[Solved] Πρόβλημα με javascript

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

[Solved] Πρόβλημα με javascript

Δημοσίευση από vassilism » 18 Μάιος 2012 01:37

Παιδιά καλησπέρα.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Σε μια σελίδα έχω 2 javascripts που τρέχουν παράλληλα.
Το ένα είναι το tabpane.js το οποίο δημιουργεί τις καρτέλες που βλέπετε στη σελίδα και το άλλο είναι στη συνάρτηση load() το οποίο δημιουργεί έναν χάρτη του google.

Το αρχείο tabpane.js μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και όπως βλέπετε δεν φορτώνεται σωστά ο χάρτης που βρίσκεται στην καρτέλα χάρτης. Αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που είσαι σε κάποια καρτέλα εκτός του χάρτη.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν καλέσω τη συνάρτηση load() τότε ο χάρτης εμφανίζεται σωστά. Επίσης θα εμφανιστεί σωστά αν βρίσκεσαι στην καρτέλα του χάρτη και κάνεις ανανέωση τη σελίδα.

Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να φταίει?
Αν όχι υπάρχει τρόπος που όταν μπαίνω στην καρτέλα του χάρτη να καλείται αυτόματα η συνάρτηση load()?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vassilism την 20 Μάιος 2012 20:18, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

[Solved] Πρόβλημα με javascript

Δημοσίευση από alou » 18 Μάιος 2012 09:37

Μήπως να καλέσεις την load μετά το onload του 3ου tab, κάπως έτσι:

document.getElementById("3rdTabId").onload = load ?

Πάντως, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις άλλα tabs που δεν θα σου δημιουργούν αυτό το πρόβλημα, φτιάχνοντας το περιεχόμενο του κάθε tab με js και απλά θα κρύβουν τα άλλα δυο.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

[Solved] Πρόβλημα με javascript

Δημοσίευση από vassilism » 18 Μάιος 2012 13:37

alou έγραψε:Μήπως να καλέσεις την load μετά το onload του 3ου tab, κάπως έτσι:

document.getElementById("3rdTabId").onload = load ?
Αυτό προσπαθώ να κάνω αλλά επειδή δεν κατέχω και πολλά από javascript δεν μπορώ να το πετύχω.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

[Solved] Πρόβλημα με javascript

Δημοσίευση από alou » 19 Μάιος 2012 08:22

Για δες αν δουλεύει έτσι και βλέπουμε μετά

Κώδικας: Επιλογή όλων

...
<div class="tab-page" id="ThirdTabLabelText"><h2 class="tab" id="themap">Χάρτης</h2>
<script type="text/javascript">
SobiTabPane.addTabPage&#40; document.getElementById&#40; "ThirdTabLabelText" &#41; &#41;;
setTimeout&#40;"load&#40;&#41;", 2000&#41;;
</script>
....
και κάνε remark
//window.onload=load;

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

[Solved] Πρόβλημα με javascript

Δημοσίευση από vassilism » 20 Μάιος 2012 20:14

Σευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Βασικά αυτό δεν μου δίνει λύση γιατί στην ουσία φορτώνει τη load() μετά από 2 δευτερόλεπτα.
Δοκίμασα επίσης να χρησιμοποιήσω και άλλα scripts με tabs αλλά όλα δημιουργούν το ίδιο πρόβλημα όταν φτάνουν στο tab του χάρτη.

Τελικά βρήκα λύση και δουλεύει με τη βοήθεια της jquery.
Και πάλι ευχαριστώ.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

[Solved] Πρόβλημα με javascript

Δημοσίευση από alou » 21 Μάιος 2012 01:39

vassilism έγραψε:Σευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Βασικά αυτό δεν μου δίνει λύση γιατί στην ουσία φορτώνει τη load() μετά από 2 δευτερόλεπτα.
Ναι, μήπως σε κατευθύνει κάπου το είπα, φαντάζομαι θα ήταν ΟΚ και με 100ms αντί για 2000
vassilism έγραψε: Τελικά βρήκα λύση και δουλεύει με τη βοήθεια της jquery.
Και πάλι ευχαριστώ.
Σε άλλα tabs; από περιέργεια... :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alou την 21 Μάιος 2012 01:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

[Solved] Πρόβλημα με javascript

Δημοσίευση από alou » 21 Μάιος 2012 01:41

double post sorry

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

[Solved] Πρόβλημα με javascript

Δημοσίευση από vassilism » 21 Μάιος 2012 02:11

Βασικά δεν το δοκίμασα σε άλλα tabs αλλά θα δουλεύει παντού γιατί καλεί τη load() μόλις γίνεται κλικ στο tab του χάρτη.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες