που είχα δοκιμάσει εγώ κάποια στιγμή είναι το εξής:
Ανεβάζεις ένα αρχείο στο server, περνας τα δεδομένα από το αρχείο με load data infile και μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Η δυσκολία έγκειται στα εξής, ο πίνακας και τα data είναι σταθερά τις ίδιας μορφής και με τον ίδιο αριθμό fields.
Το μεγαλύτερη εμπόδιο προέρχεται από το γεγονός οτι το load data infile για να τρέξει απαιτεί να είσαι admin της mysql. Λίγο δύσκολο σε hosting server.
Υποθέτω οτι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και με κάποιο script που κάνει read ένα αρχείο, αλλά δε χρειάστηκε να ασχοληθώ και δεν το έχω δοκιμάσει.

leonidiofc
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 16 Μαρ 2007 11:16
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από leonidiofc » 16 Μάιος 2012 22:26

Λοιπον ακου πως εχει η ιστορια για να σε βοηθησω ωστε να με βοηθησεις χεχεχεχε

Ξεκινησα ψαχνοντας να στησω ενα script μεσω VBA ώστε να καταχωρω μια διευθυνση email πχ στο κελι Α1 μια ημερομηνια στο Β1 και το script οταν εφτανε η ημερομηνια αυτη να στελνει ενα email .

Τα καταφερα το εκανα αλλα ειναι μισό δουλευει ομως πολυ ωραια κολλαω σε ενα συγκεκριμενο σημειο οτι στελνει μονο στο πρωτο κελι και οχι απο τα υπολοιπα (εχω το excel αν θες να στο στειλω με ενα email να το δεις).

Ενας φιλος πιο εμπειρος μου ειπε οτι αυτο δεν γινεται με το excel και χρειαζεται καποιο php script με mysql Που κανει οπως το excel.

Για αυτο λοιπον ζητησα και την βοηθεια σου.

Ουσιαστικα ενα script θελω που να ελεγχει το κελί ή το πεδίο με την ημερομηνια και οταν φτανει η ημερομηνια που του εχω βαλει να στελνει ενα email . Αν το email ειναι συνημμένο ή απλο κείμενο δεν με πειραζει καθολου , αυτο που θελω ειναι να το κανει αυτόματα. Πχ αν δει στα κελια ή πεδια ημερομηνια 16.5.2012 σε 5 σημεια να στειλει 5 email.

Ελπίζω να σου εδωσα να καταλαβεις τι θελω .

Συγγνωμη αν κουραζω εσενα ή τους υπολοιπους της κοινότητας ευχομαι ο προβληματισμος μου να βοηθαει και αλλα μελη .

Θα ήθελα παντως οταν εχεις χρονο και θες να με βοηθουσες.

ΥΓ : Εχω αγορασει hosting με cpanel

Ευχαριστώ

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Μάιος 2012 22:43

Με VBδεν ξέρω να σου πω.
Με PHP όμως είχα δοκιμάσει κάτι τέτοιο με txt αρχείο και δυστυχώς δεν μπόρεσα να το κάνω.
Εντάξει μπορείς να διαβάσεις το αρχείο, αλλά το script πως θα "καταλάβει" οτι η ημερομηνία στο πρώτο κελί είναι valid, στο δεύτερο-τρίτο όχι, στο τέταρτο ναι κ.ο.κ.
Η fread δεν μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα. Οπότε πρέπει να πάρεις τα δεδομένα, να τα κάνεις explode, να γράψεις script που να ψάχνει για συγκεκριμένα δεδομένα και τρέχα γύρευε.
Φαντάζομαι οτι και για excel αρχείο δεν θα έχει και πολύ διαφορά.

Δεν είμαι απόλυτος στο οτι δε γίνεται. Κάποιος άλλος μπορεί να το έχει κάνει.
Αλλά για μένα είναι πολύς κόπος. Αν πάρεις τα δεδομένα και τα ρίξεις σε έναν πίνακα μετά είναι ένα query υπόθεση.

leonidiofc
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 16 Μαρ 2007 11:16
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από leonidiofc » 16 Μάιος 2012 22:50

Καταλαβαινω τι λες απολυτα παμε στο query που το ξερεις καλα.

Ας πουμε αν μπω στο phpmyadmin (οπως ανεφερα δεν με νοιαζει το γραφικο κομματι ουτε θα φαινεται καπου) στησω μια βαση με 3 πεδια , μετα μπορεις να με βοηθησεις το query θα το γραψουμε μεσα εκει ? ή θα κανουμε ενα php αρχειο που θα το τρεχω Online πχ http://mydomain.gr/arxeio.php ? και θα αναλαμβανει αυτο να τσεκαρει την βαση ?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Μάιος 2012 23:18

Με το phpmyadmin δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις προγραμματισμένες εργασίες

Με script θέλεις κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$today = date&#40;"Y-m-d"&#41;;
$query = "SELECT id,mail,entrydate,kimeno FROM πίνακας WHERE entrydate < '".$today."' - INTERVAL 5 DAY ORDER BY id ASC";
$result = mysql_query&#40;$query&#41;;
$num_results = mysql_num_rows&#40;$result&#41;;

while &#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$result&#41; &#41;   &#123;
$to = $row&#91;"mail"&#93;;
$msg = $row&#91;"kimeno"&#93;;

Εδω θα μπει το script που στέλνει το mail που θα περιέχει κι αυτό ανάμεσα στα άλλα&#58;
ΑΛΛΑ όχι μόνο αυτό.
$mail_sent = @mail&#40;$to, $msg&#41;;
&#125;

leonidiofc
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 16 Μαρ 2007 11:16
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από leonidiofc » 16 Μάιος 2012 23:23

Δεν μπορώ να πω οτι θα τα καταφερω (οπως ειπα δεν εχω εμπειρια μεγαλη) ομως θα το παλεψω.

Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τον χρονο σου :D

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αυτοματη αποστολη email

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Μάιος 2012 23:39

Αν το παλέψεις σίγουρα θα κάνεις κάτι.
Προσπάθησε εσύ κι εδώ κάποιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες