Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από ideal » 23 Σεπ 2012 13:02

Καλημερα.
Αγορασα ενα καινουριο pc και θελω να ρωτησω αν ξερει κανεις σχετικα με τη καρτα γραφικων. στο νεο pc το motherboard ειναι Gigabyte H61M-S2PV και εχει μια onboard καρτα γραφικων της οποιας τα χαρακτηριστικα δεν ξερω να βρω. Ξερω οτι φτανει το 1GB σε μνημη.
Θελω να κανω επεξεργασια εικονας (photoshop) kai video (adobe).
Ειναι προτιμοτερο να βαλω επάνω μια Ati 3850 HD 1GB που εχω απο αλλο PC ή ειναι εξισου καλη και αυτή;
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 23 Σεπ 2012 13:36

Nvidia πάρε για photoshop για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το CUDA. H onboard κάρτα γραφικών είναι ίσα ίσα για να ανοίξει το pc. Ακόμα και μία κάρτα γραφικών του 50eurou έχει πολύ καλύτερη απόδοση από την onboard.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από ideal » 23 Σεπ 2012 16:35

Για πολα χρονια χρησιμοποιουσα nvidia ειπα ομως την τελευταια φορα να παω σε ati κυριως λογω της δυνατοτητας υποστηριξης πολλων οθονων σε 1 καρτα. πειραματιζομουνα σε κατι.
Τωρα εχω ξεμεινει με αυτη την καρτα η οποια εκει που ηταν δεν αξιοποιειται και ειπα να τη ριξω επανω.
Το παραξενο ειναι οτι δε μπορω να βρω επιδοσεις των onboard καρτων γραφκων. μαλλον ειναι αυτο που λες: ισα ισα να ανοιγει το pc. :D
Αυτο το CUDA απο ποιες καρτες της nvidia και μετα υποστηριζεται και σε ποιες εκδοσεις του photoshop. Ειδα κατι για CS5, αλλα οχι για παλαιοτερες. τι ισχυει;
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 23 Σεπ 2012 19:49

C5.5 και πάνω αν θυμάμαι καλά. Στην CS6 έχουν περάσει περισσότερα πράγματα στο CUDA.
Μία πλήρης λίστα θα βρεις στο :
http://developer.nvidia.com/cuda/cuda-gpus
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από deninho » 24 Σεπ 2012 01:42

Σε photochop δε προσφέρει κάτι η κάρτα γραφικώνε. Σε βίντεο δεν ξέρω.

Εφόσον δεν παίζεις παιχνίδια, ξεκίνα με την Onboard (που πλέον είναι για πολλά παραπάνω από απλό desktop), κι αν δεις στο μέλλον ότι σου χρειάζεται μια κανονική κάρτα γραφικών, πάρε.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 24 Σεπ 2012 09:32

Καλημέρα,

Ξεκινόντας από την version CS6 το photoshop χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα που λέγετε GPU Sniffer (sniffer_gpu.exe) το οποίο εντοπίζει και ενεργοποιεί functionality του photoshop που γίνεται μέσω της GPU (Δεν απετίτε CUDA για αυτό).

Η αλήθεια είναι ότι από τα specs της Adobe δεν απαιτείται ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Παρόλα αυτά επειδή για να δουλέψει χρειάζεται openGL αυτό σημαίνει πως αν γίνει software emulation και όχι processing μέσω κάποιας GPU τότε δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα.

Επανέρχομαι στην χρήση του CS6 Photoshop και της κάρτας γραφικών (που είπαμε λόγο του openGL καθιστά απαραίτητη την GPU) το νέο Mercury Graphics Engine (MGE) κάνει assign στην GPU διάφορα features μέσω του (OpenGL και OpenCL).

Έχοντας και κάρτα που έχει CUDA μπορεί να αξιοποιήσει και κάποια πιο βαριά processes όπως πχ το panning και το zoom.

Στο video editing τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα αν και εκεί πάλι η κάρτα γραφικών και το GPU δουλεύει επικουρικά. Εκεί σίγουρα θες CPU και πού γρήγορες RAM.
Αν έχεις κάνει render fullhd video ξέρεις τι εννοώ.

Τα αντίστοιχα προγράμματα της Adobe (Premier) κάνουν χρήση πάλι του CUDA και του video acceleration από την version CS5 οπότε και ενεργοποιήθηκε και εκεί το Mercury Playback Engine (MPE).
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από ideal » 27 Σεπ 2012 20:44

Ευχαριστω παιδες για τη βοηθεια. Αποφασισα να την εγκαταστισω.
Το προβλημα μου τώρα ειναι οτι η καρτα χρειαζεται τροφοδοσια 6pin και εγω εχω απο 1 των 4pin και 1 sata που περισευουν.
καλεσα μια εταιρεια πληροφορικης και μου ειπε το εξης: μπορω αν εχω 2 απο 4pin να τα μετατρεψω σε 1 των 6pin. ειπα οτι δεν εχω και μου ειπε να βαλω ανταπτορα να μετατρεψω το 1 των 4pin σε 2 των 4pin και μετα απο εκει να βαλω αλλο ανταπρορα και να μετατρεψω αυτα τα 2 σε 1 των 6πιν. μου ακουγεται λιγο παραξενο.
υπαρχει αλλος τροπος εκτος του να αγορασω τροφοδοτικο;
Rapid-eraser έγραψε:
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από ideal » 28 Σεπ 2012 23:02

Παιδες αν γνωριζει καποιος πως θα μπορουσα να βαλω ενα 6 pin απο ενα των 4 pin...
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από deninho » 01 Οκτ 2012 16:26

ποιο τροφοδοτικό έχεις;

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από ideal » 01 Οκτ 2012 23:16

deninho έγραψε:ποιο τροφοδοτικό έχεις;
Ένα απλό κουτί πήρα και είχε μέσα ένα 500W Hantol.
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από deninho » 02 Οκτ 2012 14:37

ο καλύτερος τρόπος να βάλεις 6pin είναι να αλλάξεις τροφοδοτικό τότε. Εγώ δε θα έπαιζα με τροφοδοτικό αγνώστου πατρός

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Καρτα γραφικων ATI ή Onboard?

Δημοσίευση από ideal » 02 Οκτ 2012 16:32

deninho έγραψε:ο καλύτερος τρόπος να βάλεις 6pin είναι να αλλάξεις τροφοδοτικό τότε. Εγώ δε θα έπαιζα με τροφοδοτικό αγνώστου πατρός
Πραγματικα εχεις απολυτο δικιο. Παντα αγοραζω επωνυμα τροφοδοτικα κυριως για να προστατευσω την επενδυση μου. Απλως ξοδεψα τα χρηματα αλλου και τωρα θα πρεπει να περιμενω...αρκετα :(
Βρηκα ενα adaptor σε καποιο μαγαζι απο 4pin σε 6pin αλλα δεν τον ειχαν ετοιμοπαραδοτο. Ειναι μια προσωρινη λυση. Απλως φοβηθηκα μηπως καψω τιποτα.
Σε ευχαριστω!
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες