βουτιά στα βαθιά

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
zirico3
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 01:47

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από zirico3 » 27 Ιούλ 2012 12:53

Καλησπέρα σε όλους,είμαι πολύ αρχάριος με την php και με όλες τις γλώσσες προγραμματισμού...απλά έχω αναλάβει να φτιάξω ένα site και χρειάζομαι την βοήθεια σας. Πρέπει να φτιάξω μάη σελίδα στην οποια οι πελάτες μου θα μπορούν να κάνουν log in με το username και password που θα τους δίνω εγώ,κάθε πελάτης θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο δικό του database,το οποιο θα το φτιάχνω εγώ χωρίς να μπορεί να το κάνει edit.(σημαντικό είναι σε αυτό το database να υπάρχει η δυνατότητα να κάνω attach φωτογραφίες). Επιπλέον αν γίνετε θα ήθελα το site αυτό να στέλνει αυτόματα email στον κάθε πελάτη μετά το πέρασμα 3 μηνών 1 χρόνου και 3 χρονια από μια συγκεκριμένη ημερομηνία που θα έχω στο db...αλλα ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Καταρχήν υπάρχει κάποια έτοιμη λύση?

Άβαταρ μέλους
Punkis
Δημοσιεύσεις: 260
Εγγραφή: 27 Αύγ 2009 22:45

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από Punkis » 27 Ιούλ 2012 13:31

Αν θέλεις σου δίνω τον κώδικα δωρέαν...
Only Green Day can successfully write a song about masturbation.

zirico3
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 01:47

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από zirico3 » 27 Ιούλ 2012 13:44

Φυσικά και θέλω :D
ερώτηση:στην mysql μπορώ να βάλω φωτογραφίες η attachement?η έστω link προς αυτές?
Είναι πολύ σημαντικό στο database που θα φτιάξω να μπορώ να βάλω φωτογραφίες!

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από xmavidis » 28 Ιούλ 2012 13:00

Καλό είναι να μην αποθηκεύεις images κατευθείαν στην βάση δεδομένων. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αποθηκεύσεις την βάση δεδομένων τις διευθύνσεις url των εικόνων μέσα στο site σου.
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

zirico3
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 01:47

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από zirico3 » 30 Ιούλ 2012 10:20

Αυτό σκεφτόμουνα και εγώ είναι η αλήθεια. Όσο αφορά το το database,κατάφερα με αυτόν τον οδηγό να εμφανίζω το table τις αρεσκείας μου,όπως λέει και στο παράδειγμα,"//In this example the table name to be displayed is static, but it could be taken from a form". Αυτό που θέλω δηλαδή είναι να αλλάζει το table ανάλογα με τον χρηστη που θα συνδέεται. Κάποιο καλο οδηγό να φτιάξω το login form υπάρχει?και σιγά σιγά μετά θα τα βάλω όλα μαζί.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από Banavas » 30 Ιούλ 2012 16:58

zirico3 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,είμαι πολύ αρχάριος με την php και με όλες τις γλώσσες προγραμματισμού...απλά έχω αναλάβει να φτιάξω ένα site και χρειάζομαι την βοήθεια σας. Πρέπει να φτιάξω μάη σελίδα στην οποια οι πελάτες μου θα μπορούν να κάνουν log in με το username και password που θα τους δίνω εγώ,κάθε πελάτης θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο δικό του database,το οποιο θα το φτιάχνω εγώ χωρίς να μπορεί να το κάνει edit.(σημαντικό είναι σε αυτό το database να υπάρχει η δυνατότητα να κάνω attach φωτογραφίες). Επιπλέον αν γίνετε θα ήθελα το site αυτό να στέλνει αυτόματα email στον κάθε πελάτη μετά το πέρασμα 3 μηνών 1 χρόνου και 3 χρονια από μια συγκεκριμένη ημερομηνία που θα έχω στο db...αλλα ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Καταρχήν υπάρχει κάποια έτοιμη λύση?
Φίλε zirico3΄,
Από τα παραπάνω αντιλαμβάνομαι οτι θα πουλάς φωτογραφίες από κάποιο site.
Συμβουλή: Όταν είσαι πολύ αρχάριος (κατά δήλωσή σου) με την PHP μην παίζεις με τα λεφτά του κόσμου. Είναι και δύσκολες εποχές. Μάθε πρώτα καλά ή ανέθεσε το σε κάποιον που ξέρει καλά.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

zirico3
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 01:47

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από zirico3 » 30 Ιούλ 2012 18:26

Φιλε banavas, ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Πρώτον είναι αλήθεια ότι είμαι πολύ αρχάριος με την php γιαυτο και ζήτησα την βοήθεια σας. Δεύτερον μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχω σκοπό να πουλήσω τίποτα μέσω του site. Βοηθάω μια μικρή επιχείρηση στην οποια κάνω πρακτική εξάσκηση να φτιάξει ένα απλό database για τους πελάτες τις οι οποιοι θα μπορούν να το συμβουλευτούν online. Η ανάγκη για φωτογραφίες υπάρχει γιατί μαζί με τα προϊόντα πρέπει να συνάπτουμε τα πιστοποιητικά αφού πρώτα τα σκανάρουμε. Όπως μπορείς να καταλάβεις δεν έχει καμια σχέση με χρήματα.Αυτό που με ενδιαφέρει όπως είπα είναι το site να στέλνει ένα mail και να ενημερώνει τους πελάτες ποτε λήγουν τα πιστοποιητικά.Πχ θέλω να βάλω στο database την ημερομηνία που δώσαμε το πιστοποιητικό και το site αυτόματα μετά από τρεις μήνες,να στέλνει ένα mail σε όσους πελάτες λήγει.Καταλαβαίνω την ανησυχία σου και τον αρχικό σου προβληματισμό, ελπίζω τώρα που διαφώτισα παραπάνω τον σκοπό μου να ξεκαθάρισα τις αμφιβολίες σου. με φιλικούς χαιρετισμούς

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από Banavas » 30 Ιούλ 2012 19:49

Η συμβουλή μου πραγματικά δεν ήθελε να σε θίξει αλλά να σε προστατεύσει από κακοτοπιές.
Πραγματικά όπως το θέτεις δεν υπάρχει θέμα.

Αυτό που θέλεις να κάνεις γίνεται αρκετά εύκολα.
Κάνε δύο πίνακες ένα για τους πελάτες και ένα για τα πιστοποιητικά.
Στον πίνακα των ποιστοποιητικών βάλε ένα πεδίο πχ custom_id όπου θα βάζεις το id του πελάτη όπως είναι στον πίνακα "pelates", αυτό θα σου χρησιμεύσει για να συσχετίζεις τους πελάτες με τα πιστοποιητικά.
Για να ενημερώνεις τους πελάτες θα πρέπει να τρέχεις καθημερινά ένα αρχείο μέσω προγραματισμένης λειτουργίας (cronjob) ένα script που θα ελέγχει τις ημερομηνίες των πιστοποιητικών και κάνοντας κάποιες πράξεις με το χρόνο θα στέλνει μηνύματα για τα πιστοποιητικά που κοντεύουν να λήξουν.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

megsk
Δημοσιεύσεις: 215
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2011 02:09

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από megsk » 30 Ιούλ 2012 21:25

βασικά φίλε zirico κάτσε να μάθεις τα πολύ βασικά, μέσα απο forum να χτίσεις ένα site δεν γίνεται κάτσε διάβασε και θα μπορέσεις να χτίσεις αυτό που θες. αυτά που θές να φτιάξεις γίνεται μέσα σε μια βδομάδα εάν είσαι επαγγελματίας. Μάθε πρώτα php διάβασε κάνα βιβλίο γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις κάτι που θα έχει κενά και δισλειτουργίες από παντού.
Η λύση στο προβλημά σου είναι μια ... Διαβασε...
Τώρα το να σου πουν μεσω forum γενικά και αόριστα πως να φτιάξεις ένα app είναι ακόμα χειρότερο από το να μη διαβάσεις, γιατί και οι άνθρωποι δεν έχουν κώδικα μπροστά τους.
Καλύτερα διάβασε προχώρα , και όπου κολάς στείλε το κομμάτι του κώδικα για να σε βοηθήσει κάποιος.

andreaslll
Δημοσιεύσεις: 680
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2011 04:00

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από andreaslll » 31 Ιούλ 2012 00:32

Δώσε τη δουλειά έξω πχ freelancer.com αφού την έχεις αναλάβει, και ξεκίνα από κάτι πιο απλό να μαθαίνεις php (Hello world και τα κλασικά). Αν ξεκινήσεις με αυτό μάλλον δεν θα το κάνεις καλά.

zirico3
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 01:47

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από zirico3 » 31 Ιούλ 2012 12:09

Banavas έγραψε:Η συμβουλή μου πραγματικά δεν ήθελε να σε θίξει αλλά να σε προστατεύσει από κακοτοπιές.
Πραγματικά όπως το θέτεις δεν υπάρχει θέμα.

Αυτό που θέλεις να κάνεις γίνεται αρκετά εύκολα.
Κάνε δύο πίνακες ένα για τους πελάτες και ένα για τα πιστοποιητικά.
Στον πίνακα των ποιστοποιητικών βάλε ένα πεδίο πχ custom_id όπου θα βάζεις το id του πελάτη όπως είναι στον πίνακα "pelates", αυτό θα σου χρησιμεύσει για να συσχετίζεις τους πελάτες με τα πιστοποιητικά.
Για να ενημερώνεις τους πελάτες θα πρέπει να τρέχεις καθημερινά ένα αρχείο μέσω προγραματισμένης λειτουργίας (cronjob) ένα script που θα ελέγχει τις ημερομηνίες των πιστοποιητικών και κάνοντας κάποιες πράξεις με το χρόνο θα στέλνει μηνύματα για τα πιστοποιητικά που κοντεύουν να λήξουν.
Δεν με έθιξες καθόλου πραγματικά,γνωρίζω πως μέσα σε ένα forum,όπου κάποιος θα προσφέρει την βοήθεια του και μάλιστα εθελοντικά,είναι λογικό να θέλει να ξέρει για πιο σκοπό γίνετε.
megsk έγραψε:βασικά φίλε zirico κάτσε να μάθεις τα πολύ βασικά, μέσα απο forum να χτίσεις ένα site δεν γίνεται κάτσε διάβασε και θα μπορέσεις να χτίσεις αυτό που θες. αυτά που θές να φτιάξεις γίνεται μέσα σε μια βδομάδα εάν είσαι επαγγελματίας. Μάθε πρώτα php διάβασε κάνα βιβλίο γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις κάτι που θα έχει κενά και δισλειτουργίες από παντού.
Η λύση στο προβλημά σου είναι μια ... Διαβασε...
Τώρα το να σου πουν μεσω forum γενικά και αόριστα πως να φτιάξεις ένα app είναι ακόμα χειρότερο από το να μη διαβάσεις, γιατί και οι άνθρωποι δεν έχουν κώδικα μπροστά τους.
Καλύτερα διάβασε προχώρα , και όπου κολάς στείλε το κομμάτι του κώδικα για να σε βοηθήσει κάποιος.
Αυτό εννοείτε,ήδη έχω μπροστά μου ένα βιβλίο και κάθε μέρα διαβάζω στα διαφορα forum για το πως δουλεύει η φρ. Εδώ έγραψα γιατί έχω ανάγκη για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με αυτό που πρέπει να κάνω...Σχετικά link,άλλοι οδηγοί,κλπ είναι πάντα χρήσιμα.
andreaslll έγραψε:Δώσε τη δουλειά έξω πχ freelancer.com αφού την έχεις αναλάβει, και ξεκίνα από κάτι πιο απλό να μαθαίνεις php (Hello world και τα κλασικά). Αν ξεκινήσεις με αυτό μάλλον δεν θα το κάνεις καλά.
Φαντάζομαι ότι αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα από την εταιρία θα το είχανε ήδη κάνει. Πάντως εννοείτε πως αν δεν τα καταφέρω εγώ (που βλέπω να μην τα καταφέρνω,απότι μου λέτε) θα το δώσουν έξω και σίγουρα θα τους προτείνω μια λύση σαν το freelancer.com.

Επίσης για αυτό τον λόγο ρώτησα αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να το κάνω install στον server,και να κάνει την δουλειά μονο του,κάποιο client manager πχ που να έχει και frontend style για τους πελάτες...

megsk
Δημοσιεύσεις: 215
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2011 02:09

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από megsk » 31 Ιούλ 2012 13:27

αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι οτι κάνενας δεν θα σου πει σε κανένα forum πως να φτιάξεις ΟΛΟ το πρόγγραμα, αυτό που θα σου πουν είναι αν κολήσεις μια λύση στο συγκεκριμένο σημείο...

zirico3
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 01:47

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από zirico3 » 01 Αύγ 2012 13:26

Εντάξει αυτό το αντιλαμβάνομαι, εννοείτε πως είναι πολύ δύσκολο. Αν διαβάσετε το μήνυμα μου δεν μπήκα εδώ και είπα θέλω κώδικα εδώ και τώρα,σας περιέγραψα την ιδέα μου και αυτό που θέλω να δημιουργήσω, και περίμενα ιδέες και απόψεις.Όπως πχ είναι η php mysql κατάλληλη για κάτι τέτοιο?Υπάρχουν άλλοι τρόποι?έτοιμα προγράμματα όπως πχ το citrusdb?Ποιοι είναι η πιο καλή οδηγοί online?tutorial κλπ?Γενικά κουβέντα να γίνετε,εννοείτε πως δεν μπήκα με το σκεπτικό ότι από το forum θα φτιάξω το site που θέλω.

zirico3
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 01:47

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από zirico3 » 03 Σεπ 2012 12:35

Καλησπέρα και καλο φθινόπωρο σε όλους. Το project που έχω αναλάβει προχωράει σιγά σιγά και πιστεύω ότι είμαι σε καλο δρόμο. Τώρα θα ήθελα όμως να κάνω μια τεχνική ερώτηση. Πως γίνετε όταν εμφανίζω κάποιες κολόνες από την ταμπέλα να βάλω κάποιο κουμπί η σύνδεσμο που να λέει πχ "περισσότερες πληροφορίες" και να μου εμφανίζει όλοι την ταμπέλα; Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος;Ευχαριστω

zirico3
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006 01:47

βουτιά στα βαθιά

Δημοσίευση από zirico3 » 04 Σεπ 2012 18:44

Άλλη μια ερώτηση,εύκολη αυτή την φορα πιστεύω σχετικά με το datediff.Πως μπορώ η προσθέσω σε μια ημερομηνία συν 3 χρονια?Ουσιαστικά θέλω να κάνω κάτι τέτοιο :

Κώδικας: Επιλογή όλων

$date1 =  DateTime($DATA "+3 y"); 
$date2= DateTime($DATA); 
$dd=date_diff($date1,$date2) ;
αλλα δεν ξέρω πως γίνετε αυτό το συν τρία,ευχαριστώ.

οκ το βρηκα παιδια,σορυ ειναι ετσι>


<?php
$date = new DateTime('2006-12-12');
$date->modify('+3 year');
echo $date->format('Y-m-d');
?>

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης