Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
servetas
Δημοσιεύσεις: 304
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010 15:08
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από servetas » 01 Ιουν 2012 22:37

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου πει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να βάλω δύο ή και παραπάνω διαφορετικά στην ίδια "γραμμη". Θέλω να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και όχι το ένα κάτω από το άλλο.

Ο λόγος που το θέλω έτσι είναι επειδή κάθε πίνακας τραβάει διαφορετικά δεδομένα από διαφορετικούς πίνακες της βάσεις δεδομένων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από gvre » 01 Ιουν 2012 22:57

Μπορείς να ορίσεις συγκεκριμένο πλάτος για κάθε table και μετά να παίξεις με float ή position.

servetas
Δημοσιεύσεις: 304
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010 15:08
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από servetas » 02 Ιουν 2012 00:20

Καλή ιδέα...το είχα προσπαθήσει αλλά δεν πέτυχα κάτι :D . Θα το ξαναδοκιμάσω πάλι για να δω τι θα γίνει

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από korgr » 02 Ιουν 2012 11:02

Ή μπορείς να δημιουργήσεις ένα πίνακα με ένα row και δύο κελιά, και σε κάθε κελί να βάλεις τον κάθε ένα πίνακά σου :P

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από gvre » 02 Ιουν 2012 11:43

Θάνατος στα table based layouts :)

servetas
Δημοσιεύσεις: 304
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010 15:08
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από servetas » 02 Ιουν 2012 13:07

Ναι αλλά...όσο να 'ναι είναι μια εύκολη λύση :D.

Λοιπόν, το έκανα κάπως έτσι αλλά το θέμα μου είναι ότι ο πίνακας General Awards φαίνεται στην "μέση του άλλου". Δοκίμασα μήπως φταίει το align="center" αλλά δεν ήταν αυτό.
Εικόνα

Ο κώδικας είναι κάπως έτσι (έχω αφαιρέσει αυτά που δεν μας ενδιαφέρουν γιατί είναι αρκετά μεγάλος και επίτηδες δυσνόητος για τους άλλους :lol: ):

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table width="100%" align="center" cellspacing="5">
<tr>
<td width="25%">Table 1</td>
<td width="50%">Table 2</td>
<td width="25%">Table 3</td>
</tr>
</table>

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από alou » 02 Ιουν 2012 13:57

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td style="vertical-align&#58;top"> ή 
<td class="aligntop">
και css

Κώδικας: Επιλογή όλων

.aligntop &#123;vertical-align&#58;top"&#125;
Η για να είναι όλα τα td

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table id="topalign" width="100%" align="center" cellspacing="5">
και css

Κώδικας: Επιλογή όλων

table#aligntop td &#123;vertical-align&#58;top"&#125;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από korgr » 02 Ιουν 2012 14:15

gvre έγραψε:Θάνατος στα table based layouts :)
Α, δηλαδή τα δύο tables με floats είναι ...tableless :p

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από gvre » 02 Ιουν 2012 14:26

Ναι, είναι tableless layout. Τα tables απλά παρουσιάζουν κάποια δεδομένα.

servetas
Δημοσιεύσεις: 304
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010 15:08
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από servetas » 02 Ιουν 2012 14:28

alou έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td style="vertical-align&#58;top"> ή 
<td class="aligntop">
και css

Κώδικας: Επιλογή όλων

.aligntop &#123;vertical-align&#58;top"&#125;
Ευχαριστώ πολύ...έγινε! 8)

servetas
Δημοσιεύσεις: 304
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010 15:08
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από servetas » 02 Ιουν 2012 14:35

Επανέρχομαι με ένα πρόβλημα όμως...όλη η διάταξη των πινάκων σε όλο το site έχει αλλάξει, πώς θα μπορούσαμε να βρούμε μια λύση ΜΟΝΟ για αυτόν τον πίνακα και όχι για όλη την σελίδα...

servetas
Δημοσιεύσεις: 304
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010 15:08
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από servetas » 02 Ιουν 2012 15:06

Παραδόξως δουλεύει.... :hammer:

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από korgr » 02 Ιουν 2012 15:12

gvre έγραψε:Ναι, είναι tableless layout. Τα tables απλά παρουσιάζουν κάποια δεδομένα.
Ο πίνακας General Awards σου φαίνεται για ...tabular data?

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από gvre » 02 Ιουν 2012 15:37

Στο αρχικό μήνυμα ο servetas αναφέρει ότι θέλει να βάλει στην ίδια γραμμή 2 πίνακες που τραβάνε δεδομένα από διαφορετικά tables της βάσης. Σύμφωνα με αυτό απάντησα . Το general awards δε χρειάζεται να είναι πίνακας, αλλά ακόμα και να ήταν δεν είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιήσει πίνακα για το layout. Αφού τα ξέρεις αυτά, γιατί με βάζεις να τα γράφω; :P

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Δύο διαφορετικά Tables στην ίδια γραμμή της σελίδας

Δημοσίευση από korgr » 02 Ιουν 2012 16:16

gvre έγραψε:Στο αρχικό μήνυμα ο servetas αναφέρει ότι θέλει να βάλει στην ίδια γραμμή 2 πίνακες που τραβάνε δεδομένα από διαφορετικά tables της βάσης. Σύμφωνα με αυτό απάντησα . Το general awards δε χρειάζεται να είναι πίνακας, αλλά ακόμα και να ήταν δεν είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιήσει πίνακα για το layout. Αφού τα ξέρεις αυτά, γιατί με βάζεις να τα γράφω; :P
χεχε για να νομίζουν οι άλλοι πως τσακωνόμαστε :lol:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης