Πρόβλημα με πίνακες που έχουν ίδιο πεδίο με διαφορετικό τύπο

Γενικές συζητήσεις για SQL και SQL Servers (RDBMS)

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mariami25
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 21 Μάιος 2012 18:23

Πρόβλημα με πίνακες που έχουν ίδιο πεδίο με διαφορετικό τύπο

Δημοσίευση από mariami25 » 21 Μάιος 2012 19:18

Αν γνωρίζει κανείς σας παρακαλώ ας απαντήσει μόνο αυτό μου έμεινε για να τελειώσω το project μου.
Έχω δύο πίνακες τον Υπάλληλοι και τον ΧρέωσηPC,οι Υπάλληλοι έχει το πεδίο ΑΜυπαλλήλου που είναι πρωτεύον κλειδί(και είναι αυτόματη αρίθμηση ) και ενώνεται με το πεδίο ΑΜυπαλλήλου του πίνακα ΧρέωσηPC ο οποίος πρέπει απλά να είναι αριθμός.Επίσης ο ΧρέωσηPC έχει ακόμα ένα πεδίο που είναι κλειδί για σύνδεση με άλλο πίνακα.Δουλεύω σε c++ την βάση έτσι έχω ένα DBLookupComboBox1 που οταν το επιλέγω μου εμφανίζει το ΑΜυπαλλήλου απο τον πίνακα ΧρέωσηPC και θέλω όταν πατάω ένα κουμπί να κάνει διαγραφή από τον πίνακα.Γράφω το εξής κώδικα : DELETE FROM ΧρέωσηPC \
WHERE ΧρέωσηPC.ΑΜυπαλλήλου='"+ DBLookupComboBox1->Text+"'
Οταν πατάω το κουμπί διαγραφή μου βγάζει το μηνυμα "Η παράμετρος ΧρέωσηPC.ΑΜυπαλλήλου δεν έχει προεπιλεγμένη τιμή".
Α..ξέχασα να πώ ότι το DBLookupComboBox1 απαιτεί να ρυθμίσω το listfield και το keyfield και εγώ στο πίνακα έχω δύο κλειδιά.Ποιό νομίζετε είναι το λάθος μου οτι έβαλα δυο πεδία που συνδέονται με διαφορετικό τύπο ή μπερδεύεται με τον ΧρέωσηPC που έχει δύο κλειδιά?Τι να κάνω?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με πίνακες που έχουν ίδιο πεδίο με διαφορετικό τύπο

Δημοσίευση από dva_dev » 21 Μάιος 2012 21:35

Για αρχή θα έλεγα να επιβεβαιώσεις ότι το όνομα του πεδίου είναι σωστό στην ορθογραφία και στους τόνους.
Επίσης αν σε παίρνει άλλαξε όλα τα ονόματα να χρησιμοποιούν μόνο λατινικούς χαρακτήρες και να μην είναι δεσμευμένες λέξεις.
Επίσης αφού τα πεδία είναι αριθμητικά είναι λάθος να λες where ΑΜυπαλλήλου='τιμή', το σωστό είναι where ΑΜυπαλλήλου=τιμή (χωρίς εισαγωγικά).
Τέλος καλύτερα να χρησιμοποιείς παραμέτρους, η ακριβής σύνταξη εξαρτάται από τη βάση δεδομένων που χρησιμοποιείς και τη γλώσσα-βιβλιοθήκες που χρησιμοποιείς. Αλλος ο κώδικας για mysql, άλλος για access, άλλος για oracle, άλλος για Borland C++, άλλος για MSVisual C++.

mariami25
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 21 Μάιος 2012 18:23

Πρόβλημα με πίνακες που έχουν ίδιο πεδίο με διαφορετικό τύπο

Δημοσίευση από mariami25 » 21 Μάιος 2012 22:21

Τελικά τα εισαγωγικά ήταν το λάθος,το έψαχνα όλη την ημέρα και εσύ το βρήκες σε λίγα λεπτά.Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ με έσωσες

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόβλημα με πίνακες που έχουν ίδιο πεδίο με διαφορετικό τύπο

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 21 Μάιος 2012 23:53

Γιατί είναι λάθος;
Προσωπικά δε μου έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βάσεις Δεδομένων και SQL - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες