Facebook sdk

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spavl
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012 19:16

Facebook sdk

Δημοσίευση από spavl » 17 Μάιος 2012 13:24

Καλησπέρα υπαρχει ενα προβλημα .. ενω μεχρι πριν καποιο καιρο λειτουργούσε κανονικά τωρα οταν παω να παρω το ονομα ενος χρηστη με το facebook sdk ή to facebook fql και βαζω αυτον τον κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

 $user_profile = $facebook->api('/me','GET');
        echo "Name: " . $user_profile['name'];
δεν μου εμφανίζει ούτε το όνομά ουτε οτι υπάρχει γραμμένο κατω απο αυτην την σειρά στη σελίδα μου ...

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Facebook sdk

Δημοσίευση από greekbytes » 17 Μάιος 2012 15:24

Δοκίμασε και έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$user_profile = $facebook->api('/me'); 
Σου δίνω και κώδικα που χρησιμοποιώ και παίζει στο PHP SDK v.3.1.1

Κώδικας: Επιλογή όλων

$facebook = new Facebook(array(
  'appId' => 'id_here',
  'secret' => 'secret_here'
));

$facebook_user = $facebook->getUser();

if ($facebook_user) {
	try {
		$facebook_user_profile = $facebook->api('/me');
	} catch (FacebookApiException $e) {
		//error_log($e);
		$facebook_user = null;
	}
}

Άβαταρ μέλους
spavl
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012 19:16

Facebook sdk

Δημοσίευση από spavl » 17 Μάιος 2012 16:10

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
  // Remember to copy files from the SDK's src/ directory to a
  // directory in your application on the server, such as php-sdk/
  require_once&#40;'facebook/facebook.php'&#41;;

  $config = array&#40;
    'appId' => '217120505074036',
    'secret' => 'χχχχχχχχχχ',
  &#41;;

  $facebook = new Facebook&#40;$config&#41;;
  $user_id = $facebook->getUser&#40;&#41;;

if &#40;$facebook_user&#41; &#123; 
   try &#123; 
      $facebook_user_profile = $facebook->api&#40;'/me'&#41;; 
   &#125; catch &#40;FacebookApiException $e&#41; &#123; 
      //error_log&#40;$e&#41;; 
      $facebook_user = null; 
   &#125; 
&#125; 
?>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php echo $user_id ;

 echo $facebook_user_profile&#91;'name'&#93; ;
 ?> 
Το id το βγαζει κανονικά , το όνομα τίποτα ...

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Facebook sdk

Δημοσίευση από greekbytes » 17 Μάιος 2012 16:51

Τα 'μπλεξες λιγάκι στο παράδειγμα που έβαλες στο τελευταίο σου post :P. Έχεις αφήσει το δικό σου "$user_id" και μετά κάνεις το δικό μου "if ($facebook_user){..." που προφανώς εκεί δεν υπάρχει και δεν μπαίνει στο if.
Χρησιμοποίησε ένα από τα δύο ονόματα μεταβλητών.

Άβαταρ μέλους
spavl
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012 19:16

Facebook sdk

Δημοσίευση από spavl » 17 Μάιος 2012 17:51

nai ok to eida :P
alla kai pali den ginete tipota ...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
  // Remember to copy files from the SDK's src/ directory to a
  // directory in your application on the server, such as php-sdk/
  require_once&#40;'facebook/facebook.php'&#41;;

  $config = array&#40;
    'appId' => 'xxxxxxxxxxx',
    'secret' => 'xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx',
  &#41;;

  $facebook = new Facebook&#40;$config&#41;;
  $user_id = $facebook->getUser&#40;&#41;;

if &#40;$user_id&#41; &#123; 
   try &#123; 
      $facebook_user_profile = $facebook->api&#40;'/me'&#41;; 
   &#125; catch &#40;FacebookApiException $e&#41; &#123; 
      //error_log&#40;$e&#41;; 
      $facebook_user = null; 
   &#125; 
&#125; 
?><!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>xxxxxxxxx</title>
</head>

<body><?php echo $user_id ;


 echo $facebook_user_profile&#91;'name'&#93; ;
 ?>
</body>
</html>

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Facebook sdk

Δημοσίευση από greekbytes » 18 Μάιος 2012 10:46

Εκεί που έχει

Κώδικας: Επιλογή όλων

//error_log&#40;$e&#41;;
άλλαξε το σε

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo $e;
να δούμε αν χτυπάει κάποιο error.

και εκεί που κάνεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo $facebook_user_profile&#91;'name'&#93;;
βάλε

Κώδικας: Επιλογή όλων

print_r&#40;$facebook_user_profile&#41;;
να δούμε αν σου γυρνάει array...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Facebook sdk

Δημοσίευση από korgr » 18 Μάιος 2012 10:58

@greekbytes +1

Το debuging είναι απλή λογική, όχι γνώσεις προγραμματισμού.
Και είναι αυτό που καθορίζει αν κάποιος μπορεί να εξελιχθεί στον χώρο του programming ή όχι!

Άβαταρ μέλους
spavl
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012 19:16

Facebook sdk

Δημοσίευση από spavl » 18 Μάιος 2012 12:58

to proto to eixa kanei kai mou girnage ayto to error
CurlException: 7: couldn't connect to host
sto $facebook_user_profile den girnaei array

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Facebook sdk

Δημοσίευση από korgr » 18 Μάιος 2012 13:06

couldn't connect to host σημαίνει πως δεν μπορεί να συνδεθεί στο facebook να αντλήσει τα στοιχεία του user

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Facebook sdk

Δημοσίευση από greekbytes » 18 Μάιος 2012 13:08

Μίλα με τον hosting provider σου ή τον admin του server σου και πες του ότι δεν μπορείς να ανοίξει connection με το facebook με PHP cURL. Πιθανότατα να είναι θέμα firewall/ports.

Άβαταρ μέλους
spavl
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012 19:16

Facebook sdk

Δημοσίευση από spavl » 18 Μάιος 2012 13:10

nai kati tetoio thema einai me tis ports ... ok efxaristo greekbytes :)
p.s ksero aglika ;)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες