Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από dimos_mitel » 08 Ιουν 2012 01:01

Το έκανα έτσι :

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (isset($_POST['x'])) {
$uar_deltiou = $_POST['uar_deltiou'];
$uonoma = $_POST['uonoma'];
$uepwnimo = $_POST['uepwnimo'];
$uar_fanelas = $_POST['uar_fanelas'];
$uimer_gennisis=$_POST['uimer_gennisis'];


if ($_POST['x']=="update") {
$UpdateQuery = "UPDATE stoixeia_paiktwn SET ar_deltiou='$_POST[ar_deltiou]', onoma='$_POST[onoma]', epwnimo='$_POST[epwnimo]', ar_fanelas='$_POST[ar_fanelas]', imer_gennisis='$_POST[imer_gennisis]'  WHERE ar_deltiou='$_POST[hidden]'";
mysql_query($UpdateQuery, $con);
}
else if($_POST['x'] == 'delete'){
$DeleteQuery = "DELETE FROM stoixeia_paiktwn WHERE ar_deltiou='$_POST[hidden]'";
mysql_query($DeleteQuery, $con);
}
else if($_POST['add']){
$AddQuery = "INSERT INTO stoixeia_paiktwn (ar_deltiou, onoma, epwnimo, ar_fanelas, imer_gennisis) VALUES ('$uar_deltiou','$uonoma','$uepwnimo', '$uar_fanelas', '$uimer_gennisis')";
mysql_query($AddQuery, $con); 
}

}
την γραμμή που γίνεται add την έχω έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<td>" . "<input type=button id='buttonAdd' name='x' value='add'" . " </td>";
άλλαξα και την συνάρτηση όπως μου την έδωσες τώρα. Αλλά πάλι μου εμφανίζει στο alert τον κώδικα της σελίδας..
miteletsis

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Christianago » 08 Ιουν 2012 01:27

Βαλε σε σχολια το if (isset($_POST['x'])) { μαζι με το block που τερματιζει το if.
Το javascript πως το εχεις; Καλυτερα εχε σε διαφορετικα αρχεια το php με το javascript.
Επισης βγαλε την προταση δε σου χρειαζεται:

Κώδικας: Επιλογή όλων

success&#58; function&#40;data&#41; &#123;
alert&#40;data&#41;;
&#125; 

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από fafos » 08 Ιουν 2012 01:49

exo valei stoixhma me ena filo ta 50+ posts... mhn me diapseusete please :)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από dimos_mitel » 08 Ιουν 2012 02:03

Τα έχω σε ξεχωριστά αρχεία, αφαίρεσα τώρα και αυτά που με είπες από το function. Έβαλα και σχόλια αλλά τώρα απλά δεν κάνει καμία ενέργεια. fafo έτσι όπως την βλέπω την δουλειά αν δεν είχε φτάσει 2 το βράδυ θα χτυπούσαμε και τα 100.. χεχε..
miteletsis

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Christianago » 08 Ιουν 2012 02:05

fafo αλλαξε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

valei 
σε

Κώδικας: Επιλογή όλων

balei
ειναι πιο oop κωδικας ετσι
και με το diapseusete υπαρχει ενα θεμα, ειναι deprecated πλεον...
Και κλεινουμε τις προτασεις παντα με ";" ;

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από dimos_mitel » 08 Ιουν 2012 02:07

Christianago Θα το ψάξω αύριο όσο περισσότερο μπορώ και θα ενημερώσω. σε ευχαριστώ πάρα πολύ που κάθισες με τις ώρες να βοηθήσεις.. πιστεύω θα βρεθεί αύριο η άκρη. Θα την πέσω επειδή έχω πρωινό ξύπνημα.. καληνύχτα ;)
miteletsis

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Christianago » 08 Ιουν 2012 02:13

Καλυτερα ψαξτο τη μερα που εχεις καθαρο μυαλο. Ειναι εξαιρετικα απλο αυτο που θες να κανεις, απλα δε λειτουργει δεν ξερω...
Βρες καποιο tutorial, ξεκινα καθαρες σελιδες κωδικα και αρχισε να τροποποιεις τον κωδικα ειναι κι αυτο μια λυση.
Εγινε χαρηκα που βοηθησα...με τον τροπο μου! Μπορει να βγω top poster of the month οποτε δε με χαλασε.!

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από dimos_mitel » 08 Ιουν 2012 02:14

χαχα, μακάρι, δικιά μου η χαρά άμα βγείς!
miteletsis

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από fafos » 08 Ιουν 2012 02:16

auto htan?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από alou » 08 Ιουν 2012 08:45

fafos έγραψε:exo valei stoixhma me ena filo ta 50+ posts... mhn me diapseusete please :)
Τι δίνει το over;
post++;

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από dimos_mitel » 11 Ιουν 2012 11:18

Καλησπέρα και πάλι. Τελικά αυτό εδώ με το post χωρίς να γίνεται ανανέωση δεν το κατάφερα. Αλλά σκέφτηκα επειδή πρέπει να προσαρμόσω και λίγο ajax στην εφαρμογή μου να φτιάξω ένα text field. Τι θέλω να γίνεται; Στην σελίδα μου, που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα αυτού του post, εμφανίζονται όλες οι εγγραφές μια κατηγορίας δεδομένων μέσα σε text fields. Τα συγκεκριμένα δεδομένα μπορώ να τα κάνω update, delete ή ακόμα να κάνω και προσθήκη. έψαξα πολλά παραδείγματα search engine ajax αλλά κανένα δεν ταίριαζε με αυτό που θέλω να κάνω. Δηλαδή, όταν ο χρήστης ξεκινήσει να γράφει στο πεδίο αναζήτησης, εκείνη την στιγμή αυτόματα να εμφανίζονται από κάτω μόνο τα text field που ικανοποιούν το όνομα στα οποία φυσικά θα έχω και πάλι την δυνατότητα update, delete, και add.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Christianago » 11 Ιουν 2012 12:02

Αυτο που θες οπως το φανταζομαι, ειναι ουσιαστικα να εχεις φορτωσει ολες τις εγγραφες της ΒΔ σου στη σελιδα, αλλα να ειναι κρυφες.
Οταν ο χρηστης πληκτρολογει στο search box να εμφανιζονται οι εγγραφες εκεινες που συμφωνουν με τα κριτηρια της αναζητησης.
Τα textboxes που εμφανιστηκαν επιδεχονται αλλαγη κι εχουν ενα κουμπι διπλα τους το delete.
Το 'add' πώς το εννοεις;
Ειναι μια ιδεα παντως εφοσον δε θελεις να χρησιμοποιησεις ajax.

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από dimos_mitel » 11 Ιουν 2012 12:24

Επειδή πρόκειται για σελίδα διαχείρισης θέλω να εμφανίζονται οι εγγραφές και να μην είναι κρυφές. Το add άμα δεις τον κώδικα στην πρώτη σελίδα, πληκτρολογείς μέσα σε text field τα στοιχεία ενός νέου παίκτη και γίνεται προσθήκη. Το θέμα είναι αν υπάρχουν 200 παίκτες για διαχείριση ή και περισσότεροι, να έχει την δυνατότητα ο διαχειριστής να πληκτρολογήσει ένα όνομα, στην συνέχεια να εξαφανιστούν οι εγγραφές που δεν ικανοποιούνε το συγκεκριμένο όνομα και να παραμείνουνε αυτές που το ικανοποιούν. Η δυνατότητα της προσθήκης (add) δεν χρειάζεται να εξαφανίζεται από κάτω αλλά μπορεί να εμφανίζεται και στις λίγες εγγραφές που θα εμφανίζονται σαν αποτέλεσμα.

Τον Ajax δεν θέλω να τον αποφύγω ίσα ίσα, καλά είναι να έχει η εργασία μου και ajax. Μόνο αυτό το κομμάτι έμεινε για να ολοκληρωθεί.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Christianago » 11 Ιουν 2012 15:45

Κατι τετοιο ζητας; Τα κουτακια εχουν απο πριν καθορισμενες τιμες. Μπορεις να τις αλλαξεις εσυ εισαγοντας σε καθε ενα απο αυτα μια εγγραφη απο τη ΒΔ σου.
Kαθε κουτακι εχει ενα id το οποιο το χρησιμοποιεις για να μαθεις ποιο/α κουτακια εχουν την τιμη που βαζεις στο κουτι αναζητησης καθε φορα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html><head>
<script type="text/javascript" src="http&#58;//code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript">

var players = new Array &#40;'karnezis', 'tzorvas', 'vintra', 'darlas', 'kante', 'stergos'&#41;;

var sValue = "";

$&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41;&#123;

$&#40;'#searchbox'&#41;.bind&#40;'keypress', function&#40;e&#41; &#123; searchme&#40;e.which&#41;; &#125;&#41;;
$&#40;"#Reset"&#41;.click&#40; function&#40;&#41; &#123; $&#40;'#showme'&#41;.val&#40;""&#41;; $&#40;'#searchbox'&#41;.val&#40;""&#41;; for &#40;var i = 0 ; i < 8; i++&#41;&#123; $&#40;'#playbox'+i&#41;.show&#40;&#41;; &#125; &#125;&#41;;

$&#40;'body'&#41;.append&#40;"<div align=center id=play></div>"&#41;;

for &#40;var i = 0; i < players.length; i++&#41;&#123;
    $&#40;'#play'&#41;.append&#40;"<input type=text id='playbox"+i+"' value='"+players&#91;i&#93;+"' />"&#41;;
&#125;

&#125;&#41;; 

function searchme&#40;whichKey&#41;&#123;
    
var letter = String.fromCharCode&#40;whichKey&#41;;

sValue = $&#40;'#searchbox'&#41;.val&#40;&#41; + letter;

$&#40;'#showme'&#41;.val&#40;sValue&#41;;

for &#40;var i = 0; i < players.length; i++&#41;&#123;
    $&#40;'#playbox'+i&#41;.hide&#40;&#41;;
&#125;

for &#40;var i = 0; i < players.length; i++&#41;&#123;
    if &#40;$&#40;'#playbox'+i&#41;.val&#40;&#41;.indexOf&#40;sValue&#41; >=0 &#41;
    $&#40;'#playbox'+i&#41;.show&#40;&#41;;
    &#125;
    
&#125;

</script> 

</head>
<body>
<div id="searchDIV" align="center"> <input id="searchbox" style='border-top&#58;none;border-bottom&#58;groove green;' type="text" />
<input type="button" id="Reset" />
<br /> <br /></div>

<input type="text" id="showme" />
</body>
</html>

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Post φόρμας χωρίς να γίνεται ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από dimos_mitel » 11 Ιουν 2012 20:58

Μόλις επέστρεψα σπίτι, θα το τεστάρω και θα σε ενημερώσω. ευχαριστώ!
miteletsis

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης