Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
rafail123
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Ιουν 2012 21:36
Τοποθεσία: Ελλάδα

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από rafail123 » 29 Ιουν 2012 21:47

Καλησπέρα! Είμαι νέο μέλος μιας και έψαχνα σε όλο το ίντερνετ για να βρω κάποιο έτοιμο script και βρήκα τελικά ενδιαφέρον αυτό το φόρουμ! Αυτό που ψάχνω είναι ο κώδικας για αυτό που γράφω και στο θέμα! Στο ψητό τώρα... Θέλω κάποιος να συμπληρώνει μια φόρμα και με το username για παράδειγμα που θα ζητάει η φόρμα..θα δημιουργείτε αυτόματα μια νέα σελίδα με όνομα...πχ username.php και θα αποθηκεύεται εκεί που το προορίζω εγώ! Αν υπάρχει κάποιο script/tutorial να μου προτείνετε θα το εκτιμούσα! Βλέπετε είμαι και νέος με την php. Η αλήθεια είναι πως βρήκα κάποια πράγματα στο ίντερνετ αλλά δεν τα γράφουν αναλυτικά και δεν βγάζω νόημα! :cry:

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από alou » 29 Ιουν 2012 21:58

Το να πάρεις τα στοιχεία μιας φόρμας και να φτιάξεις ένα αρχείο στον server είναι εύκολο, όμως που θα βρίσκεται αυτή η φόρμα? ο καθένας μπορεί να την συμπληρώσει και να δημιουργηθεί ένα αρχείο?

Γενικά, εκείνο που θες έχει δυο κομμάτια, την φόρμα με τα στοιχεία που ζητάς και τον php κώδικα που θα πάρει τα post της φόρμας και θα φτιάξει ότι φτιάξει.

Πες μας μέχρι που το έχεις φτάσει το ζήτημα, ή τουλάχιστον πως είναι / πρέπει να είναι η φόρμα και τι ακριβώς θες να γίνεται μετά?

rafail123
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Ιουν 2012 21:36
Τοποθεσία: Ελλάδα

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από rafail123 » 29 Ιουν 2012 22:17

Δεν το έχω φτάσει κάπου συγκεκριμένα γιατί όποτε ξεκινάω στην ουσία δεν κάνω τίποτα και το σβήνω! Λοιπόν. Έχω μια συνηθισμένη φόρμα που συμπληρώνεις τα κενά! Το πρώτο σου ζητάει το "username"..συμπληρώνει και τα υπόλοιπα που είναι όνομα ηλικία κλπ χωρίς κωδικούς! Τώρα...με το που πατάει submit θέλω να δημιουργείτε μια νέα σελίδα ( η οποία δεν υπήρχε ) με όνομα "username".php δηλαδή έτσι να αποθηκεύεται! Και τα υπόλοιπα κενά που συμπλήρωσε απλά να μπαίνουν σε εκείνη τη σελίδα με την απλή μέθοδο $_POST('age')....κλπ πιο κάτω. Έχω μια σελίδα που βρήκα που κάνει αυτό που ζητάω απλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να τη δημοσιεύσω...

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από gvre » 30 Ιουν 2012 12:14

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο θέλεις να αποθηκεύεις τα στοιχεία σε αρχείο και όχι σε μια βάση;

rafail123
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Ιουν 2012 21:36
Τοποθεσία: Ελλάδα

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από rafail123 » 30 Ιουν 2012 14:01

Όχι..δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο λόγο! Και δεν είπα ότι αποκλειστικά θέλω να αποθηκευτούν σε αρχείο! Απλά θέλω πχ κάποιο άτομο να συμπληρώνει τη φόρμα και με το username που συμπληρώνει..να δημιουργείτε μια σελίδα που να ονομάζετε έτσι! δηλ...είναι πχ η φόρμα στη σελίδα... tut.com/form.php να τη συμπληρώνει και να δημιουργεί την.... tut.com/username.php(ή html). Δεν θέλω τίποτα άλλο...αυτό μόνο! Να βρώ τον τρόπο να την αποθηκεύει με το όνομα που συμπληρώνει.Φυσικά να αποθηκεύει στον server μου.

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από gvre » 30 Ιουν 2012 16:53

Αυτό που θέλεις να κάνεις γίνεται σωστά με χρήση βάσης δεδομένων. Αυτό που χρειάζεσαι αρχικά είναι να αποθηκεύσεις τα στοιχεία του χρήστη στη βάση. Στη συνέχεια, για να τα εμφανίσεις, καλείς το αρχείο σου περνώντας ως όρισμα το username. πχ www.domain.gr/form.php?username=rafail123. Όταν το κάνεις αυτό, μπορείς να παίξεις με mod_rewrite για να έχεις urls της μορφής www.domain.gr/rafail123.html, το οποίο θα σου δείχνει τα ίδια στοιχεία με αυτά του προηγούμενου παραδείγματος.

Αν επιμένεις να το κάνεις με αποθήκευση αρχείου, χρειάζεσαι την file_put_contents ή κάποια αντίστοιχη συνάρτηση. Το manual της php έχει παραδείγματα και για τις 2 περιπτώσεις.

rafail123
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Ιουν 2012 21:36
Τοποθεσία: Ελλάδα

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από rafail123 » 30 Ιουν 2012 18:47

Νομίζω πως η μέθοδος mod_rewrite είναι αυτό που χρειάζομαι! Απλά δεν κατάλαβα κάτι! Διάβασα μερικά παραδείγματα που βρήκα στο ίντερνετ και δεν κατάλαβα αν πρέπει να έχω ανεβασμένο ένα αρχείο με αυτό το όνομα η γίνεται εκείνη τη στιγμή! Δηλαδή.. Έχω τώρα εγώ το κώδικα της φόρμας μου.. στο edit δηλαδή βρίσκομαι...και κάτω θα προσθέσω αυτό το κομμάτι του ( mod_rewrite )[ πχ RewriteEngine on , RewriteRule ^form.php$ $_POST(username).html ] και θα γίνει μια σελίδα με αυτό το όνομα ,όπως είπες και εσύ www.domain.gr/rafail123.html κάτι τέτοιο δηλαδή, ή λάθος κατάλαβα! Ακόμη, όταν λες : καλείς το αρχείο σου περνώντας ως όρισμα το username. πχ www.domain.gr/form.php?username=rafail123. Εννοείς το αρχείο στο οποίο αποθηκεύονται αυτά που έδωσε ο χρήστης? Μπερδεύτηκα λίγο σε αυτό το σημείο! Που μπορώ να βρω tutorials (δηλαδή όχι σε ποια σελίδα απλά τι πρέπει να ψάξω για να το καταλάβω..?) Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από korgr » 30 Ιουν 2012 19:12

Αν και είναι εντελώς χαζό αυτό που προσπαθείς να κάνεις (εκτός αν δεν μας δίνεις να καταλάβουμε τι θέλεις), το να δημιουργήσεις ένα άδειο αρχείο html στο root με όνομα το username που δίνει κάποιος σε μια φόρμα είναι απλό και γίνεται με μια γραμμή κώδικα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$file=fopen($_POST['username'].".html","r+"); fclose $file;
Φυσικά για να δημιουργηθεί το αρχείο πρέπει να δώσεις τα κατάλληλα writing permissions στο root folder του site σου.
Από ασφάλεια όμως τι γίνεται;
Όποιος θέλει συμπληρώνει την φόρμα και δημιουργούνται άδεια html αρχεία στο root σου?

rafail123
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Ιουν 2012 21:36
Τοποθεσία: Ελλάδα

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από rafail123 » 30 Ιουν 2012 19:13

Επειδή κάτι δεν ανέφερα και ίσως είναι απαραίτητο το λέω τώρα. Η ενέργεια αυτή θέλω να είναι όπως στα φόρουμς. Δηλαδή όπως εγώ για να ανοίξω αυτό το θέμα πάτησα "νέο θέμα" και αμέσως δημιουργήθηκε αυτή η σελίδα με αυτό το όνομα και προστέθηκε και στην PHP Προγραμματισμός, αυτό επιδιώκω και με αυτό που ζητάω!

rafail123
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Ιουν 2012 21:36
Τοποθεσία: Ελλάδα

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από rafail123 » 30 Ιουν 2012 19:16

korgr όχι δεν συμπληρώνει όποιος θέλει τη φόρμα... για να μπεί κάποιος στη φόρμα βάζει ένα κωδικό που του στέλνετε...

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από gvre » 30 Ιουν 2012 20:21

rafail123 έγραψε:Που μπορώ να βρω tutorials (δηλαδή όχι σε ποια σελίδα απλά τι πρέπει να ψάξω για να το καταλάβω..?) Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις!
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=26222

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από korgr » 30 Ιουν 2012 22:34

rafail123 έγραψε:Επειδή κάτι δεν ανέφερα και ίσως είναι απαραίτητο το λέω τώρα. Η ενέργεια αυτή θέλω να είναι όπως στα φόρουμς. Δηλαδή όπως εγώ για να ανοίξω αυτό το θέμα πάτησα "νέο θέμα" και αμέσως δημιουργήθηκε αυτή η σελίδα με αυτό το όνομα και προστέθηκε και στην PHP Προγραμματισμός, αυτό επιδιώκω και με αυτό που ζητάω!
Έχεις μπερδευτεί πολύ!
Αυτό που βλέπεις στα forums profiles κλπ δεν είναι πραγματικές σελίδες, αλλά δυναμικές σελίδες που απλά σερβίρονται στον browser ανάλογα τις παραμέτρους του request.
Πρέπει να μάθεις php + mysql γιατί πρέπει να αποθηκεύεις στοιχεία σε βάσεις δεδομένων.
Καμία σχέση με rewrites κλπ

rafail123
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Ιουν 2012 21:36
Τοποθεσία: Ελλάδα

Αυτοματη δημιουργια νεας σελιδας μετα απο συμπληρωση φορμας

Δημοσίευση από rafail123 » 30 Ιουν 2012 22:51

Μάλιστα! Κατατοπίστηκα αρκετά μπορώ να πω. Θα κοιτάξω τότε να μάθω περισσότερα πράγματα και ειδικότερα για τις βάσεις δεδομένων! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης