Δύο γλώσσες (Αγγλικά & Ελληνικά) στο site

Μια περιοχή για το WordPress, αυτή την δημοφιλή δωρεάν πλατφόρμα για blogging

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Sa1mag
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2011 16:29

Δύο γλώσσες (Αγγλικά & Ελληνικά) στο site

Δημοσίευση από Sa1mag » 25 Ιούλ 2012 16:59

Ναι αλλά το qTranslate είναι δωρεάν!
Με το qTranslate extension κάνεις δουλειά σε όποιο σημείο του template θες, ακόμα και στα widgets. Απλά κάθε φράση την γράφεις έτσι <!--:en-->english phrase<!--:--><!--:el-->Ελληνική φράση<!--:-->
Δες αυτό το παράδειγμα, το έφτιαξα με qTranslate και το extension σε 4 γλώσσες.

YAziDis
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 07 Δεκ 2003 00:21
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Δύο γλώσσες (Αγγλικά & Ελληνικά) στο site

Δημοσίευση από YAziDis » 25 Ιούλ 2012 19:40

ok! Προς το παρών επειδή είμαι στα χαμένα, θα φτιάξω πρώτα το site με το περιεχόμενό του, και μετά θα αποφασίσω πιο απ'τα δύο θα χρησιμοποιήσω, όταν θα αρχίσω τις μεταφράσεις!
Ευχαριστώ για την πληροφορία Sa1mag!

yannis1985
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 03 Αύγ 2012 20:42
Επικοινωνία:

Δύο γλώσσες (Αγγλικά & Ελληνικά) στο site

Δημοσίευση από yannis1985 » 29 Οκτ 2012 08:41

Παιδιά καλημέρα. Όσον αφορά το qtranslate, μπορεί κάποιος να μου πει πού βρίσκω το αρχείο .mo για τα ελληνικά; Ή δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο για τα ελληνικά;
Ευχαριστώ!

socact
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2012 11:38
Επικοινωνία:

Δύο γλώσσες (Αγγλικά & Ελληνικά) στο site

Δημοσίευση από socact » 03 Νοέμ 2012 12:03

Το καλύτερο για το Wordpress είναι το qTranslate όπως προανέφεραν τα παιδιά. Κάνεις παράλληλα την δουλειά σου ενώ "χτίζεις" το site σου!!

Άβαταρ μέλους
george145
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2012 16:40

Δύο γλώσσες (Αγγλικά & Ελληνικά) στο site

Δημοσίευση από george145 » 11 Νοέμ 2012 16:55

Το θεμα ειναι οτι το site το εχω φτιαξει με frontpage.οχι με wordpress. Οποτε το qtranslate δεν μπορω να το χρησιμοποιησω. Πως το φτιαχνω τωρα;

socact
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2012 11:38
Επικοινωνία:

Δύο γλώσσες (Αγγλικά & Ελληνικά) στο site

Δημοσίευση από socact » 05 Φεβ 2013 21:06

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ξανασκεφτείς για το frontpage? Και να το χτύσεις σε wordpress θα κερδίσεις ώρες δουλειάς.. :)

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Δύο γλώσσες (Αγγλικά & Ελληνικά) στο site

Δημοσίευση από mrpc » 06 Φεβ 2013 00:45

george145 έγραψε:Το θεμα ειναι οτι το site το εχω φτιαξει με frontpage.οχι με wordpress. Οποτε το qtranslate δεν μπορω να το χρησιμοποιησω. Πως το φτιαχνω τωρα;
Ξεκινάς με το να μην κάνεις την ερώτηση στην ενότητα του wordpress. Αν θες σωστές απαντήσεις, ρωτάς στο σωστό μέρος.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Δύο γλώσσες (Αγγλικά & Ελληνικά) στο site

Δημοσίευση από korgr » 06 Φεβ 2013 10:19

Αν και σας πάω επτά χρόνια πίσω, είχα ανοίξει μια σχετική συζήτηση στο vcdc που εξελίχθηκε αρκετά ενδιαφέρουσα. Δες μήπως μπορείς να βοηθηθείς.

Το τότε άρθρο μου:
Η πλειοψηφια των sites που δημιουργουμε εδω στην Ελλαδα, εχουν περισσοτερες απο μια γλωσσα (2γλωσσα, 3γλωσσα κλπ)
οκ εχουμε μια αρχικη με σημαιουλες και μπαινουμε εκει που θελουμε.
Αφου μπουμε ομως, πως αντιμετωπιζετε την αλλαγη γλωσσας?
Η πιο συνηθισμένη αντιμετωπιση ειναι να εχουμε προβλεψει στο layout μας ενα χωρο με τις αναλογες σημαιουλες (ή text links) για αλλαγη γλωσσας που οδηγει παντα στην αρχικη σελιδα της εκαστοτε επιλεγομενης γλωσσας.

Δεν θα ηταν ομως πιο καλο και εργονομικο να βρισκαμε ενα πιο αυτοματοποιημενο τροπο ο οποιος θα μας επετρεπε οχι απλα να πηγαινουμε στην αρχικη καθε γλωσσας, αλλα στην αντιστοιχη ιστοσελιδα με αυτην που βρισκομαστε οταν αλλαζουμε γλωσσα?

Σας παραθετω τον τροπο που αντιμετωπιζω εγω πλεον την διαχειριση των γλωσσων σε ενα site.
Η λυση που θα αναφερω προϋποθετει το site να ειναι στημενο σε php

Περιπτωση πρωτη:
Ολα τα αρχεια ειναι στο ιδιο directory και τα αρχεια ξεχωριζουν μεταξυ τους με καποιο επιθεμα
ΠΧ
ελληνικα = profile.php (χωρις επιθεμα αφηνω παντα τα ελληνικα)
αγγλικα = profile_en.php
γερμανικα = profile_ger.php

Περιπτωση δευτερη:
Τα αρχεια ειναι σε ξεχωριστα directories ("greek", "english", "german")

Και στις δυο περιπτωσεις δημιουργουμε ενα αρχειο languages.php το οποιο το κανουμε include σε καθε αρχειο μας στο σημειο που θελουμε να υπαρχει το Language Selection

Περιεχομενο του "languages.php":


Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
// πρωτη περιπτωση
$scriptname=$_SERVER&#91;"SCRIPT_NAME"&#93;;
$temp=explode&#40;"/",$scriptname&#41;;
$script=$temp&#91;sizeof&#40;$temp&#41;-1&#93;;
$script=str_replace&#40;".php","",$script&#41;;
$script=str_replace&#40;"_ger","",$script&#41;;
$script=str_replace&#40;"_en","",$script&#41;;
$greek=$script.".php";
$english=$script."_en.php";
$german=$script."_ger.php";
// ακολουθει ο html κωδικας οπου τα Links θα εχουν την εξης μορφη
?>

<a href="<?echo&#40;$greek&#41;;?>">εμφανιζομενο text ή image για ελληνικα</a>
<a href="<?echo&#40;$english&#41;;?>">εμφανιζομενο text ή image για αγγλικα</a>
<a href="<?echo&#40;$german&#41;;?>">εμφανιζομενο text ή image για γερμανικα</a>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
// δευτερη περιπτωση με διαφορετικα directories
$scriptname=$_SERVER&#91;"SCRIPT_NAME"&#93;;
$temp=explode&#40;"/",$scriptname&#41;;
$script=$temp&#91;sizeof&#40;$temp&#41;-1&#93;;
$greek="../greek/".$script;
$english="../english/".$script;
$german="../german/".$script;// ακολουθει ο html κωδικας οπου τα Links θα εχουν την εξης μορφη
?>

<a href="<?echo&#40;$greek&#41;;?>">εμφανιζομενο text ή image για ελληνικα</a>
<a href="<?echo&#40;$english&#41;;?>">εμφανιζομενο text ή image για αγγλικα</a>
<a href="<?echo&#40;$german&#41;;?>">εμφανιζομενο text ή image για γερμανικα</a>
Όλη η συζήτηση που ακολούθησε:
http://www.vcdc.gr/forum/viewtopic.php?f=10&t=5913

Απάντηση

Επιστροφή στο “WordPress γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες