Filtered database search με Visual Basic

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
fantomas
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 24 Απρ 2010 15:45

Filtered database search με Visual Basic

Δημοσίευση από fantomas » 03 Δεκ 2012 13:59

Γεια σας.Εχω να κανω μια απαιτητικη σχετικα εφαρμογη με Visual Basic και πραγματικα εχω κολλησει....

Η εφαρμογη μου πρεπει να δινει την δυνατοτητα στον καθε χρηστη:

->με την χρηση του FileOpenDialog να επιλεγει γρηγορα το αρχειο βασης(π.χ. mdb) επανω στο οποιο θελει να δουλεψει στην εφαρμογη.ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑ!
->να βλεπει και να επιλεγει(τσεκαρει) τους πινακες που επιθυμει ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑ!
->να βλεπει και να επιλεγει(τσεκαρει) τα πεδια των επιλεγμενων πινακων ΕΔΩ ΕΧΩ ΘΕΜΑ!(θελω να αναγνωριζεται ο τυπος του πεδιου π.χ. string,integer...)
->να θετει ο ιδιος τιμες στα πεδια αφου προηγηθει το απαιτουμενο data validation. ΕΔΩ ΕΧΩ ΘΕΜΑ!(βασιζομενος ετσι στον τυπο να δινω τιμες στα πεδια)

Η εφαρμογη με την σειρα της βασιζομενη στις επιλογες και ενεργειες του χρηστη πρεπει να:

->δημιουργει εσωτερικα SQL statements και ΕΔΩ ΕΧΩ ΘΕΜΑ!
->εκτελει τα SQL statements σε επιπεδο ΒΔ. ΕΔΩ ΕΧΩ ΘΕΜΑ!
(παρολο που καταλαβαινω θεωρητικα οτι πρεπει να σπασω το αιτημα μου στα 3 δηλ..select ονοματα πεδιων επιλεγμενων πινακων from επιλεγμενοι πινακες where ονοματα πεδιων=τιμες που τους εθεσα.)

Ο χρηστης εχει την δυνατοτητα:

->να αποθηκευσει το αποτελεσμα εκτελεσης του SQL statement σε καποιο αρχειο XML.
->να αποθηκευσει το ιδιο το SQL statement σε καποιο αρχειο XML.
(Για αυτα εδω εχω βρει ακρη αλλα αν δεν λυσω τα παραπανω...δεν προχωρω)

Να αναφερω οτι το αρχειο βασης(εχω ενα αρχειο mdb) το επιλεγει ο χρηστης απο το μηχανημα του....και οτι το τελικο αποτελεσμα θελω να το εμφανισω σε ενα DataGtidView....
Δυστυχως την εργασια αυτη την κανω μονος μου...Καταλαβατε... Επισυναπτω τον κωδικα μου....αν μπορει καποιο ατομο να βοηθησει....Το solution το τρεχω με Visual Studio 2008!
Ευχαριστω....
Συνημμένα
FilteredDatabaseSearch.zip
Μικρη βοηθεια
(648.72 KiB) Μεταφορτώθηκε 347 φορές

fantomas
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 24 Απρ 2010 15:45

Filtered database search με Visual Basic

Δημοσίευση από fantomas » 07 Δεκ 2012 19:29

Βασικα....αναβαθμιζω την εργασια..... για αυτο μην απορειτε για πολλα πραγματα που δεν υλοποιουνται....

fantomas
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 24 Απρ 2010 15:45

Filtered database search με Visual Basic

Δημοσίευση από fantomas » 10 Δεκ 2012 00:23

Αυτην την στιγμη εχω κολλησει στο εξης...θελω να παιρνω σε ενα label το data type των πεδιων που εχω επιλεξει.....οσοι κατεβασετε τον κωδικα που επισυναψα θα καλαβατε τι εννοω... πειτε μου πως μπορω να το κανω(σκεφτομαι μηπως χρησιμοποιησω κανα 2διαστατο vector)....Ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
alexnir
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 14 Ιουν 2007 18:43

Filtered database search με Visual Basic

Δημοσίευση από alexnir » 10 Δεκ 2012 12:50

Το "select * from information_schema.columns" query για ms-sql ισως σε βοηθησει να ξεκινησεις.

fantomas
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 24 Απρ 2010 15:45

Filtered database search με Visual Basic

Δημοσίευση από fantomas » 13 Δεκ 2012 23:49

Οποιος κατεβασε τον κωδικα μου.....ας μου απαντησει στο εξης:
1η φορμα
------------------------------
->Επιλεγω την βαση μου δηλ. την Northwind.mdb
->Παταω Connect και εμφανιζονται δυναμικα οι πινακες που εχει η βαση μου.
->Επιλεγω 1 η περισσοτερους πινακες και παταω next και παω στην δευτερη φορμα.
2η φορμα
------------------------------
->Μου εμφανιζει τα ονοματα των επιλεγμενων πινακων καθως και τα πεδια που εχει ο καθενας μπορω να επιλεξω πολλα πεδια απο καθε πινακα.
->Παταω next και παω στην 3η φορμα.
3η φορμα
------------------------------
->Εδω μου εμφανιζει το ονοματα των πινακα που βρισκονται τα πεδια που επελεξα,τα ονοματα των πεδιων που επελεξα.
->Για καθε πεδιο εβαλα να εμφανιζεται δυναμικα ενα textbox και ενα label που λεει τι τυπος ειναι(εχω αφησει λιγο το data validation)...ωστε να βαζω τιμες.
->Παταω next και παω στην 4η φορμα.
4η φορμα
------------------------------
->Εδω εχω μονο ενα datagridview για την εμφανιση των αποτελεσματων μετα την εκτελεση του Sql query....
Θελω ολα στην εφαρμογη να γινονται δυναμικα....και ΚΟΛΛΑΩ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΙΣΩ ΤΟ SQL query....
Οποιο ατομο μπορει ας πει κατι....ιδεες,κωδικας....ολα δεκτα....

fantomas
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 24 Απρ 2010 15:45

Filtered database search με Visual Basic

Δημοσίευση από fantomas » 31 Δεκ 2012 18:27

Καλησπερα και καλη χρονια.....Τελικα εχω βγαλει ακρη με την εφαρμογη μου......Ενα μονο πραγμα δεν μπορω να κανω.....Αν το καταφερω και αυτο εχω τελειωσει.....Σας παρακαλω πολυ απαντηστε μου.....
Κατεβαστε λιγο το συννημενο που ανεβασα..... Τρεξτε το project. Πηγαινετε στην 2η φορμα
και πειτε μου το εξης.....Πως μπορω να κανω οπτικη συζευξη....Δηλαδη...θελω οταν φορτωνεται η 2η φορμα μετα απο ελεγχο που θα γινεται.... τα πρωτευοντα και ξενα κλειδια των πινακων να γινονται εντονα και κοκκινα....Κολλησα πραγματικα σε αυτο το σημειο.... Λιγο κομματι κωδικα,καμια ιδεα θα ειναι πολυ χρησιμη.....
Ακουστε λιγο το σκεπτικο μου....
Θα εχω μια μεθοδο π.χ. την getPrimaryForeignKeys() που εκτελειται στο load της φορμας....Θα ελεγχει για τους πινακες που επελεξα....ποιο ειναι το πεδιο που ειναι πρωτεον κλειδι.... Αν το πεδιο αυτο υπαρχει σε αλλον/αλλους πινακες τοτε σημαινει οτι ειναι ξενο κλειδι και θα γινεται τοτε κοκκινο και εντονο.... καπως ετσι..... Ευχαριστω προκαταβολικα....

fantomas
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 24 Απρ 2010 15:45

Filtered database search με Visual Basic

Δημοσίευση από fantomas » 04 Ιαν 2013 20:25

Βοηθηστε καποιος ρε παιδια.....

fantomas
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 24 Απρ 2010 15:45

Filtered database search με Visual Basic

Δημοσίευση από fantomas » 18 Ιαν 2013 22:14

Η εργασια τελειωσε.Ολα καλα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης