Is_numeric μου δίνει συνέχεια false

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Is_numeric μου δίνει συνέχεια false

Δημοσίευση από abeautifulmind » 09 Ιαν 2013 21:05

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Έχω αυτόν των κώδικα για να ελέγχω αν 3 πεδία έχουν αριθμούς ή όχι

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (!is_numeric(trim($_POST['color1'][$key])) || !is_numeric(trim($_POST['color2'][$key])) || !is_numeric(trim($_POST['color3'][$key]))){
                                    $errorMessage[] = 'Μόνο αριθμοί επιτρέποντε στα πεδία χρώμα 1 χρώμα 2 χρώμα 3 . Στην γραμμή '. ($key + 1) .'';
                                }
και ότι και να βάλω ακόμα και μόνο αριθμούς μου επιστρέφει συνέχεια το λάθος.

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Is_numeric μου δίνει συνέχεια false

Δημοσίευση από burnmind » 09 Ιαν 2013 21:30

Κάνε ένα echo/var_dump των μεταβλητών για να δεις τι περιέχει η κάθε μία, ώστε να βρεις το λάθος.

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Is_numeric μου δίνει συνέχεια false

Δημοσίευση από abeautifulmind » 09 Ιαν 2013 21:59

το var dump μου δίνει NULL στα πεδία γιατί τα πεδία τα έχω με php cookies.
Πως μπορώ να αλλάξω την αρχική τιμή που έχει ένα php cookie από NULL σε κενό?
Eυχαριστώ για την απάντηση σου.

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Is_numeric μου δίνει συνέχεια false

Δημοσίευση από burnmind » 09 Ιαν 2013 22:15

Το $_POST['color1'] δηλώνει πως παίρνεις το περιεχόμενο του "color1", το οποίο έχεις λάβει μέσω της POST method, θεωρητικά από κάποια φόρμα. Είσαι σίγουρος πως χρησιμοποιείς δεδομένα από cookies;

Μπορείς να διαβάσεις περιεχόμενα από cookies μέσω της $_COOKIE, και να γράψεις μέσω της setcookie.

Επίσης, μπορείς να ελέγξεις αν κάποια μεταβλητή έχει τιμή NULL με την is_null.

Άβαταρ μέλους
charavge
Δημοσιεύσεις: 378
Εγγραφή: 14 Σεπ 2006 15:47

Is_numeric μου δίνει συνέχεια false

Δημοσίευση από charavge » 10 Ιαν 2013 01:32

abeautifulmind έγραψε:$errorMessage[] = 'Μόνο αριθμοί επιτρέποντε στα πεδία χρώμα 1 χρώμα 2 χρώμα 3 .
επιτρέπονται

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Is_numeric μου δίνει συνέχεια false

Δημοσίευση από abeautifulmind » 10 Ιαν 2013 17:30

Οκ παιδιά το έκανα έτσι και δουλεύει ευχαριστώ για τον χρόνο σας πάντως

Κώδικας: Επιλογή όλων

 if ((trim($_POST['color1'][$key]) && !is_numeric(trim($_POST['color1'][$key]))) || (trim($_POST['color2'][$key]) && !is_numeric(trim($_POST['color2'][$key]))) || (trim($_POST['color3'][$key]) && !is_numeric(trim($_POST['color3'][$key])))){
                                    $errorMessage[] = 'Μόνο αριθμοί επιτρέποντε στα πεδία Δίχρωμα κίτρινα λευκά. Στην γραμμή '. ($key + 1) .'';
                                }

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Is_numeric μου δίνει συνέχεια false

Δημοσίευση από abeautifulmind » 10 Ιαν 2013 17:32

Απλά με το προηγούμενο έπρεπε να βάλεις και στα 3 πεδία μόνο αριθμούς ενώ εγώ ήθελα από 1 εως 3 πεδία

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης