Διατήριση τιμών on page refresh

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dionisis71
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: 04 Μάιος 2009 22:15
Επικοινωνία:

Διατήριση τιμών on page refresh

Δημοσίευση από dionisis71 » 10 Οκτ 2012 11:14

Σε μια HTML σελίδα, θέλω το element "idInp1" να διατηρεί την τιμή του (που εχει πληκτρολογήσει ο χρήστης) όταν γίνεται refresh η σελίδα. Μπορεί να γίνει με javascript;
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title></title>


</head>
<body>
<input id="idInp1" name="idInp1" type="text" />
</body>
</html>
Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Διατήριση τιμών on page refresh

Δημοσίευση από Christianago » 10 Οκτ 2012 11:45

Πλεον με την HTML5 μπορεις να αποθηκευεις δεδομενα οπως αποθηκευες δεδομενα σε μια βαση δεδομενων στο server.
Σε ενα script tag γραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

localStorage.setItem&#40;"myValye", "valueOfidInp1"&#41;;
Για να λαβεις το 'περιεχομενο' της myValye:

Κώδικας: Επιλογή όλων

localStorage.getItem&#40;"myValye"&#41;;
Αυτα ειναι, HTML5 λυσεις!

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Διατήριση τιμών on page refresh

Δημοσίευση από Khronos » 10 Οκτ 2012 12:15

Το θέμα είναι κατά πόσο υποστηρίζεται από τους browsers το localstorage.
Εγώ θα πρότεινα χρήση sessions με server side γλώσσα.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Διατήριση τιμών on page refresh

Δημοσίευση από korgr » 10 Οκτ 2012 12:42

Θέλει στο onkeyup του textfield να αποστέλλεται με ajax η τρέχουσα τιμή του textfield σε ένα php script που θα την καταχωρεί στην $_SESSION['idInp1'] και το πεδίο να αναφέρεται έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input id="idInp1" name="idInp1" type="text" value="<?php echo $_SESSION&#91;'idInp1'&#93;;?>"/>

Άβαταρ μέλους
dionisis71
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: 04 Μάιος 2009 22:15
Επικοινωνία:

Διατήριση τιμών on page refresh

Δημοσίευση από dionisis71 » 10 Οκτ 2012 14:29

ευχαριστώ παιδια,

khronos και korgr, οι λύσεις που μου προτείνετε έχουν να κάνουν με server side script, σωστα..;

Μπορουν να παίξουν σε μιά απλή html σελίδα..;

Για να μπορείς να εκτελέσεις server side language δεν πρέπει η σελίδα μου να είναι είτε asp, aspx, php κ.α.;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Διατήριση τιμών on page refresh

Δημοσίευση από korgr » 10 Οκτ 2012 17:02

ναι πρέπει να μπορείς να τρέξει php αλλά ποιο είναι το πρόβλημα?
Ξέχνα τα στατικά html αν θες να δημιουργήσεις κάτι καλό

Άβαταρ μέλους
dionisis71
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: 04 Μάιος 2009 22:15
Επικοινωνία:

Διατήριση τιμών on page refresh

Δημοσίευση από dionisis71 » 10 Οκτ 2012 22:22

σε πρωτη φάση η απορία μου ήταν για το αν μπορώ να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα με μια απλή σελίδα html.

από ότι κατάλαβα όμως οι επιλογες που έχω είναι: με javascript και sessions..., με HTML5 (προβλημα με κάποιους browsers), με κάποια server side language και τελος με cookies.

οκ ευχαριστώ παιδια, δεν έχω παρά να επιλέξω.. :)

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Διατήριση τιμών on page refresh

Δημοσίευση από Christianago » 11 Οκτ 2012 11:14

Απο οσο γνωριζω ολοι οι δημοφιλεις browsers υποστηριζουν το localstorage. Μπορεις να τεσταρεις τις εντολες σε διαφορετικους browsers και να δεις τα αποτελεσματα.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Διατήριση τιμών on page refresh

Δημοσίευση από korgr » 11 Οκτ 2012 12:04

Christianago έγραψε:Απο οσο γνωριζω ολοι οι δημοφιλεις browsers υποστηριζουν το localstorage. Μπορεις να τεσταρεις τις εντολες σε διαφορετικους browsers και να δεις τα αποτελεσματα.
Δεν θα συμφωνήσω με την localstorage!
Όσο λιγότερο στηριζόμαστε στο Client Side τόσο το καλύτερο. Εξαίρεση αποτελεί η jQuery που επιλύει αυτόματα τα θέματα συμβατότητας

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες