global μεταβλητή από textfield

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

global μεταβλητή από textfield

Δημοσίευση από argate7 » 04 Σεπ 2012 21:00

Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση...

Μπορώ να έχω μία global μεταβλητή σε ένα global.php την οποία μεταβλητή θα μπορώ να την τραβάω σε ένα άλλο αρχείο php με μια function?

Για να γίνω πιο κατανοητός...

η index.html

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="global.php">
  <p>
    <label for="txtid"></label>
    <input type="text" name="txtid" id="txtid" />
  </p>
  <p>
    <input type="submit" name="button" id="button" value="Submit" />
  </p>
</form>
</body>
</html>
η global.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

$id = $_POST&#91;'txtid'&#93;;

function getid&#40;&#41;
&#123;
	return $id;	
&#125;

function setid&#40;$var&#41;
&#123;
	$id = $var;
&#125;

function emptyid&#40;&#41;
&#123;
	$id = "";
&#125;

header&#40;'location&#58;second.php'&#41;;
?>

και η second.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

echo getid&#40;&#41;;

?>
Αυτό το id θέλω να το εμφανίζω σε n σελίδες που ενδέχεται να χρειαστώ. Ξέρω ότι ο παραπάνω κώδικας δεν είναι σωστός. Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει να το σουλουπώσω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια σας!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

global μεταβλητή από textfield

Δημοσίευση από korgr » 04 Σεπ 2012 21:18

Αν θες να μοιράζεσαι Global μεταβλητές μεταξύ διαφορετικών php αρχείων γιατί δεν χρησιμοποιείς session variables?

Η άλλη λύση είναι με Class και με properties που θα τις χρησιμοποιείς ως vars αλλά με τα sessions είναι πιο εύκολο και σωστό.

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

global μεταβλητή από textfield

Δημοσίευση από argate7 » 04 Σεπ 2012 21:21

Έχεις κάποιο παράδειγμα να μου δώσεις?

Το ήξερα για τα sessions, αλλά δεν ξέρω πως να παίξω με αυτά. Μπορείς να βοηθήσεις?

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

global μεταβλητή από textfield

Δημοσίευση από argate7 » 04 Σεπ 2012 22:29

Τη βρήκα την άκρη και τα κατάφερα. Έκανα κάμποσες δοκιμές και πλέον δεν έχω θέμα. Όλα παίζουν κομπλέ!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

global μεταβλητή από textfield

Δημοσίευση από korgr » 04 Σεπ 2012 22:50

;-)
Ωραίος, καλή συνέχεια!

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

global μεταβλητή από textfield

Δημοσίευση από argate7 » 04 Σεπ 2012 23:56

Ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες