Πως μπορώ να το φτιάξω;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
philos
Δημοσιεύσεις: 264
Εγγραφή: 30 Αύγ 2007 23:32

Πως μπορώ να το φτιάξω;

Δημοσίευση από philos » 07 Δεκ 2012 00:33

Διατηρώ ένα δυναμικό site βασισμένο σε php και mysql (vBulletin forum) και θέλω να φτιάξω το εξής: ένα πλαισιάκι τον κώδικα του οποίου θα μπορούν να βάζουν στις ιστοσελίδες τους άλλοι διαχειριστές. Αυτό το πλαισιάκι θα εμφανίζει δεδομένα από τη βάση δεδομένων του δικού μου site. Πως είναι για παράδειγμα τα πλαισιάκια του facebook που βάζουμε στις σελίδες μας και τραβάνε δεδομένα από το facebook.com?
.. ή το πλαισιάκι εορτών από το eortologio.gr?

Μπορεί κάποιος να μου πει δυο λόγια για το πως μπορώ να καταφέρω αυτό που θέλω; Είναι δύσκολο;

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να το φτιάξω;

Δημοσίευση από alou » 07 Δεκ 2012 11:30

Αν φτιάξεις ένα php αρχείο που παρουσιάζει την πληροφορία που θες, οι άλλοι απλά βάζουν ένα iframe με το url του αρχείου σου και παρουσιάζουν την πληροφορία.

Οπότε θεωρητικά είναι πολύ απλό.
Θα πρέπει να σκεφτείς όμως πόσα χτυπήματα θα έχει αυτό το αρχείο και τι θα σημαίνει αυτό για το server load, ίσως χρειαστεί για παράδειγμα να φτιάξεις ένα php αρχείο που θα ενημερώνει ένα στατικό html κάθε Χ ώρες, εφόσον η πληροφορία σου δεν αλλάζει πιο συχνά και το iframe που θα δίνεις να είναι το html αρχείο.

ploupas
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2011 20:47
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να το φτιάξω;

Δημοσίευση από ploupas » 03 Ιαν 2013 13:15

Πολύ παλιά τότε που ο κόσμος δεν πεινούσε τόσο με ζητήσανε να κάνω "δυναμικό" banner. Εγώ φυσικά βαριόμουν του κερατά και ήθελα να ξεμπερδεύω γιατί ήθελα να πάω για καφέ γιατί τότε είχαμε λεφτά.

Είχα έτοιμο ένα ψευτογραφικό 468x60 από το site με το λόγκο τους, και τους έγραφα με PHP πάνω στην εικόνα το τελευταίο τους tweet (δημοσίευαν τα άρθρα τους στο twitter ξέρω 'γω). Πέταξα κι ένα cron να γίνεται generate κάθε μισάωρο η εικόνα και ήτανε όλοι χαρούμενοι εκτός από εμένα που δεν πήγα για καφέ.
Pretending to be an LNMP administrator on various nodes

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να το φτιάξω;

Δημοσίευση από mrpc » 06 Ιαν 2013 16:49

Κάποτε είχα κάνει και εγώ αυτό ως παράδειγμα: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=16662

Τώρα που το βλέπω δεν μου αρέσει, αλλά you get the idea.

Όπως και να έχει, είτε διαλέξεις ένα iframe, είτε μια εικόνα, μην παραλήψεις να κασάρεις :-)

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πως μπορώ να το φτιάξω;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 08 Ιαν 2013 10:01

mrpc έγραψε:Τώρα που το βλέπω δεν μου αρέσει
:P :P :P
Το γνωστό θέμα με το παρελθόν :D

ploupas
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2011 20:47
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να το φτιάξω;

Δημοσίευση από ploupas » 08 Ιαν 2013 17:32

Τώρα που το βλέπω κι εγώ τζίζαζ κράιστ if only I haven;t missed that post να βάζετε και αγγλικά keywords παρακαλώ :P
Pretending to be an LNMP administrator on various nodes

Άβαταρ μέλους
philos
Δημοσιεύσεις: 264
Εγγραφή: 30 Αύγ 2007 23:32

Πως μπορώ να το φτιάξω;

Δημοσίευση από philos » 09 Ιαν 2013 17:17

Αν θέλω το cron να ανανεώνει αρχεία *html στον server, ποιες συναρτήσεις της php θα πρέπει να χρησιμοποιήσω; Να υποθέσω την fopen;
Αυτό που θέλω βασικά είναι ένα cron που θα τρέχει έναν php κώδικα, ο οποίος θα δίνει ως έξοδο html κώδικα (ας πούμε στη μεταβλητή $result) και τα περιεχόμενα της $result θα γράφονται στο αρχείο /test/myfile.html (ο φάκελος test θα έχει chmod 777).
Μάλιστα κάθε φορά που τρέχει το cron, θα ανανεώνεται το html αρχείο, ενώ αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να το δημιουργεί.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικές πληροφορίες για το πως μπορώ να το κάνω; :)
Ενδιαφέρουσα η εφαρμογή με την εικόνα!

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να το φτιάξω;

Δημοσίευση από mrpc » 09 Ιαν 2013 18:11

Ναι, με fopen σε w+ mode, δηλαδή να διαγράφει κάθε φορά τα περιεχόμενα του αρχείου πριν γράψει, και αν δεν υπάρχει να το δημιουργεί.
Τα περιεχόμενα που θες να γράψεις τα περνάς πρώτα σε μια μεταβλητή, και αυτή την περνάς στην fwrite().

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες