Είσοδο μόνο int και αν δώσει οτιδήποτε άλλο να βγάζει μήνυμα.

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mparmpouni
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 25 Οκτ 2012 10:46

Είσοδο μόνο int και αν δώσει οτιδήποτε άλλο να βγάζει μήνυμα.

Δημοσίευση από mparmpouni » 25 Οκτ 2012 11:07

Λοιπόν πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι λίγο πάλι με C για να θυμηθώ κάτι της...

Αυτό που ήθελα να κάνω και δεν μπορούσα ήταν όταν έδινα χαρακτήρα ή σύμβολο να μου έλεγε πάλι η άσκηση Mi apodektos arithmos..dokimaste pali!!

int a;
printf("Dwse enan akeraio ari8mo gia to A: ");
scanf("%d" , &a);
while (a<=0)
{
printf("Mi apodektos arithmos..Ksanaprospathise!! :");
scanf("%d" , &a);
}

τι άλλο θα μπορούσε να έχει μέσα η while έτσι ώστε να μην δέχετε χαρακτήρες και να λέει μη αποδεκτός αριθμός προσπαθήστε ξανά? Κάτι είχα βρει για σύνολο και καλά το EOF και έβαζα π.χ while (a<=0 && a==EOF)

αλλα δεν έπαιζε... γενικά όταν έμπαινε γράμμα δεν έπαιρνε καμία τιμή από τα επόμενες παραμέτρους και έκανε ότι να'ναι!

Ευχαριστώ. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να κάνω γιατί τα λέω και λίγο μπερδεμένα :)

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

Είσοδο μόνο int και αν δώσει οτιδήποτε άλλο να βγάζει μήνυμα.

Δημοσίευση από LightForce » 25 Οκτ 2012 12:20

Δες το σετ συναρτήσεων ctype.h

mparmpouni
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 25 Οκτ 2012 10:46

Είσοδο μόνο int και αν δώσει οτιδήποτε άλλο να βγάζει μήνυμα.

Δημοσίευση από mparmpouni » 30 Οκτ 2012 10:43

thanks φίλε μου θα το ψάξω

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες