Αναβάθμιση Η/Υ

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Αναβάθμιση Η/Υ

Δημοσίευση από aguila21 » 26 Σεπ 2012 12:47

Αποφάσισα να αναβαθμίσω τον Η/Υ μιας και τον έχω κάπου 4 χρόνια.Ο Η/Υ που έχω τώρα αποτελείται από τα εξής:
FULL TOWER ATX
PSU:Chiefteck 320w
M/B:Gigabyte MA785GT-UD3H
CPU:AMD SEMPRON
GPU:ONBOARD
RAM:DDR3 KINGSTON 2X2GB 1066

Αυτά που σκέφτομαι είναι τα εξής:
Σετ1

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... Y-600W.htm
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... RGUBOX.htm
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... %C2%A0.htm
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526085
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516448

Σετ2
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.549980
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.549293
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526907
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558339
Σε αυτό το σετ η κάρτα γραφικών θα είναι onboard αρχικά,αργότερα βλέπουμε

Ο Η/Υ προορίζεται για καθημερινή χρήση στο ίντερνετ,και σποραδικά επεξεργασία εικόνας.Το τροφοδοτικό που έχω,αντέχει αυτά τα σετ,ώστε να απέφευγα να αγοράσω νέο και τα χρήματα του να τα έριχνα σε καλύτερο επεξεργαστή ή περισσότερη μνήμη;

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Αναβάθμιση Η/Υ

Δημοσίευση από deninho » 27 Σεπ 2012 02:19

Το τροφοδοτικό θέλει αλλαγή. Θα επιλέξεις το Corsair που έχεις στο δεύτερο σετ.

Επίσης, μπορείς να αλλάξεις επεξεργαστή χωρίς να αλλάξεις μητρική, π.χ. έναν phenom x4 965.


Μνήμη πάρε τη μεγαλύτερη ποσότητα που μπορείς. Είναι αρκετά φθηνές οπότε αν μπορείς να πάρεις 16gb είναι καλή ευκαιρία :)

Κάρτα γραφικών, απ'ότι λες δε χρειάζεσαι, αρκεί η on board

Αν περισσεύουν λεφτά στο budget σου, πάρε έναν SSD (OCZ Agility 3 240GB 150€ στο Amazon)

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Αναβάθμιση Η/Υ

Δημοσίευση από aguila21 » 27 Σεπ 2012 09:55

deninho έγραψε: Αν περισσεύουν λεφτά στο budget σου, πάρε έναν SSD (OCZ Agility 3 240GB 150€ στο Amazon)
Δυστυχώς η μητρική που έχω δεν υποστηρίζει SATA3...

http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/ ... 3h_10.html

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Αναβάθμιση Η/Υ

Δημοσίευση από deninho » 27 Σεπ 2012 16:02

Δεν παίζει ρόλο. Υπάρχει συμβατότητα :wink:

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Αναβάθμιση Η/Υ

Δημοσίευση από aguila21 » 27 Σεπ 2012 16:36

Φαντάζομαι όμως ότι δε θα εκμεταλλεύεται όλη την ταχύτητα του.

Στους υποστηριζόμενους επεξεργαστές η Gigabyte λέει ότι για τον AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ QUAD CORE BLACK BOX EDITION απαιτείται έκδοση BIOS F3 η μητρική μου έχει F4,άρα καλύπτει τον επεξεργαστή αυτόν.Σωστά;Έψαχνα για 6πυρηνο αλλά δε βρήκα κανέναν διαθέσιμο...

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Αναβάθμιση Η/Υ

Δημοσίευση από deninho » 27 Σεπ 2012 16:47

Δε θα έβλεπες διαφορά. Διαφορά θα δεις από μηχανικό (που είσαι τώρα) σε SSD

Αν θες κάτι οικονομικότερο, υπάρχει προσφορά στο MSystems, ο Intel 330 120GB στα 80€, χρησιμοποιόντας τον κωδικό intelpower

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Αναβάθμιση Η/Υ

Δημοσίευση από aguila21 » 27 Σεπ 2012 16:49

deninho έγραψε:Δε θα έβλεπες διαφορά. Διαφορά θα δεις από μηχανικό (που είσαι τώρα) σε SSD

Αν θες κάτι οικονομικότερο, υπάρχει προσφορά στο MSystems, ο Intel 330 120GB στα 80€, χρησιμοποιόντας τον κωδικό intelpower
Αναφέρομαι σε 6πυρηνο Phenom δε θα ήταν πιο γρήγορος;
Σίγουρα τελικά στη λύση αυτή θα πάω,θα μου μείνουν περισσότερα λεφτά.

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Αναβάθμιση Η/Υ

Δημοσίευση από deninho » 27 Σεπ 2012 17:54

για τις δουλειές που θες, όχι, δε θα σου προσφέρει κάτι ο x6. Μόνο ζέστη το χειμώνα :P Αν έκανες 3d ναι, και ίσως σε video editing.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες