Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από poscore » 07 Αύγ 2012 20:47

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα προβληματάκι με μια έξοδό μου. Ο κώδικας πρέπει αν είναι αρκετός,

Κώδικας: Επιλογή όλων

require '../database/connect.php';
        $search = mysql_query(" SELECT outlet_code, orofos, klinikh, tmhma_monada FROM data WHERE `outlet_code` LIKE '%$search_term%' ");
        echo "&nbsp;&nbsp;"."Βρέθηκαν,  <b>".$result_count = mysql_num_rows&#40;$search&#41;."</b> αποτελέσματα!";
?>
         <select size="13px" name="outlet_code"  style="width&#58; 100%" >
<?php   while&#40; $results_row = mysql_fetch_assoc&#40;$search&#41;&#41; &#123;
           echo "<option value=$results_row&#91;outlet_code&#93;>"."$results_row&#91;outlet_code&#93;"."$results_row&#91;tmhma_monada&#93;"."$results_row&#91;klinikh&#93;"."$results_row&#91;orofos&#93;"."</option>";
           &#125;
?>      </select>
αυτό που κάνει το παραπάνω έιναι, κάτι τέτοιο
Εικόνα

όπως βλέπετε είναι οκ αλλά χαλάει κάπου. Θέλω να υπάρχει στοίχιση μεταξύ τα αποτελεσμάτων δλδ μετά το 74, 84 κτλ να αφήνει 2,3 spaces και να ξεκινάνε απο την ίδια στήλη τα υπάλοιπα. Το ίδιο για το τρίτο αποτέλεσμα δλδ το γραφείο προμηθειών. Τέλος τα υπόγεια να είναι το ένα κάτω απο το άλλο...

Ελπίζω να έγινε κατανοητός Μήπως γνωρίζει κανείς πως μπορεί να γίνει αυτό? Έχω δοκιμάσει κάποια κολπάκια αλλα δεν έχει πιάσει μέχρι τώρα... :/

σας ευχαριστώ πολύ!

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από gvre » 07 Αύγ 2012 22:38

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που βάζεις τα αποτελέσματα σε select;

poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από poscore » 07 Αύγ 2012 23:04

Για να τα εμφανίζει σε dropdown menu και να μπορούν να επιλεχθούν εύκολα. Παρακάτω υπάρχουν και άλλα οπότε φαντάσου πως του εχω δώσει ένα συγκεκριμένο height. :/

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από gvre » 07 Αύγ 2012 23:18

Μπορείς να τα βάλεις σε ένα πίνακα και να προσθέσεις checkboxes στην 1η στήλη για την επιλογή. Το select θα σε ταλαιπωρήσει και δε θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα σε θέματα ευχρηστίας.

poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από poscore » 07 Αύγ 2012 23:44

Είναι και αυτό μια εναλλακτική λύση :) Λες να μην μπορώ να κάνω τπτ άλλο ε?

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από gvre » 07 Αύγ 2012 23:51

Τεχνικά, μπορείς. Το αποτέλεσμα όμως δε θα είναι το ίδιο.

poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από poscore » 08 Αύγ 2012 00:35

Θα με βόλευε καλύτερα αν μπορούσα να εμφανίσω τα αποτελέσματα αλλά μετά απο αυτό να μπορώ επιλέγω κάποιο αποτέλεσμα και να πατάω enter και να συνεχίσει στην φόρμα....βέβαια τότε θα έκανα πίνακα με συνδέσμους. Αλλα κατα πόσο οι συνδέσμοι θα έπαιζαν μέσα στο form και θα έπαιρναν τα αποτελέσματα δεν ξέρω...? :/ Συνήθως βάζουμε Input η κάτι άλλο που να δηλώνει το "name" με τους συνδέσμους όμως τι γίνεται? :?

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από jpk » 08 Αύγ 2012 04:33

Μεταξύ μας poscore αν αυτός είναι ο κώδικάς σου τότε ότι δεν έχεις καταλάβει τι είναι μια φόρμα είναι το λιγότερο που έχεις να φοβάσαι.

poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από poscore » 08 Αύγ 2012 07:44

Μπορείς να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος. Γιατί? Δεν νομίζω πως έχω πρόβλημα και δεν είμαι ψώνιο απλά το πιστεύω. Ίσως με παρεξήγησες.

poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από poscore » 08 Αύγ 2012 08:33

Δεν χρησιμοποιώ καν φόρμα στον παραπάνω κώδικα. Δεν καταλαβαίνω που το πας.

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από gvre » 08 Αύγ 2012 09:40

poscore έγραψε:Θα με βόλευε καλύτερα αν μπορούσα να εμφανίσω τα αποτελέσματα αλλά μετά απο αυτό να μπορώ επιλέγω κάποιο αποτέλεσμα και να πατάω enter και να συνεχίσει στην φόρμα....βέβαια τότε θα έκανα πίνακα με συνδέσμους. Αλλα κατα πόσο οι συνδέσμοι θα έπαιζαν μέσα στο form και θα έπαιρναν τα αποτελέσματα δεν ξέρω...? :/ Συνήθως βάζουμε Input η κάτι άλλο που να δηλώνει το "name" με τους συνδέσμους όμως τι γίνεται? :?
Το θέμα είναι τι βολεύει τον τελικό χρήστη :) Ο τρόπος που σου είπα χρησιμοποιείται ευρέως (πχ gmail).

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από korgr » 08 Αύγ 2012 09:54

Τα παιδιά έχουν δίκιο, δεν το αντιμετωπίζεις σωστά.
Αλλά επειδή σε βλέπω να μην θες να αποχωριστείς αυτή τη λύση για δοκίμασε αυτή την μαϊμουδιά:

Κώδικας: Επιλογή όλων

require '../database/connect.php'; 
        $search = mysql_query&#40;" SELECT outlet_code, orofos, klinikh, tmhma_monada FROM data WHERE `outlet_code` LIKE '%$search_term%' "&#41;; 
        echo "&nbsp;&nbsp;"."Βρέθηκαν,  <b>".$result_count = mysql_num_rows&#40;$search&#41;."</b> αποτελέσματα!"; 
?> 
         <select size="13px" name="outlet_code"  style="width&#58; 100%" > 
<?php   
$padding = "&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
while&#40; $results_row = mysql_fetch_assoc&#40;$search&#41;&#41; &#123; 
           echo "<option value='$results_row&#91;outlet_code&#93;'>".$results_row&#91;outlet_code&#93;.$padding.$results_row&#91;tmhma_monada&#93;.$padding.$results_row&#91;klinikh&#93;.$padding.$results_row&#91;orofos&#93;."</option>"; 
           &#125; 
?>      </select>

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από gvre » 08 Αύγ 2012 10:06

Ακόμα και με padding spaces, θα χρειαστεί να υπολογίζει πόσα χρειάζεται κάθε φορά (το .74 με το .104 χρειάζονται διαφορετικό αριθμό) και επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει monospaced font.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από korgr » 08 Αύγ 2012 10:22

gvre έγραψε:Ακόμα και με padding spaces, θα χρειαστεί να υπολογίζει πόσα χρειάζεται κάθε φορά (το .74 με το .104 χρειάζονται διαφορετικό αριθμό) και επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει monospaced font.
τουλάχιστον ας μην είναι κολλημένα :P

Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα table αφού έχουμε tabular data, onmouseover σε κάθε row να κάνει inverse colors, onclick να δίνει μια τιμή σε ένα hidden field και να γίνεται αυτόματο submit σε μια φόρμα.
Δεν μας εξηγεί βέβαια αν υπάρχουν και άλλα πεδία, τι αποστολή έχει η εφαρμογή κλπ κλπ

poscore
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 06 Μάιος 2012 02:48
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση του Select [html] μέσα απο PHP

Δημοσίευση από poscore » 08 Αύγ 2012 13:01

@korgr δεν είναι αυτό που περιμένω. Οκ τελικά με select δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει. Θα ξεκινήσω λύση με άλλο τρόπο τελικά...

Στο συγκεκριμένο σημείο όχι είναι μόνο τα πεδία που βλέπετε και βασικά αυτό το βήμα είναι για να μπορεί ο χρήστης να επιλέξει ένα απο αυτά, (η πρώτη στήλη είναι μοναδική) να στέλνεται ένα id στο action του form και απο εκεί και πέρα κάνω διάφορα συμπληρώνω κι άλλες φόρμες κτλ

Παιδιά, γενικά ο στόχος είναι να γίνει βέλτιστο όσο μπορώ και εγώ μέσα στο μήνα. Δεν κλειδώσω σε μια λύση... :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης