Τι είναι πάλι τούτο;

Συζητήσεις και νέα σχετικά με την ασφάλεια των υπολογιστών και των virus που τους προσβάλουν...

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Τι είναι πάλι τούτο;

Δημοσίευση από DGeorge » 29 Οκτ 2012 16:23

Πολλή Καλησπέρα και Καλή Εβδομάδα σας :D :D
hitca έγραψε:Πωπώ... IE 6 !
Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να έχω και αυτόν, επειδή υπάρχει κάποια 'δικτυακή' εφαρμογή για το Service μας, γραμμένη πάνω σ'αυτόν. Κι έχει χρειαστεί πολλές φορές να χρησιμοποιηθεί ο PCής μου ως Back-Up σταθμός/λογαριασμός. :(
Έψαξα εξονυχιστικά τον Windows Explorer, για τυχόν 'περίεργα'.... Τίποτα αδελφέ!... Τίποτα! :(
canopus έγραψε:Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να ξανά τρέξεις το combofix....
Έχω εγκατεστημένο το AVAST. Απενεργοποίησα όλες του τις λειτουργίες. Έτρεξα το Combofix και μου έβγαλε/εγκατέστησε και κάποιο Update. Τώρα το έχω και 'scannάρει' στον PCή με το πρόβλημα.
Προσωπικά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος... Αλλά... Πάλι ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
Θα ενημερώσω, αύριο πάλι, για νεώτερα
Νά'στε καλά :pint: :pint:

Άβαταρ μέλους
canopus
Δημοσιεύσεις: 148
Εγγραφή: 23 Φεβ 2009 12:05

Τι είναι πάλι τούτο;

Δημοσίευση από canopus » 29 Οκτ 2012 17:34

Απεγκατάσταση όχι απενεργοποίηση.. έχει διαφορά το ξανά λέω..

http://www.bleepingcomputer.com/combofi ... e-combofix

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Τι είναι πάλι τούτο;

Δημοσίευση από DGeorge » 30 Οκτ 2012 09:15

Πολλή Καλημέρα σου :D :D
1) Όπως περίμενα (με απενεργοποιημένο το AVAST) δεν βρήκε τίποτα, και επιπρόσθετα μου 'ξεπέταξε/εξαφάνισε' πάλι την μπάρα της Γλώσσας.
Ευτυχώς πλέον έχω μάθει και την επαναφέρω ταχύτατα
Θα δοκιμάσω να απεγκαταστήσω ο,τιδήποτε έχει να κάνει με Antivirus/Antimalware.
Θα ματα-ξαναscannάρω και θα ματα-ξαναενημερώσω :P

Στο μεταξύ:
2) Το μεν εικονίδιο του ήχου επανέρχεται με: Control Panel-->Sounds and audio devices-->Ξε-τσεκάρισμα στο 'Place volume icon in the taskbar' -->Apply-->Ξανα-τσεκάρισμα στο 'Place volume icon in the taskbar' -->Apply
3) Το δε εικονίδιο του ποντικιού (Intelimouse Optical) επανέρχεται πολύ πιο εύκολα/γρήγορα απλώς με διπλό κλικ (άνοιγμα) του 'Mouse', πάλι από το Control Panel.

Το κακό είναι, ότι -στην επόμενη επανεκκίνηση- θα τα έχει ξανακρύψει/εξαφανίσει.

Υ.Γ.
canopus έγραψε:Απεγκατάσταση όχι απενεργοποίηση.. έχει διαφορά το ξανά λέω..
Δεν γνωρίζω γιατί επιμένεις, τόσο πολύ, στη διαφορά αυτή, αφού και από εδώ:
βλέπεις αυτό:

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Τι είναι πάλι τούτο;

Δημοσίευση από DGeorge » 31 Οκτ 2012 16:17

Πολλή Καλησπέρα σε όλους :D :D
Ενημέρωση! Ενημέρωση!

Τελικά βρήκα τον μπούσουλα Notification area icons are missing at startup στο Google και μου έδωσε λύση.
Πήρε δρόμο (disable) η "SSDP Discovery service" και λειτούργησε η 'Notification Area'.
Βέβαια, εξακολουθεί να αντιστέκεται το εικονίδιο (λειτουργίας) του Intellimouse. Αλλά μάλλον θα το απεγκαταστήσω, και θα το ξαναεγκαταστήσω, και βλέπουμε.

Αναφέρεται σε διάφορα-σχετικά Sites, ότι το πρόβλημα αυτό -με τη 'Notification Area'- είναι "Κλασσικό BUG των Windows XP" :o :o
...Ότι η 'παστρικιά' δουλειά επίλυσής του είναι "Επανεγκατάσταση των Windows XP", και ότι λύσεις σαν την προηγούμενη ((disable) στην "SSDP Discovery service") είναι ημίμετρα!

Προς το παρόν, έχει επιλυθεί το 98% του Θέματος!!
Άντε να δούμε!

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Τι είναι πάλι τούτο;

Δημοσίευση από DGeorge » 01 Νοέμ 2012 08:49

Πολλή Καλημέρα και Καλό Μήνα σας :D :D
Συνέχεια Ενημέρωσης...
Απεγκαταστάθηκε το Intellipoint 4.1 και αντικαταστάθηκε από το Intellipoint 7.1!
Αν και δεν βγάζει εικονίδιο στη Notification Area, δίνει την δυνατότητα πλήρους εφαρμογής των ρυθμίσεων στο ποντίκι (αυτό ήταν, που μ'ενδιέφερε βασικά).
Οπότε θεωρώ, τουλάχιστον ως προς εμένα, το Θέμα αυτό ως [Solved].
Εννοείται -φυσικά-, ότι οποιεσδήποτε -τυχόν- πρόσθετες υποδείξεις θα είναι καλοδεχούμενες :wink: :wink:
Ευχαριστώ όλους σας, πρώτα για την ανταπόκριση, και μετά για όλες τις υποδείξεις σας.
Νά'στε όλοι καλά :pint: :pint:

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Τι είναι πάλι τούτο;

Δημοσίευση από DGeorge » 01 Νοέμ 2012 15:33

Κι άλλα Νεώτερα...
Εμφανίστηκε ξανά ένα ψιλο-πρόβλημα, που είχα (πριν από την ιστορία με τα εικονίδια):

1) Ανήκω σε Workgroup, σε ένα δίκτυο, το οποίο είναι -κατά βάση- Domain.
2) Βλέπω τους πάντες: Servers. PCήδες, εκτυπωτές, κλπ

Όμως τον εαυτό μου (δικό μου PCή) δεν τον βλέπει κανείς, ούτε εγώ (από το Network του Windows Explorer)
Σημείωση: "Sharing" έχω κάνει και σε εκτυπωτή μου, και σε folder μου!
Φαντάζομαι, ότι έχει να κάνει με το "Disable" στο service SSDP.
Δεν πολυνοιάζομαι βέβαια, που έγινα αόρατος.... Ίσα-ίσα που περνάω και απαρατήρητος :P

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Τι είναι πάλι τούτο;

Δημοσίευση από ideal » 03 Νοέμ 2012 09:56

DGeorge έγραψε:Κι άλλα Νεώτερα...
Εμφανίστηκε ξανά ένα ψιλο-πρόβλημα, που είχα (πριν από την ιστορία με τα εικονίδια):

1) Ανήκω σε Workgroup, σε ένα δίκτυο, το οποίο είναι -κατά βάση- Domain.
2) Βλέπω τους πάντες: Servers. PCήδες, εκτυπωτές, κλπ

Όμως τον εαυτό μου (δικό μου PCή) δεν τον βλέπει κανείς, ούτε εγώ (από το Network του Windows Explorer)
Σημείωση: "Sharing" έχω κάνει και σε εκτυπωτή μου, και σε folder μου!
Φαντάζομαι, ότι έχει να κάνει με το "Disable" στο service SSDP.
Δεν πολυνοιάζομαι βέβαια, που έγινα αόρατος.... Ίσα-ίσα που περνάω και απαρατήρητος :P
Καλα όλα αυτα! δε μας ειπες ομως το iPhone το πηρες;
Καλημέρα! :D
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Τι είναι πάλι τούτο;

Δημοσίευση από DGeorge » 03 Νοέμ 2012 14:58

Πολλή Καλημέρα και σ' εσένα :D :D
ideal έγραψε:.....Καλα όλα αυτα! δε μας ειπες ομως το iPhone το πηρες;
Καλημέρα! :D
Κυκλοφόρησε και σε Ελληνική Έκδοση:
Άει...Ποιόν?

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Τι είναι πάλι τούτο;

Δημοσίευση από DGeorge » 29 Νοέμ 2012 14:09

Αδέλφια Πολλή Καλησπέρα σας!!:D:D
Αν και με έτρωγε καιρό τώρα, το γεγονός ότι, το βελάκι εμφάνισης των 'κρυφών' στη Notification Area, πότε εμφανιζόταν πότε όχι...
Όπως έγραψα και
DGeorge, στις: 01 Νοε 2012 15:33 έγραψε:Εμφανίστηκε ξανά ένα ψιλο-πρόβλημα, που είχα (πριν από την ιστορία με τα εικονίδια):

1) Ανήκω σε Workgroup, σε ένα δίκτυο, το οποίο είναι -κατά βάση- Domain.
2) Βλέπω τους πάντες: Servers. PCήδες, εκτυπωτές, κλπ

Όμως τον εαυτό μου (δικό μου PCή) δεν τον βλέπει κανείς, ούτε εγώ (από το Network του Windows Explorer)
Σημείωση: "Sharing" έχω κάνει και σε εκτυπωτή μου, και σε folder μου!
Φαντάζομαι, ότι έχει να κάνει με το "Disable" στο service SSDP.
Δεν πολυνοιάζομαι βέβαια, που έγινα αόρατος.... Ίσα-ίσα που περνάω και απαρατήρητος :P
Μπορεί να το 'καλαμπούριζα', αλλά ήταν σαφές σημάδι, ότι τα XP μου είχαν πρόβλημα.:-?
Για το βελάκι της Notification Area, έμαθα από Αγγλόφωνο Forum, ότι ήταν BUG των XP. Έδινε κάποιες οδηγίες, αλλά (όπως παραδεχόταν κι ο 'συγγραφέας' των οδηγιών) δεν ήταν επισκευή του BUG, αλλά απλό μανατζάρισμα! Κοινώς..."Μισοδουλειές" όπως κι ο ίδιος παραδεχόταν!
Το Θέμα "Εμφάνιση-εξαφάνισή μου από τα μέλη-χρήστες του δικτύου" δεν το πολυέψαξα. Όταν ο PCής μου ξεκινούσε, όλα ήταν καλά. Μετά από κάποιες εφαρμογές - ώρα λειτουργίας, το πρόβλημα εμφανιζόταν και πάλι. Έτσι, μου έδειχνε και αυτό, ότι κάτι έτρεχε με τα XP μου.:-?:-?:think::think:
Σήμερα λοιπόν είχα χρόνο για Service του PCή μου.:respect::respect:
Δοκίμασα λοιπόν το SystamFileChecker των XP. Από DOS-Prompt: SFC /SCANNOW
Πέρασε αρκετή ώρα, και -όπως το περίμενα- δεν βρήκε τίποτα!
Η μόνη εναλλακτική λύση ήταν το 2ο R(repair) από την εγκατάσταση των XP... Το 1ο είναι με την Recovery Console (στην πολύ αρχή), και το 2ο είναι κάποια ώρα μετά. Με R(repair) ξεκινάει μιά πολύ καλή (κατ' εμένα πάντα) επισκευή των εγκατεστημένων XP, διαφορετικά συνεχίζει με Νέα Εγκατάσταση.
Έκανα λοιπόν αυτήν την πολύ καλή επισκευή των εγκατεστημένων XP μου. Πήρε κοντά στη μισή ώρα, αλλά ξεπέταξε ό,τι BUG υπήρχε.
Εμφανίστηκε το βελάκι της Notification Area, εμφανίστηκα κι εγώ στο δίκτυο -κανονικά-, κι όλα καλά... Μέχρι στιγμής!
Αν εξακολουθήσει έτσι -σωστά- το 'βιολί' :violi:, θα μου δώσουν -προσωπικά- άλλο ένα στοιχείο τα XP μου, σε ότι αφορά αυτό το -συγκεκριμένο- 'τουλ-άκι' R(repair) και την ισχύ του να λύνει προβλήματα των XP.:o:o:respect::respect:
Παίδες... Πρέπει να το ομολογήσω και δημοσίως!:lol::lol: Ζω έναν Έρωτα Μεγάλο με τα XP μου.:beauty::beauty:
Βοήθειαααα! Ας με συμμαζέψει κάποιος!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Τι είναι πάλι τούτο;

Δημοσίευση από DGeorge » 05 Δεκ 2012 14:44

Ενημέρωση περισσότερη!

Κατ' αρχάς Πολλή Καλησπέρα σας!:D:D
Την περασμένη, Παρασκευή 30/11/12 (αποφράδα ημέρα), πέρασα την 'επισκευή' R(repair), που σας έλεγα.
Από την αρχή, με παραξένεψαν διάφορα:
Με το που ξεκίνησαν τα XP, από το CD, μου ήρθε μήνυμα-ερώτηση (Αν το PC μου ήταν 'Standard', ή 'Όχι'.).
Αφού έκλ@σα πατάτες,:lol::lol: σχετικά με την περίπτωση 'non Standard', και τις περιπέτειες, που μπορεί να μου επεφύλασσε, (γεμάτος αυτοπεποίθηση, σιγουριά, και υπερηφάνεια) απάντησα: Standard!
Συνέχισε, χωρίς να μου ζητάει τους SATA Drivers, για τους δίσκους μου! (Πράγμα, που γινόταν πάντα) :o:o
Ολοκληρώνεται η 'επισκευή'... Κάνει τις κωλοτούμπες/επανεκκινήσεις του... Τελικά μου παραδίδει τον έλεγχο!
Όλα έδειχναν φυσιολογικότατα, εκτός από κάποιο -κάπως ενισχυμένο- 'σύρσιμο' του PCή.
Ψιλοσερνόταν, αλλά φαντάστηκα ότι ήταν πλέον η ώρα και για κάποιο 'Defragmentation', που είχε να δει, από του Αείποτε!
Κάποια στιγμή, το μεσημέρι, ήρθε κι ώρα του 'Shutdown'...
Ο PCής έκανε ένα μεγαλοπρεπέστατο Shutdown......Χωρίς να σβήνει!:wink:
Στην οθόνη: Logo των WinXP, σε σκούρο πλαίσιο/υπόβαθρο, με μήνυμα: "It's now Safe to turn off your Comuter!"

Αδέλφια, μέχρι να υποψιαστώ/καταλάβω τη Γκάφα μου, και το Μέγεθός της, είχα ψιλοπρήξει τον φίλτατο hitca.
Ο άνθρωπος γνωρίζει (και πάρα πολύ καλά) ν' αντιμετωπίζει βλάβες/δυσλειτουργίες λογισμικού-υλικού!
Για νοητικές δυσλειτουργίες είναι αρμόδιοι άλλοι: ...Νευρολόγοι, Ψυχίατροι, Ψυχαναλυτές κλπ! :banana: :banana:
Ακόμα (πρέπει να) γελάει ο Άνθρωπος, όταν του είπα/έγραψα ΤΙ είχα κάνει!:yea::yea::lol::lol:
Έγραψα Ιστορία πάλι ο Άνθρωπος! Δοξάστε με!!!:yea::yea::yea::yea::respect::respect:
Δεν πάει δυστυχώς στο topic (θέμα) 'Το Ανέκδοτο της Ημέρας', αν και θα έπρεπε -μάλλον!
Έτσι σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας, εδώ για να σας 'φτιάξω τη μέρα:
Όπως σας έχω γράψει και πριν, έχω: Windows XP Pro Eng SP3! στον PCή μου.
Έλα όμως που την 'επισκευή' R(repair), την έκανα με CD από Windows XP Pro GR SP3!
Προχθές, Δευτέρα, ξαναπέρασα την 'επισκευή' R(repair), με CD από Windows XP Pro Eng SP3!, κι ήρθαν, ίσιωσαν όλα! ......Μα Όλα!!!
Έτσι, τα παιδάκια, στο μαθηματάκι αυτό, μάθαμε:
1) Προσέχουμε λίγο περισσότερο, τι γράφουν -επάνω τους-, τα έρημα τα CDάκια, όταν τα βάζουμε στον PCή μας!
2) Με CDάκι των Windows XP Pro GR SP3!, δεν γίνεται σωστή 'επισκευή' R(repair) σε Windows XP Pro Eng SP3! ...Και το ανάποδο!!

Φυσικά, δεν θέλω -ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου- να φανταστώ, τι θα γινόταν, Αν έκανα αυτήν την Γκάφα, σε PCή κάποιου πελάτη.... Γιούχουουουουου!
Δούναβης, Ρήνος, Σηκουάνας, και Βόλγας μαζί δεν θα με ξέπλεναν!!!:o:o:o:o:o

Απάντηση

Επιστροφή στο “Security, antiVirus & antiSpyWare”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης