Προβλημα με banner

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
dimitris_gr
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012 15:41
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με banner

Δημοσίευση από dimitris_gr » 26 Ιουν 2012 00:34

Για σας, έχω ένα μικρο πρόβλημα με ενα banner. Έχω τον ποιο κάτω κώδικα που μέσω αυτού εμφανίζω το banner στην σελίδα μου στο simple portal αφού το έχω ανεβάσει φυσικά στον server.
To πρόβλημα είναι το εξεις.Το banner ανήκει σε περιοδικό που κάθε μήνα αλλάζει και τεύχος.Ο κατασκευαστής του banner μου είπε ότι είναι δυναμικό και θα ανανεώνετε αυτόματα κάθε μήνα με το νέο τεύχος. Ισχύει ατι τέτοιο η μου λένε παπαριες?

Πέρασε ο μήνας και δεν έγινε ανανέωση και σε ερώτησή μου μου απάντησαν οτι πρέπει να διαβάζεται δυναμικά??Τι σημαίνει αυτό?Και εγω ρωτάω το εξής.Το banner είναι μια απλή gif εικόνα, για να αλλάξει δεν πρέπει από κάπου να πάρει δεδομένα?Μια απλή gif μπορεί να αλλάξει από μόνη της?

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="http&#58;//www.doriforikanea.gr" target="_blank"><img style="vertical-align&#58; middle;" title="Περιοδικό δορυφορικά νέα" src="http&#58;//www.mysat.gr/banner/doriforika6.gif" alt="" width="196" height="250" /></a><br><br>

Nikolaides
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 12 Μαρ 2012 16:11

Προβλημα με banner

Δημοσίευση από Nikolaides » 26 Ιουν 2012 12:07

Δυναμική μια εικόνα πρώτη φορά άκουσα.
Το αν μπορεί να αλλάξει; όχι δεν μπορεί.
Εννοώ, αν μια εικόνα gif γράφει ABC , δεν θα ξυπνήσεις μια καλή μέρα και να γράφει CBA.

Μια εικόνα ή αρχείο οποιουδήποτε τύπου μπορεί να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ εφόσον η εικόνα/αρχείο θα αλλαχτεί από κάποιον.
Δηλαδή, αν εσύ έχεις αποθηκευμένο το banner αυτό στο server ΣΟΥ, σαφώς και δεν θα αλλάξει αφού εσύ δεν είσαι ο υπεύθυνος για να την αλλάξεις. Αν όμως σου ΔΩΣΟΥΝ το σύνδεσμο της εικόνας ο οποίος συνήθως δείχνει στο ΔΙΚΟ τους server και την αλλάξουν αυτοί, τότε θα αλλάξει.

Εάν το mysat.gr είναι το δικό σου site, μην περιμένεις να δεις κάποια διαφορά.

dimitris_gr
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012 15:41
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με banner

Δημοσίευση από dimitris_gr » 26 Ιουν 2012 13:15

Και όμως φίλε, το ιδιο το περιοδικό εχει το ιδιο ακριβώς βαννερ σε άλλο γνωστό μου σιτε και άλλαξε.Δεν ξέρω αν εγινε αυτόματα η οχι πάντως.Πάντως ο υπεύθυνος του περιοδικού που τον ρώτησα μου είπε οτι γίνετε γιατί είναι δυναμικό το βανερ.Η δε εταιρία που κατασκευάζει τα βανερ μου είπε οτι πρέπει να διαβάζεται δυναμικά για να ανανεώνετε.Δεν βγάζω άκρη......... Ίσως η λύση είναι να τον ρωτήσω να δω τι εννοεί με το δυναμικά.

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Προβλημα με banner

Δημοσίευση από gvre » 26 Ιουν 2012 13:59

Το πιθανότερο είναι ότι το βλέπεις από την cache του browser σου. Μια απλή λύση είναι να προσθέτεις ένα ? και την τρέχουσα ημερομηνία στο τέλος του ονόματος του αρχείου.
Με php μπορεί να γίνει κάπως έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img style="vertical-align&#58; middle;" title="Περιοδικό δορυφορικά νέα" src="http&#58;//www.mysat.gr/banner/doriforika6.gif?<?= date&#40;'Ymd'&#41;; ?>" />

dimitris_gr
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012 15:41
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με banner

Δημοσίευση από dimitris_gr » 26 Ιουν 2012 15:56

Η ημερομηνία τι ρόλο παίζει δηλαδή?Θα πρέπει να την αλλάζω εγώ κάθε μήνα αν κατάλαβα σωστά η οχι?

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Προβλημα με banner

Δημοσίευση από gvre » 26 Ιουν 2012 17:06

Η ημερομηνία στο τέλος "αλλάζει" το όνομα του αρχείου. Ετσι που στο έχω γράψει, η ημερομηνία αλλάζει αυτόματα κάθε ημέρα.

dimitris_gr
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012 15:41
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με banner

Δημοσίευση από dimitris_gr » 26 Ιουν 2012 23:33

H λυση τελικά βρέθηκε και ήταν απλή.Μου έστειλε τον ποιο κάτω κώδικα.Το βαννερ διαβάζεται απ ευθείας απ το δικό τους site και έτσι όταν τον νεο μήνα ανεβάσουν αυτοί το νεο, αυτόματα ανανεώνεται και στο δικό μου site. (δεν χρειάζεται να ανεβάζω τίποτα στον δικό μου server).

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="http&#58;//www.doriforikanea.gr" target="_blank"><img src="http&#58;//www.doriforikanea.gr/mysat/doriforika.gif" alt="" width="195" height="250" border="0" /></a>

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Προβλημα με banner

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Ιουν 2012 23:47

Δηλαδή το πρόβλημα ήταν ότι εσύ διάβαζες το doriforika6.gif ενώ αυτοί κάθε φορά έβαζαν το νέο banner στο doriforika.gif
Αυτό σημαίνει δυναμικά;

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Προβλημα με banner

Δημοσίευση από gvre » 26 Ιουν 2012 23:54

@dimitris_gr Αν τον άλλο μήνα αντικαταστήσουν το banner χωρίς να αλλάξουν το όνομα, θα έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα.

@dva_dev Υποθέτω ότι απλά αντικαθιστούν την εικόνα με μια νέα.

dimitris_gr
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012 15:41
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με banner

Δημοσίευση από dimitris_gr » 27 Ιουν 2012 00:31

Oχι, το πρόβλημα ήταν οτι το ανέβαζα στον δικό μου server και το έβγαζα με τον κώδικα που έβαλα στο πρώτο post. Έτσι πως θα αλλάξει ευ όσων το διαβάζει απ τον δικό μου μια συγκεκριμένη εικόνα αν δεν το αλλάξω εγώ..Δεν νομίζω να έχω πάλι πρόβλημα καθώς με αυτόν τον τρόπο το δίνει και σε άλλα site που αλλάζει κανονικά χωρείς πρόβλημα.Δεν ξέρω τι γίνετε με το όνομα της εικόνας, θα δείξει τον άλλο μήνα!

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης