Σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα windows 7

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
cooolll
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 14 Μαρ 2012 15:11
Επικοινωνία:

Σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα windows 7

Δημοσίευση από cooolll » 26 Ιούλ 2012 22:39

Καλησπέρα. Έχω ένα pc με μητρική Abit Ax78 και επεξεργαστή phenom τετραπυρινο. Σήμερα έβαλα έναν νέο sata σκληρό δίσκο 500gb seagate. Το πρόβλημα μου είναι ότι στο bios τον βλέπει κανονικά αλλά στα windows 7 μου βγάζει άγνωστη συσκευή. Μπήκα στην διαχείρηση δίσκων αλλά ουτε εκεί τον Βλέπει.Έχει κανείς καμια ιδέα?Ευχαριστώ πολυ.

cooolll
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 14 Μαρ 2012 15:11
Επικοινωνία:

Σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα windows 7

Δημοσίευση από cooolll » 26 Ιούλ 2012 23:44

Επειτα απο ώρα μου τον δείχνει τον δίσκο και μετά χάνεται και μετά μου τον ξαναδειχνει και μετά πάλι χάνεται.Πολυ παράξενο.

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα windows 7

Δημοσίευση από DGeorge » 27 Ιούλ 2012 09:01

Πολλή Καλημέρα σου :D :D
1) Ο δίακος, όπου βρίσκονται τα Windows είναι κι αυτός SATA. Κι αν ΝΑΙ, είναι SATA ίδιας κατηγορίας (π.χ. SATA1, SATA2 κλπ) :question:
2) Τα Windows αναγνωρίζουν τους δίσκους, βάσει κάποιων Drivers, που έχουν ενσωματωμένους. Γενικά, όσο εξελίσσονται τα Windows, τόσο οι Drivers αυτοί καλύπτουν όλο και περισσότερους δίσκους......... Όμως ΟΧΙ όλους!!!!:wink:
Βλέπεις, παράλληλα με τα Windows εξελίσσονται κι οι δίσκοι.
Κοίταξε λοιπόν -σε πρώτη φάση- στο Site της Seagate, μήπως υπάρχει συγκεκριμένος driver, για το συγκεκριμένο μοντέλο του δίσκου σου, για τα Windows7 σου.
Αν προκύψει κάτι, εδώ είμαστε πάλι :D
Ούτως, ή άλλως, περιμένουμε νεώτερά σου :wink:

cooolll
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 14 Μαρ 2012 15:11
Επικοινωνία:

Σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα windows 7

Δημοσίευση από cooolll » 27 Ιούλ 2012 12:05

Καλημέρα!!!!Λοιπόν έβαλα τον νέο σκληρό μόνο του και δούλεψε κανονικά.Του έκανα format και στην συνέχεια του πέρασα windows.Αν τώρα βάλω και τον άλλο δίσκο ώς δευτερο τότε σταματάει να λειτουργεί ο πρώτος.Οπότε τον έκανα εξωτερικο τον παλιο.Το πιο πιθανό είναι να είναι θέμα τροφοδοσίας.Ο παλιός είναι sata και ο καινούργιος sata3. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

gotsos
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2013 16:29

Σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα windows 7

Δημοσίευση από gotsos » 01 Νοέμ 2013 17:13

Καλησπέρα, καινούργιος στο φόρουμ. Για οικονομία χώρου είπα να γράψω εδώ το θέμα.

Λοιπόν, αγόρασα έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο μάρκας Seagate για 2ο.
Στη διαχείρηση συσκευών τον αναγνωρίζει κανονικά:
ST3500418AS ATA Device (ο παλιός)
ST31000524AS ATA Device (ο καινούργιος)

Όλα κομπλέ μέχρι εδώ. Μετά μπαίνω στα BIOS να ρυθμίσω Master/Slave αλλά δεν έβγαλα άκρη.

To menu εχει ως εξής:

IDE Channel 0 Master..............[Auto]
IDE Channel 0 Slave...............[ST3500418AS]
IDE Channel 1 Master..............[ST31000524AS]
IDE Channel 1 Slave................[dvd drive]

Σε όποιο από τα 4 και αν πατήσω το menu ειναι το ιδιο, πχ αν πατήσω στο 1ο:

IDE HDD Auto-Detection...........[Press Enter]

IDE Channel 0 Master...............[Auto]
Access Mode.............................[Auto]

Με το Auto Detection δεν γίνεται κάτι
Αν πατήσω στο IDE Channel 0 Master έχει 3 επιλογές:

None...........[ ]
Auto...........[*]
Manual........[ ]

Aν πατήσω στο Access Mode έχει 4 επιλογές:
LHS...........[ ]
LBA...........[ ]
Large........[ ]
Auto.........[*]

Έχω πειράξει διάφορα, πχ έχω βάλει στις επιλογές που ανέφερα manual και διάφορα άλλα, αλλά δεν έχω βγάλει καμία άκρη. Έχει κανείς ιδέα τι πρέπει να κάνω για να αναγνωριστεί ο σκληρός;

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα windows 7

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 02 Νοέμ 2013 13:48

tha ta ftiakseis me allages sthn kalodiosh
kai oxi me epiloges apo to bios ....

Κώδικας: Επιλογή όλων

channel 0 
|
|--&#91;ST31000524AS&#93; <== Slave
|--&#91;ST3500418AS&#93;   <== master

chanel 1
|
|-- &#40;keno&#41; <== slave
|-- &#91;dvd drive&#93;  <== master 

gotsos
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2013 16:29

Σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα windows 7

Δημοσίευση από gotsos » 02 Νοέμ 2013 16:54

Alice_Cooper έγραψε:tha ta ftiakseis me allages sthn kalodiosh
kai oxi me epiloges apo to bios ....
Αλλαγές στην καλωδίωση; Ο σκληρός είναι SATA 3, παράλειψή μου. 2 καλώδια έχει όλα και όλα, της τροφοδοσίας που το σύνδεσα στο molex από το τροφοδοτικό και για τα δεδομένα που το σύνδεσα σε ένα ελεύθερο socket στην motherboard. Τι άλλο πρέπει να κάνω; :-?
Και απ' όσο ξέρω στους sata δεν ρυθμίζεις jumpers όπως στους παλιούς.
Alice_Cooper έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

channel 0 
|
|--&#91;ST31000524AS&#93; <== Slave
|--&#91;ST3500418AS&#93;   <== master

chanel 1
|
|-- &#40;keno&#41; <== slave
|-- &#91;dvd drive&#93;  <== master 
Λογικα έτσι όπως τα έβαλες θα έπρεπε να μου τα εμφανίζει στα BIOS . Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου εμφανίζει τον παλιό ως Slave στο Channel 0 και τον καινούργιο ως Master στο Channel 1. Και από τις ρυθμίσεις δεν μπορούσα να τους αλλάξω θέσεις, εκτός και αν δεν έκανα κάτι σωστά... :roll:

gotsos
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2013 16:29

Σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο τα windows 7

Δημοσίευση από gotsos » 03 Νοέμ 2013 18:59

Η λύση ήταν πιο απλή απ' ότι περίμενα. Χρειαζόταν μια απλή ρημάδα διαμόρφωση από τη Διαχείριση Δίσκων. Μπορεί να φαίνεται χαζό που έκανα τόση φασαρία, αλλά είχα την εντύπωση πως πλέον οι σκληροί είναι plug & play, οπότε νόμιζα ότι είναι θέμα BIOS.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες