πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mpempe
Δημοσιεύσεις: 156
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 02:48
Τοποθεσία: peloponisos

πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Δημοσίευση από mpempe » 21 Οκτ 2012 00:50

Γεια σας
Μπορεί να γίνει το εξής?

Πληκτρολογώ στο πεδίο text1 κάτι πχ. Mpempe
Θέλω να τυπώνεται παράλληλα στο πεδίο text2 πριν το .html
Και στο τέλος της πληκτρολόγησης το αποτέλεσμα στο πεδίο text2 να είναι
Mpempe.html

http://jsfiddle.net/3YWxh/5/

Cretan1986
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 13:57

πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Δημοσίευση από Cretan1986 » 21 Οκτ 2012 01:01

Βλέπω πως έχεις επιλέξει jquery. Οπότε θα μπορούσες να γράψεις απλά:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$('#text1').keyup(function() {
   $('#text2').val($('#text1').val()+'.html')
});​
http://jsfiddle.net/3YWxh/6/

mpempe
Δημοσιεύσεις: 156
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 02:48
Τοποθεσία: peloponisos

πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Δημοσίευση από mpempe » 21 Οκτ 2012 18:22

Τέλεια
Θα μπορούσε τώρα αν για παράδειγμα γράφουμε στα ελληνικά στο πεδίο text1 να γίνονται replace οι ελληνικοί χαρακτήρες με αντίστοιχους αγγλικούς?

Px όταν γράφω
Αρχειο
Να τυπώνει στο text2
Arxeio.html

Cretan1986
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 13:57

πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Δημοσίευση από Cretan1986 » 21 Οκτ 2012 21:34

Φυσικά. Μπορείς να φτιάξεις ένα function που θα το καλείς σε κάθε keyup event και θα κάνει αντικατάσταση τους ελληνικούς χαρακτήρες με λατινικούς και θα γυρνάει το αποτέλεσμα.

Μια γρήγορη, αν και όχι η καλύτερη λύση είναι η ακόλουθη:

http://jsfiddle.net/3YWxh/7/

Απλά συνέχισε την ίδια διαδικασία και για του υπόλοιπους χαρακτήρες.

mpempe
Δημοσιεύσεις: 156
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 02:48
Τοποθεσία: peloponisos

πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Δημοσίευση από mpempe » 22 Οκτ 2012 02:08

Γιατί λες πως δεν είναι και η καλύτερη λύση?
Εμένα μια χαρά μου φαινεται.

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Δημοσίευση από Christianago » 22 Οκτ 2012 02:30

Αντι για την εντολη replace της jQuery χρησιμοποιησε καλυτερα την εντολη replaceAll
για αντικατασταση ολων των επαναλαμβανομενων χαρακτηρων.
Πιο σημαντικο ειναι οτι καθε χρηστης γραφει σε greeklish με το δικο του στυλ.
Δηλ. το αρχειο μπορει να το γραψει ειτε
arxeio, ειτε arxio ειτε arxho ανορθογραφα που ειναι τελευταια της μοδας.
Πρεπει να λαβεις υποψη ολους τους δυνατους συνδυασμους.

mpempe
Δημοσιεύσεις: 156
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 02:48
Τοποθεσία: peloponisos

πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Δημοσίευση από mpempe » 22 Οκτ 2012 12:51

Νάστε καλά μου λύσατε τα χέρια

mpempe
Δημοσιεύσεις: 156
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 02:48
Τοποθεσία: peloponisos

πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Δημοσίευση από mpempe » 03 Αύγ 2013 19:05

Γεια σας και πάλι
Επανέρχομαι σ’ αυτό το θέμα για να ρωτήσω αν είναι εφικτό να προστίθεται στο τελικό text2 εκτός από το text1 και η κατάληξη .html και η επιλογή σελίδας της λίστας που πρόσθεσα.
http://jsfiddle.net/3YWxh/15/

Παράδειγμα αν επιλέξουμε σελίδα 1 το text2 να γίνει
Selida1-keimenoToyText1.html

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Δημοσίευση από burnmind » 03 Αύγ 2013 20:22


mpempe
Δημοσιεύσεις: 156
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 02:48
Τοποθεσία: peloponisos

πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Δημοσίευση από mpempe » 03 Αύγ 2013 22:48

Υπερ ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

πληκτρολόγηση σε 2 πεδία

Δημοσίευση από burnmind » 03 Αύγ 2013 23:37

Να 'σαι καλά. :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες