Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Nixterida
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 08 Ιουν 2011 18:34

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από Nixterida » 27 Σεπ 2012 20:24

Πώς μπορώ να κάνω την σελίδα που έχω φτιάξει να εμφανίζεται στο κέντρο του browser κατά πλάτος;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από korgr » 27 Σεπ 2012 22:11

Δώσε στο css του container DIV σου

Κώδικας: Επιλογή όλων

width:980px;
margin: 0 auto;
άλλαξε το πλάτος με την δική σου διάσταση

Άβαταρ μέλους
diktiogr
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 03 Μάιος 2012 14:08
Τοποθεσία: Δάφνη
Επικοινωνία:

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από diktiogr » 27 Σεπ 2012 23:30

επίσης, για να παίζει και σε ie, δώσε στο body{text-align:center} και στο παιδί του body πχ. <div class="wrapper">...
.wrapper{text-align:left}

Nixterida
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 08 Ιουν 2011 18:34

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από Nixterida » 28 Σεπ 2012 00:47

Ευχαριστώ για την αμεσότητα!

Όλα οκ με το css.. Σχετικά με την αλλαγή για τον ie που λες diktiogr, στον 9 μου το δείχνει κανονικά μόνο με την πρώτη αλλαγή. Για παλιότερες εκδόσεις χρειάζεται η άλλη αλλαγή;

Συγκεκριμένα, να βάλω στον body μέσα στο css το {text-align:center} και να φτιάξω ένα div(πχ wrapper) που θα κάνει ουσιαστικά ότι και το container με το αντίστοιχο .wrapper{text-align:left} στο css;

Cretan1986
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 13:57

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από Cretan1986 » 28 Σεπ 2012 13:00

diktiogr έγραψε:επίσης, για να παίζει και σε ie, δώσε στο body{text-align:center} και στο παιδί του body πχ. <div class="wrapper">...
.wrapper{text-align:left}
σε ποιά έκδοση του ie δεν λειτουργεί αυτό που λέει ο korgr;

Άβαταρ μέλους
diktiogr
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 03 Μάιος 2012 14:08
Τοποθεσία: Δάφνη
Επικοινωνία:

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από diktiogr » 28 Σεπ 2012 16:57

Nixterida έγραψε:Ευχαριστώ για την αμεσότητα!

Όλα οκ με το css.. Σχετικά με την αλλαγή για τον ie που λες diktiogr, στον 9 μου το δείχνει κανονικά μόνο με την πρώτη αλλαγή. Για παλιότερες εκδόσεις χρειάζεται η άλλη αλλαγή;

Συγκεκριμένα, να βάλω στον body μέσα στο css το {text-align:center} και να φτιάξω ένα div(πχ wrapper) που θα κάνει ουσιαστικά ότι και το container με το αντίστοιχο .wrapper{text-align:left} στο css;
Στο container θα βάλεις το text-align:left.
Το <div class="wrapper"> ήταν απλά ένα παράδειγμα.

Άβαταρ μέλους
diktiogr
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 03 Μάιος 2012 14:08
Τοποθεσία: Δάφνη
Επικοινωνία:

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από diktiogr » 28 Σεπ 2012 17:01

body {
text-align: center
}
#container {
width:980px;
margin: 0 auto;
text-align: left
}

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από korgr » 28 Σεπ 2012 19:42

diktiogr έγραψε:body {
text-align: center
}
#container {
width:980px;
margin: 0 auto;
text-align: left
}

Κώδικας: Επιλογή όλων

#container &#123;
width&#58;980px;
margin&#58; 0 auto;
&#125;
Αυτό παίζει από IE6 έως ΙΕ9 στα σίγουρα (σε win 7 που δοκιμάζω)
Ποιος ο λόγος για τα περιττά rules?


Άβαταρ μέλους
diktiogr
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 03 Μάιος 2012 14:08
Τοποθεσία: Δάφνη
Επικοινωνία:

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από diktiogr » 30 Σεπ 2012 01:23

korgr έγραψε:
diktiogr έγραψε:
Αυτό παίζει από IE6 έως ΙΕ9 στα σίγουρα (σε win 7 που δοκιμάζω)
Ποιος ο λόγος για τα περιττά rules?
μου έχει συμβεί αρκετές φορές να μην δουλεύει σε ie, ακόμη και στον 9 και με την προσθήκη αυτού του επιπλέον κώδικα όλα οκ.

Cretan1986
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 13:57

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από Cretan1986 » 30 Σεπ 2012 01:40

κατά πάσα πιθανότητα δεν όριζες width για το wrapper σου οπότε δεν έχει ουσία το auto στο margin.

Άβαταρ μέλους
diktiogr
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 03 Μάιος 2012 14:08
Τοποθεσία: Δάφνη
Επικοινωνία:

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από diktiogr » 30 Σεπ 2012 01:59

Cretan1986 έγραψε:κατά πάσα πιθανότητα δεν όριζες width για το wrapper σου οπότε δεν έχει ουσία το auto στο margin.
κι όμως είχα ορίσει width κανονικά.

Δοκίμσα τον παρακάτω κώδικα σε win7 με ie9 και πάλι κολάει αριστερά


<body>
<div style="width:980px; margin:0 auto; border:1px solid #000;">test</div>
</body>

Cretan1986
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 13:57

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από Cretan1986 » 30 Σεπ 2012 02:31

ορίζεις DOCTYPE;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από korgr » 30 Σεπ 2012 08:21

Χωρίς DOCTYPE το πάει αριστερά αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα ΙΕ, είναι πρόβλημα κώδικα 8)

Άβαταρ μέλους
diktiogr
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 03 Μάιος 2012 14:08
Τοποθεσία: Δάφνη
Επικοινωνία:

Κεντράρισμα σελίδας στον Browser

Δημοσίευση από diktiogr » 30 Σεπ 2012 15:46

Έχετε δίκιο παιδιά με DOCTYPE παίζει κανονικά

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης