fastcgi error 500

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

fastcgi error 500

Δημοσίευση από argate7 » 16 Ιαν 2013 10:27

Έχω ένα θεματάκι και χρειάζεται άμεσα επίλυση.

Ανεβάζω από το server x στον server y κάποια αρχεία. Ανεβαίνουν χωρίς κανένα θέμα. Από τον server z στο server x για παράδειγμα, μου πετάει fastcgi error. Λογικά φταίει το ότι έχει χαμηλή σύνδεση. Ξέχασα να αναφέρω ότι μικρά αρχεία εως 1mb τα στέλνει κανονικά. Ενώ αν είναι πάνω από 2mb πετάει αυτό το error. Ξέρουμε αν υπάρχει κάποια λύση έστω και σε θεωρητικό κομμάτι?

Δεν έχω ασχοληθεί εγώ με κώδικα σε αυτό τον τομέα. Βρέθηκα σε μια τέτοιου είδους συζήτηση και είχαμε αυτόν τον προβληματισμό. Μπορεί κάποιος να προτείνει αν υπάρχει λύση?

Έπεσε στο τραπέζι το chunk by chunk, αλλά δεν είναι λύση διότι αν στείλουν 2 άτομα ταυτόχρονα διαφορετικά αρχεία, μπορεί να υπάρξει και μπλέξιμο.

Το περίεργο είναι ότι παίζει μεταξύ των 2 πρώτων server αλλά όχι και με τον τρίτο.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

fastcgi error 500

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 10:52

Δηλαδή έχεις ένα php script το οποίο μεταφέρει αρχεία από τον ένα server στον άλλο; Με τι τρόπο μεταφέρονται;
Έψαξες σε error log για το τι φταίει για το error;

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

fastcgi error 500

Δημοσίευση από argate7 » 16 Ιαν 2013 11:21

Πως μπορεί να κοιτάξει το error log? Τι πρέπει να κάνει? Η μεταφορά γίνεται με τη curl και το όλο συστημα είναι σε iis και όχι apache.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

fastcgi error 500

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 11:31

Δεν έχω ιδέα από IIS.
Υπάρχει πιθανότητα να έχετε πρόβλημα με κάποιο memory limit της php. Δείτε αν τα όρια είναι ίδια σε όλους τους server (από το αρχείο php.ini)
Δες το πρώτο σχόλιο εδώ:
http://php.net/manual/en/ref.curl.php (έχει και ένα workarround χωρίς curl, δεν ξέρω αν σε βολεύει).

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

fastcgi error 500

Δημοσίευση από argate7 » 16 Ιαν 2013 11:44

Βασικά να σε ευχαριστήσω πρωτίστως για το χρόνο σου και τη βοήθεια σου.
Κοίταξα για το memory_limit που μου πρότεινες.
Το memory_limit είναι ακριβώς το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις. Άρα δεν υπάρχει θέμα εκεί.

Τι άλλο λες να παίζει?

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

fastcgi error 500

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 11:47

Δεν ξέρω, θα πρέπει να βρεις αρχικά το τι προκαλεί το error 500. Κάπου πρέπει να καταγράφεται, ψάξε το ή ρώτα τον administrator του server.
Επίσης δες αν μπορείς να αντικαταστήσεις την curl με κάποιον άλλο τρόπο ως workaround.

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

fastcgi error 500

Δημοσίευση από argate7 » 16 Ιαν 2013 11:51

Έχεις κάποια πρόχειρη ιδέα για αντικατάσταση της curl? κάποιο link?

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

fastcgi error 500

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 11:56

Ναι, στο έδωσα παραπάνω.
Άλλο, δεν γνωρίζω αν επιρρεάζει την curl, αλλά αξίζει να κάνεις μαι δοκιμή, δες τα όρια upload_max_filesize και post_max_size στο php.ini.
Το λέω γιατί το post_max_size by default είναι 2mb, και ταιριάζει στο πρόβλημά σου.

Όπως και να έχει, δεν γίνεται να κάνεις σωστό debug αν δεν δεις τι προκαλεί το error από κάποιο log.

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

fastcgi error 500

Δημοσίευση από argate7 » 16 Ιαν 2013 11:59

Το php.ini το έχω τσεκάρει και έχω αλλάξει τις τιμές κατά πολύ παραπάνω για να μην με μπλοκάρει πουθενά. Αλλά και πάλι υπήρξε θέμα.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

fastcgi error 500

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 12:02

Βρες ένα τρόπο να δεις τι προκαλεί το server error και συνεχίζουμε από εκεί. Τώρα μαντεύουμε απλά.

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

fastcgi error 500

Δημοσίευση από argate7 » 16 Ιαν 2013 12:11

Μπήκα στο errorlog και μου βγάζει στο phperror_log.txt

PHP Fatal error : Call to undefined function curl_init().

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

fastcgi error 500

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 12:17

Άρα η php δεν έχει ενεργοποιημένο το curl extension.
Ενεργοποίησε το από το php.ini (πρέπει λογικά να υπάρχει κάπου και να είναι comment), κάνε ένα restart στον iis και θα είσαι ok.

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

fastcgi error 500

Δημοσίευση από argate7 » 16 Ιαν 2013 12:20

Εϊναι ενεργοποιημένο.

Έχει κανονικά το
[PHP_CURL]
extension=php_curl.dll

Και το αρχείο είναι στο φάκελο που πρέπει.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

fastcgi error 500

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 12:41

Τι να σου πω... το error λέει ότι δεν είναι ενεργό (για αυτό δεν βρίσκει την function). Κάτι λάθος έχει γίνει στο setup.

Δες και αυτό από το manual:
Note: Note to Win32 Users
In order to enable this module on a Windows environment, libeay32.dll and ssleay32.dll must be present in your PATH. You don't need libcurl.dll from the cURL site.
http://nz.php.net/manual/en/curl.installation.php

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

fastcgi error 500

Δημοσίευση από argate7 » 16 Ιαν 2013 12:46

Μόλις πήγα και τσέκαρα το φάκελο. Εκεί που βρίσκεται το php.ini είναι και τα 2 dlls που αναφέρει η παράθεση σου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες