[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από poscore » 30 Ιούλ 2012 12:04

Καλησπέρα,

χρησιμοποιώ την $_POST για να περάσω κάτι δεδομένα και δουλεύει μια χαρά όταν πρόκειται για μια λέξη. Όταν προσπαθώ να περάσω 2 λέξεις όπως "Άσπρο αρνάκι" μου περνάει μόνο η πρώτη λέξη δηλαδή το "Άσπρο".

τα στέλνω κανονικά με:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="text" value="" name="some" />
και τέλος,

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo $_POST&#91;'come'&#93;
μπορεί κάποιος να προτείνει καμια λύση γτ έχω ψάξει στο google και δεν βοήθησε απο ότι κατάλαβα? :/ Θα ήθελα να αποφύγω να σπάσω το αρχικό σε δυο μεταβλητές και να περάσω και τις δυο και να τις ενώσω κτλ. αν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζω και είναι σχετικά απλό θα με βοηθούσε πολυ!

ευχαριστώ πολυ!

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από dva_dev » 30 Ιούλ 2012 12:12

Δοκίμασε να το κάνεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo $_POST&#91;'some'&#93;

poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από poscore » 30 Ιούλ 2012 12:16

dva_dev έγραψε:Δοκίμασε να το κάνεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo $_POST&#91;'some'&#93;
Καλα οκ ήταν λάθος το παραπάνω. some ήθελα να γράψω απλά για να καταλάβετε τι περίπου θέλω να πω. Μην μένεις στις λεπτομέριες. Την ιδέα ψάχνω...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από dva_dev » 30 Ιούλ 2012 12:21

Η ιδέα είναι σωστή.

megsk
Δημοσιεύσεις: 215
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2011 02:09

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από megsk » 30 Ιούλ 2012 12:31

ανάμεσα τι παρεμβαλετε?
και βασικά πρεπει να την κάνεις post καπου ... δώσε ολόκληρο κώδικα με αυτά που δίνεις δεν γινεται να σου δωσει κάτι κάποιος.

poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από poscore » 30 Ιούλ 2012 13:33

Λοιπόν, επειδή δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη έτσι. Μπορεί κάποιος να δώσει κώδικα που θα στέλνει και θα πέρνει ένα string απο δυο λέξεις? Αυτό δεν μπορώ να κάνω...

Αν δώσω τα αρχεία εδώ θα γίνει χαμός είναι πολύπλοκα...

Άβαταρ μέλους
charavge
Δημοσιεύσεις: 378
Εγγραφή: 14 Σεπ 2006 15:47

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από charavge » 30 Ιούλ 2012 13:46

Εγώ θα σου πρότεινα πριν το στείλεις να αντικαταστήσεις τα 'κενά' για παράδειγμα με παύλες (-). Δηλαδή:
var=Άσπρο-αρνάκι-και-παχύ.
Κατόπιν στέλνεις τη μεταβλητή και στο σημείο που τη λαμβάνεις τη "σπας" πάλι.
Δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από korgr » 30 Ιούλ 2012 14:01

Φίλε μου ο κώδικας σου είναι σωστός και μπορεί να περάσει και μια και δύο και πενήντα λέξεις σε μια μεταβλητή. Κάτι άλλο κάνεις λάθος και σου κόβει το string.
Δοκίμασε αντί για post να τα στείλεις με get

poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από poscore » 30 Ιούλ 2012 14:34

korgr έγραψε:Φίλε μου ο κώδικας σου είναι σωστός και μπορεί να περάσει και μια και δύο και πενήντα λέξεις σε μια μεταβλητή. Κάτι άλλο κάνεις λάθος και σου κόβει το string.
Δοκίμασε αντί για post να τα στείλεις με get
Μακάρι να δούλευε...δουλεύω πάνω σε ένα project και έχω χρησιμοποιήσει post καμια 30 φορές. Το κάνω προσεκτικά και πολλές φορές copy/paste. Δεν παίζει κάποιο λάθος συντακτικό!

Η διαφορά με την get απο όσο ξέρω δεν πιστεύω να λύσει το πρόβλημα αλλά θα το δοκιμάσω. Επιπλέον, δεν ξέρω αν αυτό φταίει η όχι αλλά στο συγκεκριμένο έχω ένα απλό dropdown menu.

Η μόνη λύση που δουλεύει και προσπάθησα να κάνω είναι σπάσιμο και συγχώνευση! Αλλά θα με ταλαιπωρήσει πολύ αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Θεωρητικά το POST παίρνει array οπότε θα περίμενε κανείς η ιδέα "σπάσιμο και συγχώνευση" να γινόταν στο background κατα την υλοποίηση του μηχανισμού αλλα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει απο ότι κατάλαβα.

Το παρακάτω είναι ένα dropdown menu που έχει κάποιες επιλογές.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<th> Κατηγορία&#58; </th>
<td> <?php
     $query="SELECT category FROM categories ";
     $result = mysql_query &#40;$query&#41;;
?>
     <select style="width&#58; 146px" name="output10">
     <option value=""> </option>
<?php
     while&#40;$nt=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;&#123;
     echo "<option value=$nt&#91;category&#93;>".$nt&#91;category&#93;."</option>";
     &#125;
     echo "</select>";
?>
</td>
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος poscore την 30 Ιούλ 2012 14:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
panxer
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 26 Ιουν 2011 20:29
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από panxer » 30 Ιούλ 2012 14:38

Ό,τι είπε ο korgr. Κάτι άλλο κάνεις λάθος.

Από περιέργεια, για στείλε μας ένα κομμάτι με τον κώδικα σου

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από alou » 30 Ιούλ 2012 14:41

το print_r($_POST['some']); τι σου δίνει;
Μήπως το αρνάκι πρέπει να είναι και παχύ για να περάσει από κανα conditional του υπουργείου? :P

poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από poscore » 30 Ιούλ 2012 15:49

alou έγραψε:το print_r($_POST['some']); τι σου δίνει;
Μήπως το αρνάκι πρέπει να είναι και παχύ για να περάσει από κανα conditional του υπουργείου? :P
Κενό. Δεν εμφανίζει τπτ.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από fafos » 30 Ιούλ 2012 15:57

value="kati"
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από poscore » 30 Ιούλ 2012 16:04

fafos έγραψε:value="kati"
Τον κώδικα τον έχεις κατανοήσει? :/ Τι εννοείς value="kati"?

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST

Δημοσίευση από alou » 30 Ιούλ 2012 16:09

Μάλλον εννοεί να μην έχει κενό default value, δεν ξέρω αυτό αν μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο, ίσως. Πάντως μπορείς να ρωτάς και χωρίς να γίνεσαι απότομος σε όποιον πάει να βοηθήσει, άσχετα αν σου κάνει η απάντηση ή όχι.

print_r όλο το post? τι error reporting έχεις βάλει, μήπως υπάρχει κάποιο σημαντικό σφάλμα που δεν βλέπεις? δεν βοηθάς με κάτι πιο συγκεκριμένο και βασίζεσαι στη φαντασία του καθενός.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης