ActionScript 2.0 loadMovie

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
ret
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 04 Φεβ 2012 17:02

ActionScript 2.0 loadMovie

Δημοσίευση από ret » 02 Οκτ 2012 00:59

Προσπαθώ να φορτώσω μία φωτογραφία jpg μέσα σε ένα movieclip με συγκεκριμένο πλάτος και ύψος. Όταν χρησιμοποιώ την συνάρτηση loadMovie(), η εικόνα φορτώνεται, αλλά φορτώνεται στις διαστάσεις της εικόνας, αντί να κλιμακώσει την εικόνα και να ταιριάξει με τις διαστάσεις του movieclip. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

ActionScript 2.0 loadMovie

Δημοσίευση από ideal » 02 Οκτ 2012 10:06

Εγω θα ξεκινουσα απο το εξης (το οποιο δεν ειναι απαντηση στο προβλημα σου): η εικονα χρειαζεται να ειναι πιο μεγαλη απο το μεγεθος του movieclip? ρωταω γιατι ισως δεν υπαρχει λογος να φορτωνεις περισσοτερα δεδομενα απο οσα χρειαζεσαι.

Κοιταζοντας στο διαδικτυο ολοι οσοι χρησιμοποιουν αυτη τη μεθοδο εχουν τις φωτογραφιες τους στο ιδιο μεγεθος οπως για παραδειγμα σε ενα slideshow.
Προσωπικα δεν το εχω κοιταξει αλλα αν δεν υπαρχει λυση μπορεις καθε φορα που θα φορτωνεις τη φωτογραφια να αλλαζεις το μεγεθος του movieClip.

Κώδικας: Επιλογή όλων

myMovieClip._width = 150 ;
myMovieClip._height = 120 ;
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

ret
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 04 Φεβ 2012 17:02

ActionScript 2.0 loadMovie

Δημοσίευση από ret » 02 Οκτ 2012 12:47

ideal έγραψε:Εγω θα ξεκινουσα απο το εξης (το οποιο δεν ειναι απαντηση στο προβλημα σου): η εικονα χρειαζεται να ειναι πιο μεγαλη απο το μεγεθος του movieclip? ρωταω γιατι ισως δεν υπαρχει λογος να φορτωνεις περισσοτερα δεδομενα απο οσα χρειαζεσαι.
Κάθε εικόνα είναι περίπου 139x139 και θέλω να κλιμακωθεί έτσι ώστε να ταιριάξει σε ένα movieclip 285x285

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

ActionScript 2.0 loadMovie

Δημοσίευση από ideal » 02 Οκτ 2012 13:11

ret έγραψε:Κάθε εικόνα είναι περίπου 139x139 και θέλω να κλιμακωθεί έτσι ώστε να ταιριάξει σε ένα movieclip 285x285
Θα σου πιξελιζει η εικονα. Το σωστο ειναι να εχεις την εικονα 285x285 και να τη μικραινεις. οχι το αντιθετο. Δοκιμασες οταν φορτωνεις την φωτογραφια να αλλαζεις το μεγεθος μετα στο movieClip σου;

Βαλε αυτο στο movieClip σου και ισως κανεις δουλεια. Δυστυχως δεν εχω αυτη τη στιγμη προσβαση σε flash...

Κώδικας: Επιλογή όλων

onClipEvent(data) {
this._width = 285;
this._height = 285;
}
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

ret
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 04 Φεβ 2012 17:02

ActionScript 2.0 loadMovie

Δημοσίευση από ret » 02 Οκτ 2012 16:21

ideal έγραψε:
ret έγραψε:Κάθε εικόνα είναι περίπου 139x139 και θέλω να κλιμακωθεί έτσι ώστε να ταιριάξει σε ένα movieclip 285x285
Θα σου πιξελιζει η εικονα. Το σωστο ειναι να εχεις την εικονα 285x285 και να τη μικραινεις. οχι το αντιθετο. Δοκιμασες οταν φορτωνεις την φωτογραφια να αλλαζεις το μεγεθος μετα στο movieClip σου;

Βαλε αυτο στο movieClip σου και ισως κανεις δουλεια. Δυστυχως δεν εχω αυτη τη στιγμη προσβαση σε flash...

Κώδικας: Επιλογή όλων

onClipEvent(data) {
this._width = 285;
this._height = 285;
}
Ναι, το έχω κάνει και αυτό.

Συγκεκριμένα έτσι καλώ την loadMovie()

Κώδικας: Επιλογή όλων

     _root.m_mc["m"+i].loader_ico.createEmptyMovieClip("holder", 1);
     _root.m_mc["m"+i].loader_ico.holder.createEmptyMovieClip("img",1);
     _root.m_mc["m"+i].loader_ico.holder.img.loadMovie(imageLocation);

     _root.m_mc["m"+i].loader_ico.holder.onEnterFrame = function ( ) {
		 
	 if( this.img.getBytesLoaded() >= this.img.getBytesTotal() && this.img.getBytesLoaded() > 0 ) {
      this.img._width = 285;
      this.img._height = 285;
      delete this.onEnterFrame;
     }
	 
    }
Τώρα όλες οι εικόνες φορτώνονται στο σωστό μέγεθος, αλλά το loader_ico μετακινείται στον άξονα Χ και στον Υ για λίγο. Τι μπορεί να φταίει;

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

ActionScript 2.0 loadMovie

Δημοσίευση από ideal » 02 Οκτ 2012 16:26

Προσθεσε και τις συντεταγμενες και εισαι ετοιμος...
this._x = ? ;
this._y = ? ;
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

ret
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 04 Φεβ 2012 17:02

ActionScript 2.0 loadMovie

Δημοσίευση από ret » 02 Οκτ 2012 16:28

ideal έγραψε:Προσθεσε και τις συντεταγμενες και εισαι ετοιμος...
this._x = ? ;
this._y = ? ;
Δεν έχει την ίδια μετατόπιση παντού :-?

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

ActionScript 2.0 loadMovie

Δημοσίευση από ideal » 02 Οκτ 2012 16:40

ret έγραψε:Δεν έχει την ίδια μετατόπιση παντού :-?
Λοιπον μολις ανοιξα το Flash. Στην καρτελα Info που βλεπεις τις συντεταγμενες και το μεγεθος του συμβολου εχει ενα τετραγωνο με 9 κουτακια γυρω-γυρω και 1 στο κεντρο. Απο εκει επιλεγεις ποιο θα ειναι το σημειο αναφορας του συμβολου. Σε καποια ειναι η πανω-αριστερη γωνια και σε καποια το κεντρο. Επελεξε ενα-ενα τα συμβολα σου και δες τι εχεις επιλεξει εκει. Φροντισε να εχουν ολα ιδιο σημειο αναφορας.
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

ret
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 04 Φεβ 2012 17:02

ActionScript 2.0 loadMovie

Δημοσίευση από ret » 02 Οκτ 2012 16:48

Τελικά είχα ένα λογικό λάθος... Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες