Php form

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
k0nan1337
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Οκτ 2012 15:45

Php form

Δημοσίευση από k0nan1337 » 11 Οκτ 2012 15:48

Έχω φτιάξει 1 φόρμ και στην μία επιλογή έχει Honda,Ktm και Yamaha και μία δεύτερη επιλογή που γράφει τα μοντέλα απο την κάθε μάρκα, τι εντολή πρέπει να γράψω ώστε όταν επιλέγω Honda να βγάζει δίπλα μόνο τα μοντέλα της Honda και όχι όλα? Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Php form

Δημοσίευση από Christianago » 11 Οκτ 2012 16:09

Χωρις να μας λες καν πώς το κανεις ή ποια εργαλεια χρησιμοποιεις υποθετω οτι εχεις 2 select menu σε html.
Εαν τα μοντελα δε φορτωνουν απο καποια βαση δεδομενων τοτε μπορεις να το κανεις με jquery.
Δειξε μας τον κωδικα σου να σε βοηθησουμε περισσοτερο.

k0nan1337
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Οκτ 2012 15:45

Php form

Δημοσίευση από k0nan1337 » 11 Οκτ 2012 16:16

Χρησιμοποιώ το Dreamweaver, ορίστε ο κώδικας.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

// On v&#233;rifie si la fonction ini_set&#40;&#41; a &#233;t&#233; d&#233;sactiv&#233;e...
$desactive = ini_get&#40;'disable_functions'&#41;;
if &#40;preg_match&#40;"/ini_set/i", "$desactive"&#41; == 0&#41; &#123;
// Si elle n'est pas d&#233;sactiv&#233;e, on d&#233;finit ini_set de mani&#232;re &#224; n'afficher que les erreurs...
ini_set&#40;"error_reporting" , "E_ALL & ~E_NOTICE"&#41;;
&#125;

// V&#233;rifier que le formulaire a &#233;t&#233; envoy&#233;...
if &#40;isset&#40;$_POST&#91;'envoi'&#93;&#41;&#41; &#123;


//On commence une session pour enregistrer les variables du formulaire...

session_start&#40;&#41;;

$_SESSION&#91;'liste1'&#93; = $_POST&#91;'liste1'&#93;;
$_SESSION&#91;'liste2'&#93; = $_POST&#91;'liste2'&#93;;

// D&#233;finir l\'icone apparaissant en cas d\'erreur...


// D&#233;finir sur 0 pour afficher un petit x de couleur rouge.
// D&#233;finir sur 1 pour afficher l\'image d\'une croix rouge telle que celle utilis&#233;e dans l\'assistant
// Si vous utilisez l\'option 1, l\'image de la croix rouge \'icone.gif\' doit se trouver dans le r&#233;pertoire \'images\',
// ce dernier devant se trouver au m&#234;me niveau que votre formulaire...
$flag_icone = 0;

// On v&#233;rifie si $flag_icone est d&#233;fini sur 0 ou 1...
if &#40;$flag_icone == 0&#41; &#123;
$icone = "<b><font size=\"3\" face=\"Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif\" color=\"#CC0000\">x</font></b>";
&#125; else &#123;
$icone = "<img src=\"images/icone.gif\"";
&#125;

// D&#233;finir l'indicateur d'erreur sur z&#233;ro...
$flag_erreur = 0;
// N'envoyer le formulaire que s'il n'y a pas d'erreurs...
if &#40;$flag_erreur == 0&#41; &#123;					

// Addresse de r&#233;ception du formulaire
$email_dest = "hackerdc@hotmail.com";
$sujet = "TEST";
$entetes ="MIME-Version&#58; 1.0 \n";
	$entetes .="From&#58; kon<boom@headshot.gr>\n";
	$entetes .="Return-Path&#58; kon<boom@headshot.gr>\n";
	$entetes .="Reply-To&#58; kon<boom@headshot.gr>\n";
	$entetes .="Content-Type&#58; text/html; charset=iso-8859-1 \n";
	$partie_entete = "<html>\n<head>\n<title>Form</title>\n<meta http-equiv=Content-Type content=text/html; charset=iso-8859-1>\n</head>\n<body bgcolor=#FFFFFF>\n";


//Partie HTML de l'e-mail...
$partie_listes .= "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#003366\">MARKA = " . $_SESSION&#91;'liste1'&#93; . "</font><br>\n";
$partie_listes .= "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#003366\">MODEL = " . $_SESSION&#91;'liste2'&#93; . "</font><br>\n";
					

					// Fin du message HTML
					$fin = "</body></html>\n\n";
					
					$sortie = $partie_entete . $partie_champs_texte . $partie_zone_email . $partie_listes . $partie_boutons . $partie_cases . $partie_zone_texte . $fin;


					// Send the e-mail
					if &#40;@!mail&#40;$email_dest,$sujet,$sortie,$entetes&#41;&#41; &#123;
					echo&#40;"Envoi du formulaire impossible"&#41;;
					exit&#40;&#41;;
					&#125; else &#123;

                    // Rediriger vers la page de remerciement
                    header&#40;"Location&#58;tatata"&#41;;
                    exit&#40;&#41;;
                  &#125; // Fin else
			    &#125; // Fin du if &#40;$flag_erreur == 0&#41; &#123;
			&#125; // Fin de if POST
?>
<html>
<!-- 
PHP Form Wizard for Dummies 1.6 - Free version
Auteur &#58; Fr&#233;d&#233;ric M&#233;nard &#40;assistant@f1-fantasy.net&#41;
Site &#58; http&#58;//www.f1-fantasy.net/assistant/en
 -->
<head>
<title>Form</title></head><body><form name="mail_form" method="post" action="<?=$_SERVER&#91;'PHP_SELF'&#93;?>">
  <div align="center"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, Tahoma"><strong>Test Form</strong></font></div><br><table align="center" width="566" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
      <tr>
        <td height="16"><div align="center">
  <font color="#CC0000" size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, Tahoma"><strong><?php
if &#40;$erreur_liste1&#41; &#123;
	  echo&#40;stripslashes&#40;$erreur_liste1&#41;&#41;;
	  &#125; else &#123;
if &#40;$erreur_liste2&#41; &#123;
	  echo&#40;stripslashes&#40;$erreur_liste2&#41;&#41;;
	  &#125; else &#123;
&#125; // Fin du else...
&#125; // Fin du else...
?>
    </strong></font>
    </div></td>
      </tr>
    </table>
<p align="center"></p><table width="566" border="0" align="center"><tr>
      <td width="140"><div align="right"><font face="Verdana" size="2">MARKA</font></div></td>
      <td width="30" align="center" valign="middle">
	  <?php
	  if &#40;$erreur_liste1&#41; &#123;
	  echo&#40;$icone&#41;;
	  &#125;
	  ?>
	  </td>
      <td><select name="liste1" size="1" style="width&#58;146"><option value="">Select...</option>
<option value="Honda"<?php
if &#40;$_SESSION&#91;'liste1'&#93; == "Honda"&#41; &#123;
echo&#40;" selected"&#41;;
&#125;
?>>Honda</option>
<option value="KTM"<?php
if &#40;$_SESSION&#91;'liste1'&#93; == "KTM"&#41; &#123;
echo&#40;" selected"&#41;;
&#125;
?>>KTM</option>
<option value="Yamaha"<?php
if &#40;$_SESSION&#91;'liste1'&#93; == "Yamaha"&#41; &#123;
echo&#40;" selected"&#41;;
&#125;
?>>Yamaha</option>
</select></td></tr></table><table width="566" border="0" align="center"><tr>
      <td width="140"><div align="right"><font face="Verdana" size="2">MODEL</font></div></td>
      <td width="30" align="center" valign="middle">
	  <?php
	  if &#40;$erreur_liste2&#41; &#123;
	  echo&#40;$icone&#41;;
	  &#125;
	  ?>
	  </td>
      <td><select name="liste2" style="width&#58;146">
        <option value="">Select....</option>
<option value="Astrea"<?php
if &#40;$_SESSION&#91;'liste2'&#93; == "Astrea"&#41; &#123;
echo&#40;" selected"&#41;;
&#125;
?>>Astrea</option>
<option value="GLX"<?php
if &#40;$_SESSION&#91;'liste2'&#93; == "GLX"&#41; &#123;
echo&#40;" selected"&#41;;
&#125;
?>>GLX</option>
<option value="Supra"<?php
if &#40;$_SESSION&#91;'liste2'&#93; == "Supra"&#41; &#123;
echo&#40;" selected"&#41;;
&#125;
?>>Supra</option>
<option value="LC4"<?php
if &#40;$_SESSION&#91;'liste2'&#93; == "LC4"&#41; &#123;
echo&#40;" selected"&#41;;
&#125;
?>>LC4</option>
<option value="Zet"<?php
if &#40;$_SESSION&#91;'liste2'&#93; == "Zet"&#41; &#123;
echo&#40;" selected"&#41;;
&#125;
?>>Zet</option>
<option value="CryptonX"<?php
if &#40;$_SESSION&#91;'liste2'&#93; == "CryptonX"&#41; &#123;
echo&#40;" selected"&#41;;
&#125;
?>>CryptonX</option>
</select></td></tr></table><table width="566" border="0" align="center"><tr>
<td valign="top"><div align="center"> 
          <input type="reset" name="Reset" value=" Reset ">
            
          <input type="submit" name="envoi" value="Submit">
        </div></td></tr></table><div align="center"><input name="nbre_fichiers" type="hidden" id="nbre_fichiers" value=""></div></form></body></html>

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Php form

Δημοσίευση από Christianago » 11 Οκτ 2012 16:50

Δεν υπαρχει καθολου κωδικας javascript. Το να σου λυσουμε την ασκηση ειναι εντελως διαφορετικο απο το να σε βοηθησουμε σε αυτην.
Γραψε λιγη javascript και οπου κολλησεις πες μας.

k0nan1337
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Οκτ 2012 15:45

Php form

Δημοσίευση από k0nan1337 » 11 Οκτ 2012 17:05

θέλω να φτιάξω ένα μενού όπως είναι στο car.gr που επιλέγεις μάρκα κτλ, πρέπει να είναι σε javascript?

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Php form

Δημοσίευση από Christianago » 11 Οκτ 2012 17:21

Ναι σε javascript ειναι. Στο car.gr φορτωνουν τα δεδομενα απο βαση δεδομενων.
Τα δικα σου δεδομενα ειναι στατικα ή θα υπαρχει συνεχης ανανεωση; Τα εχεις βαλει δηλαδη σε ΒΔ?

k0nan1337
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Οκτ 2012 15:45

Php form

Δημοσίευση από k0nan1337 » 11 Οκτ 2012 21:57

όχι αδερφέ μου θέλω να τα βάλω με βάση δεδομένων αλλά δεν βρίσκω τρόπο αν έχεις την καλοσύνη να βοηθήσεις πές μου.

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Php form

Δημοσίευση από Christianago » 12 Οκτ 2012 00:20

Για αρχη θα χρειαστει να διαβασεις php, sql jquery και ισως ajax. Δε τα χρειαζεσαι ολα απο αυτες τις τεχνολογιες, τα πιο βασικα μονο και υστερα ξεκινας το προγραμμα σου και βλεπεις πώς προχωραει.
Ετοιμος τροπος δεν υπαρχει. Ισως να ενδιαφερεσαι για καποιο CMS οπως Joomla, Wordpress που κανουν τη δουλεια για σενα χωρις να "λερωθεις" με κωδικα.

k0nan1337
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Οκτ 2012 15:45

Php form

Δημοσίευση από k0nan1337 » 12 Οκτ 2012 00:53

το site αδερφέ είναι σε joomla θα στο στήλω σε ένα πμ.ευχαριστώ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες