Multiple files upload

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
manitu
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 28 Σεπ 2010 21:38

Multiple files upload

Δημοσίευση από manitu » 25 Ιούλ 2012 22:29

Καλησπέρα σας,
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με μια εφαρμογή που θέλω να φτιάξω.
Έχω μια φορμα που 3 πεδία για ανέβασμα φωτογραφίας. Το πρώτο είναι icon, το 2 image και το 3ο ίσως κάποιο βίντεο.
Θέλω μόλις γίνεται submit η φόρμα να ανεβαίνουν τα αρχεία στον server και στη συνέχεια να αποθηκεύονται τα Link σε μια βάση δεδομένων.
Το πως θα ανεβάσω ένα μόνο αρχείο το έχω καταφέρει, αλλά με τα πολλά αρχεία έχω πρόβλημα.
Η HTML είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="file" name="images&#91;&#93;" id="images&#91;&#93;" size="50" />
<input type="file" name="images&#91;&#93;" id="images&#91;&#93;" size="50" />
<input type="file" name="images&#91;&#93;" id="images&#91;&#93;" size="50" />
Το πρώτο είναι το icon, το άλλο το Image και το τρίτο το βίντεο.
Στην Php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

for &#40;$i = 0; $i < count&#40;$_FILES&#91;'images'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;; $i++&#41; &#123;
        if &#40;$_FILES&#91;'images'&#93;&#91;'name'&#93;&#91;$i&#93; != ''&#41; &#123; 
            if &#40;move_uploaded_file&#40;$_FILES&#91;'images'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;&#91;$i&#93;, $path . $_FILES&#91;'images'&#93;&#91;'name'&#93;&#91;$i&#93;&#41;&#41; &#123;
               // $number_of_moved_files++;
            &#125;
 
        &#125;
 
    &#125;
αλλά δεν τα ανεβάζει. Παίρνω το array αλλά δεν το τρέχει για να τα ανεβάσει τα αρχεία.
Επίσης μια ερώτηση αν γίνεται:
Μπορώ πχ όταν το i είναι 0 να του ορίσω ότι θα αποθηκεύει το icon, όταν είναι 1 το Image και 3 το άλλο αρχείο; θα είναι δηλαδή με αυτή τη σειρά πάντα;

Σας ευχαριστώ

manitu
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 28 Σεπ 2010 21:38

Multiple files upload

Δημοσίευση από manitu » 25 Ιούλ 2012 22:37

Ο κώδικας της φόρμας είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form method="POST" action="settings.php">
		<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
			<tr>
				<td width="16%">Τίτλος</td>
				<td width="2%">&#58;</td>
				<td width="82%"><input type="text" name="titlos" id="titlos" value="" /></td>
			</tr>
			<tr>
				<td width="16%">Κείμενο</td>
				<td width="2%">&#58;</td>
				<td width="82%"><input type="textarea" name="txt" id="txt" value="" /></td>
			</tr>
			<tr>
				<td width="16%">Τύπος</td>
				<td width="2%">&#58;</td>
				<td width="82%"><? include&#40;"menu_types.php"&#41;; ?></td>
			</tr>
			<tr>
				<td width="16%">Εικονίδιο</td>
				<td width="2%">&#58;</td>
				<td width="82%">
				<input type="file" name="images&#91;&#93;" id="images&#91;&#93;" size="50" />
				</td>
			</tr>
			<tr>
				<td width="16%">Εικόνα</td>
				<td width="2%">&#58;</td>
				<td width="82%">
				<input type="file" name="images&#91;&#93;" id="images&#91;&#93;" size="50" />
				</td>
			</tr>
			<tr>
				<td>
					<input type="hidden" name="end" id="end" value="<? print $end; ?>" />
					<input type="hidden" name="step" id="step" value="<? echo $step+1; ?>" />
					<input type="hidden" name="insertedid" id="insertedid" value="<? echo $insertedId; ?>" />
				</td>
			</tr>
		</table>
		<input type="submit" value="Αποθήκευση" />
	</form>
		</td>
	</tr>
	</table>

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Multiple files upload

Δημοσίευση από fafos » 25 Ιούλ 2012 22:41

Κώδικας: Επιλογή όλων

enctype="multipart/form-data"
sto form
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

manitu
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 28 Σεπ 2010 21:38

Multiple files upload

Δημοσίευση από manitu » 25 Ιούλ 2012 22:52

fafos έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

enctype="multipart/form-data"
sto form
ok το παραδέχομαι μεγάλη βλακεία μου, γιατί χρησιμοποιώ παρόμοιο τρόπο σε άλλη φόρμα και δεν το έχω σβήσει.
τώρα όμως μου πετάει error T_FOR πάνω στην for ... για πιο λόγο;;;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Multiple files upload

Δημοσίευση από fafos » 25 Ιούλ 2012 23:17

an einai mono o kodikas pou dineis tote periseuei h teleutaia agkylh
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

manitu
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 28 Σεπ 2010 21:38

Multiple files upload

Δημοσίευση από manitu » 25 Ιούλ 2012 23:20

Ο κώδικας συγκεκριμένα είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function save&#40;$insertId&#41;&#123;
	$title = $_POST&#91;'titlos'&#93;;
	$txt = $_POST&#91;'txt'&#93;;
	$type = $_POST&#91;'menu_type'&#93;;
	$path = $_SERVER&#91;'DOCUMENT_ROOT'&#93;."/imgs/"
	if&#40;isset &#40;$_FILES&#91;'images'&#93;&#41;&#41;&#123;
		for &#40;$i = 0; $i < count&#40;$_FILES&#91;'images'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;; $i++&#41; &#123;
			if &#40;$_FILES&#91;'images'&#93;&#91;'name'&#93;&#91;$i&#93; != ''&#41; &#123; //check if file field empty or not
				if&#40;$i == 0&#41;&#123;
					$icon = $_SERVER&#91;'DOCUMENT_ROOT'&#93;."/imgs/" . $_FILES&#91;'images'&#93;&#91;'name'&#93;&#91;$i&#93;;
				&#125;
				if &#40;move_uploaded_file&#40;$_FILES&#91;'images'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;&#91;$i&#93;, $path . $_FILES&#91;'images'&#93;&#91;'name'&#93;&#91;$i&#93;&#41;&#41; &#123;
				   // $number_of_moved_files++;
				&#125;
	 
			&#125;
		&#125;
	&#125;
	$optionsSQL = mysql_query&#40;"INSERT INTO reth_menu2 &#40;title, type, icon, data, image1, image2, video, optionId&#41; VALUES &#40;'$title','$type','$icon','$txt','image1','image2','video','$insertId'&#41;"&#41;;
&#125;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Multiple files upload

Δημοσίευση από fafos » 25 Ιούλ 2012 23:45

sigoura exeis faei ena erothmatiko sto telos tou $path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/imgs/"

ta ypoloipa fainontai sosta (den ta dokimasa)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

manitu
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 28 Σεπ 2010 21:38

Multiple files upload

Δημοσίευση από manitu » 29 Ιούλ 2012 02:18

fafos έγραψε:sigoura exeis faei ena erothmatiko sto telos tou $path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/imgs/"

ta ypoloipa fainontai sosta (den ta dokimasa)
ΑΥτό ήταν φίλε μου! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σου!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες