έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Θέλετε την γνώμη των άλλων για την σελίδα σας; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από ThyClub » 11 Σεπ 2012 20:56

outofbounds έγραψε:Καλημέρα σας,
Στον bouzouste αναφερόμουνα.
ThyClub αυτά τα αλλάζουν από το translations.
Εννοείται ότι δεν το έβαλα εδώ σαν παρατήρηση... πιο πολύ σαν αστείο το πόσταρα :wink:

good job!

Άβαταρ μέλους
outofbounds
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 06 Σεπ 2012 10:33
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από outofbounds » 11 Σεπ 2012 21:20

Ευχαριστώ πολύ!
Πάντως δεν το είχα λάβει σαν παρατήρηση. Ίσα ίσα που αν υπάρχουν bugs μακάρι να τα βρούμε να τα διορθώσουμε.

Εδώ μπορείτε να δείτε κάποιους από τους πελάτες μας και πόσο διαφορετικά είναι τα eshops αν και όλα έχουν τον ίδιο πυρήνα.
www.outofbounds.gr/eshop/clientele.php

WSPNH
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 10 Μαρ 2006 12:52
Επικοινωνία:

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από WSPNH » 24 Σεπ 2012 13:26

Rewrites? Friendly urls?
http://xesemesa.gr ή http://arxwn.eu όπως και να έχει http://jbaron.gr

Άβαταρ μέλους
outofbounds
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 06 Σεπ 2012 10:33
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από outofbounds » 24 Σεπ 2012 14:06

Καλησπέρα WSPNH,

Δεν κρίνουμε ότι είναι απαραίτητα οπότε δεν βρίσκονται μέσα στον πυρήνα του oobstore αλλά μπορούμε να τα κάνουμε κατόπιν απαίτησης του πελάτη.

Webmate
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 21 Αύγ 2012 01:18
Τοποθεσία: Καβάλα
Επικοινωνία:

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από Webmate » 24 Σεπ 2012 15:20

να σου πω την αλήθεια μπορεί να το δοκίμαζα αν είχε friendly urls , χωρίς friendly urls δεν θα ασχοληθώ καθόλου γιατί για ένα e-shop πάντα πας πακέτο με seo . Θα έλεγα να το βάλετε σαν οption αν θέλετε developers να ασχοληθουν ektos an to θέλετε μόνο για να το χρησημοποιείτε εσείς και τότε πάω πάσο αυτό δεν εχω καταλάβει στην πραγματικότητα αν το έχετε μόνο για εσάς ή και για τους άλλους...
Γενικά είναι μια πολύ καλή προσπάθεια

WSPNH
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 10 Μαρ 2006 12:52
Επικοινωνία:

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από WSPNH » 24 Σεπ 2012 15:59

Δεν κρίνουμε ότι είναι απαραίτητα οπότε δεν βρίσκονται μέσα στον πυρήνα του oobstore αλλά μπορούμε να τα κάνουμε κατόπιν απαίτησης του πελάτη.

Συγνώμη αλλα θεωρώ την απάντηση αυτή μη αποδεκτή - σωστή.

Cms χωρίς friendly urls είναι σαν να πηγαίνεις ξυπόλητος στα αγκάθια (τρόπος του λέγειν)....

Κοίταξα το portofolio σας και είδα ότι έχετε δημιουργήσει κάποια eshops χωρίς friendly urls.
και σας ερωτώ, περιμένετε ο πελάτης να σας ζητήσει - απαιτήσει friendly urls? αφού οι περισσότεροι είναι ζώα δεν ξέρουν από αυτά....

Αλλά εγώ σαν developer που το βλέπω το θεωρώ λάθος αν μη τι άλλο παράληψη.

Παρατήρησα επίσης ότι οι ιστοσελίδες π.χ. http://www.3led.gr/ έχει 46 validation errors
to http://www.watreat.com/ 11 to http://www.zatheonpyr.gr/product.php?product_id=177696 22 .

Αν και το html5 validation δεν είναι ακόμα όπως πρέπει, όπως π.χ. to xhtml, μπορούν όλα όμως να διορθωθούν...

Και κάτι άλλο, από ότι είδα η javascript produces κείμενο σε κονσόλα. console.log(). Έχετε ελέγξει ότι δουλεύει σωστά και σε IE 7 - 8 χωρίς προβλήματα; (fallback mechanism)

Και κάτι άλλο, βλέπω ότι καλείτε με ajax (κάθε φορά που φορτώνει σελίδα) το παρακάτω php www.domainpelath.gr/includes/ajax/shoppingCart.php με παράμετρο action:countProducts.
Ερώτηση χρειάζεται να είναι ajax; Αν τα προϊόντα είναι πολλά; περισσότερα από 10000;

Τα παραπάνω σχόλια τα έκανα καλοπροαίρετα με σκοπό να βελτιώσετε και άλλο το cms σας γιατί τέτοιες δουλειές (και πάνω από όλα Ελληνικές) πρέπει να αναδεικνύονται και φυσικά να είναι οι καλύτερες. :D
http://xesemesa.gr ή http://arxwn.eu όπως και να έχει http://jbaron.gr

Cretan1986
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 13:57

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από Cretan1986 » 25 Σεπ 2012 01:22

WSPNH έγραψε:περιμένετε ο πελάτης να σας ζητήσει - απαιτήσει friendly urls? αφού οι περισσότεροι είναι ζώα δεν ξέρουν από αυτά....
Δηλαδή ο πελάτης που δεν ξέρει τι είναι friendly url είναι ζώο; Μάλιστα

Άβαταρ μέλους
gaucho
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2408
Εγγραφή: 22 Δεκ 2002 13:18

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από gaucho » 25 Σεπ 2012 09:43

WSPNH έγραψε:

Κοίταξα το portofolio σας και είδα ότι έχετε δημιουργήσει κάποια eshops χωρίς friendly urls.
και σας ερωτώ, περιμένετε ο πελάτης να σας ζητήσει - απαιτήσει friendly urls? αφού οι περισσότεροι είναι ζώα δεν ξέρουν από αυτά....
Οι γονεις σου ξέρουν τι είναι friendly url? Όχι αλλα ζώα δεν είναι. :)

Ο κόσμος δεν περιστρέφεται μόνο γύρω απο ίντερνετ. Υπάρχουν πολλά που εσύ δεν τα ξέρεις και τα ξέρουν οι άλλοι περισσότερο απο εσένα αλλά ζώο δεν είσαι.

WSPNH
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 10 Μαρ 2006 12:52
Επικοινωνία:

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από WSPNH » 25 Σεπ 2012 10:18

ζώον όσον αφορά το cms και την τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσεις για να το φτιάξεις και να του παρουσιάσεις το αποτέλεσμα. (Δεν είναι όλοι έτσι φυσικά αλλά έχω συναντήσει πολούς τέτοιους)

Ίσως αντί για ζώον έπρεπε να χρησιμοποιήσω τη λέξη άσχετος (αυτό τουλάχιστον εννοούσα)
http://xesemesa.gr ή http://arxwn.eu όπως και να έχει http://jbaron.gr

Άβαταρ μέλους
gaucho
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2408
Εγγραφή: 22 Δεκ 2002 13:18

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από gaucho » 25 Σεπ 2012 11:45

Σωστός. Άσχετος είναι καλύτερη λέξη

Άβαταρ μέλους
outofbounds
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 06 Σεπ 2012 10:33
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από outofbounds » 25 Σεπ 2012 11:58

Τα friendly URL's έχουν γίνει της μόδας τελευταία, όμως τελικά δεν είναι όσο σημαντικά όσο παρουσιάζονται. Για του λόγου το αληθές παραθέτω ένα άρθρο (http://googlewebmastercentral.blogspot. ... -urls.html) από το επίσημο blog της google που λέει ξεκάθαρα πως δεν προτείνει τη χρήση τους για Search Engine Optimization. Ενδεικτικά, παραθέτω:
Does that mean I should avoid rewriting dynamic URLs at all?
That's our recommendation, ...

Which can Googlebot read better, static or dynamic URLs?

... Providing search engines with dynamic URLs should be favored over hiding parameters to make them look static.
Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να αφιερώσουμε τον σημαντικό χρόνο που απαιτείται για την υλοποίηση των friendly url's σε άλλα πιο σημαντικά κατά τη γνώμη μας χαρακτηριστικά. Επαναλαμβάνω πως μπορούμε να τα υλοποιήσουμε κατόπιν απαίτησης του πελάτη.

Το cosole.log() που αναφέρεις βρίσκεται μέσα σε συνάρτηση που ελέγχει αν η συγκεκριμένη συνάρτηση υποστηρίζεται. Όσον αφορά τον ΙΕ7 στα charts (http://gs.statcounter.com/#browser_vers ... 201208-bar) της statcounter για την Ελλάδα δεν εμφανίζεται καθόλου, καθώς έχει πολύ πολύ μικρό ποσοστό. Ο ΙΕ8 έχει τεσταριστεί και λειτουργεί με graceful degradation των λειτουργιών.

Το countProducts, όπως μπορείς να αντιληφθείς και από το όνομα του αρχείου (ShoppingCart.php) μετράει τα προϊόντα που υπάρχουν στο καλάθι, και όχι όλα τα προϊόντα του καταστήματος, οπότε είναι απίθανο να περιέχει 10000 προϊόντα. Ακόμα κι έτσι όμως δεν αναμένεται να καθυστερεί. Ο λόγος που έρχεται με Ajax είναι γιατί το καλάθι είναι δυναμικό και όταν προσθέσεις κάτι δεν φορτώνει ξανά η σελίδα, οπότε για λόγους επαναχρησιμοποίησης κώδικα προτιμήθηκε να ανανεώνεται με Ajax και κατά την πρώτη φόρτωση. Αυτό κάποια στιγμή πιθανόν να τροποποιηθεί, όμως δεν έχουμε παρατηρήσει να προκαλεί κάποιο πρόβλημα.

Ένα καλό παράδειγμα για την λειτουργικότητα και την ταχύτητα του συστήματος με χιλιάδες εγγραφές είναι το zatheon-pyr.gr που περιέχει περισσότερα από 6500 βιβλία, και λειτουργεί ταχύτατα.

Όσον αφορά το validation, ορισμένα από τα λάθη που παρουσιάζει πρέπει όντως να διορθωθούν όπως τα alt κείμενα στις εικόνες ή duplicate id's. Πολλά άλλα είναι όμως κοινές πρακτικές που δεν περνούν από το validator. Για παράδειγμα θα φέρω το X-UA-Compatible, που λέει στον ΙΕ να χρησιμοποιεί standards mode. Θα μπορούσαμε να το κρύψουμε από το validator με conditional comments, όμως αυτό είναι απλά αντικατάσταση της μιας χακεριάς από την άλλη.

Παραθέτω επίσης ένα άρθρο του Jeff Atwood από το πολύ γνωστό blog, Coding Horror, που παρουσιάζει τα θετικά και αρνητικά του validation και εξηγεί γιατί αυτό είναι ένα θέμα επιλογής του εκάστοτε coder.

Δεν ισχυριζόμαστε σε καμία περίπτωση πως το oobstore δεν έχει περιθώρια βελτίωσης. Ήδη η λίστα με τα πράγματα που έχουμε σκεφτεί και θέλουμε να υλοποιήσουμε καθώς και αυτά που ήδη βρίσκονται σε εσωτερική beta είναι μακριά, και μπορούμε να υποσχεθούμε πως το e-shop μας θα βελτιώνεται συνεχώς.

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από Khronos » 25 Σεπ 2012 12:12

+1 για τη διάθεση να εξηγήσετε αναλυτικά τις σκέψεις σας σε αντίθεση με άλλους που ξεκινάνε με ειρωνείες και απαντήσεις του στυλ "έτσι είναι και άμα σου αρέσει" ;)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από korgr » 25 Σεπ 2012 13:16

Khronos έγραψε:+1 για τη διάθεση να εξηγήσετε αναλυτικά τις σκέψεις σας σε αντίθεση με άλλους που ξεκινάνε με ειρωνείες και απαντήσεις του στυλ "έτσι είναι και άμα σου αρέσει" ;)
+1 στο ανωτέρω κι από μένα!
Έχω μια ένσταση για τα friendly urls
Προσωπικά είμαι υπέρ τους όχι τόσο για λόγους SEO (που άσχετα τι λέει η Google, τα keywords στα url είναι πολύ σημαντικός παράγοντας), αλλά κυρίως γιατί είναι friendly ως human readable urls.
Είναι σημαντικό να έχεις πχ ένα url του τύπου /procducts/laptops/dell
και να ξέρεις πως αν κάνεις το dell->toshiba θα δεις τα toshiba laptops πχ

Webmate
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 21 Αύγ 2012 01:18
Τοποθεσία: Καβάλα
Επικοινωνία:

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από Webmate » 25 Σεπ 2012 14:30

δεν θέλω να ακούω χαζά τα friendly urls είναι αρκετά σημαντικός παράγωντας (ένα google search θα σε πίσει) και συμφωνώ με kogr .το αν θέλεις να τα έχεις se cms σου είναι άλλο πράγμα αλλά το να μη το έχεις απαξιώνει το cms σου και άντε κάπιοι μπορεί να το χρησημοποιήσουν γιατί είναι ελληνικό αλλά στο εξωτερικό ούτε κατα διάνοια. Σου λέω και εγώ που είμαι έλληνας e-shop cms χώρις friendly urls ούτε θα παιρνούσε από το μυαλό μου.

KOGO
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 20 Μάιος 2012 23:29

έχουμε δημιουργήσει ένα ελληνικό cms για e-shop.

Δημοσίευση από KOGO » 29 Σεπ 2012 17:02

Αντικειμενικά είναι μια αξιόλογη δουλειά και συγχαρητήρια. Η ερώτηση μου όμως είναι αν όντως πουλάνε τα eshop των πελατών σας η χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέλω την γνώμη σας για την Σελίδα μου...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες