Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
melita
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 17 Ιουν 2010 10:42

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από melita » 15 Ιαν 2013 00:33

καλησπέρα παιδιά,
Ιδιο πρόβλημα και εγώ.
σήκωσα db από έκδοση 4.1.10 σε νέα 4.2.0

έχουμε γραμματοσειρά αγγλικα σε ISO-8859-7
ελληνική σε ISO-8859-7
όλα τα ελληνικά παντού είναι σωστά εκτος μέσα στα post που βγαίνουν έτσι,

Εικόνα

αν κάνω edit, όλα φαίνονται σωστά,

τα φώτας σας παιδιά διαφορετικά για μήνες θα πρεπει να κάνουμε edit. :hammer:
Εικόνα

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Ιαν 2013 10:45

Υποψιάζομαι οτι τα δεδομένα σου είχαν καταχωρηθεί αρχικά με διαφορετική κωδικοποίηση.
Δοκίμασε να τα κάνεις export και μετά import.

Πρώτα κάνε ένα αντίγραφο ενός πίνακα και δοκίμασε με αυτόν, ώστε αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα να μην "χαθούν" τα data σου.

melita
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 17 Ιουν 2010 10:42

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από melita » 16 Ιαν 2013 11:14

Πολυ Καλημερα σας.

Σήκωσα db από έκδοση 4.1.10 σε νέα 4.2.0

έχουμε γραμματοσειρά αγγλικα σε ISO-8859-7
ελληνική σε ISO-8859-7
όλα τα ελληνικά παντού είναι σωστά εκτος μέσα στα post που βγαίνουν έτσι,

Εικόνα

για να διορθωθούν όλα τα θέματα θα πρέπει να κάνω αντιγραφή επικόλληση απο το παλιο στο νεο φορουμ και μιλάμε για χιλιάδες topics,

υπάρχει στο forum αυτό, ένα ίδιο η παρόμοιο πρόβλημα,
πραγματικά δεν ξέρω, έγραψα εκεί αλλα δεν πήρα καμια απάντηση,
αν γνωρίζει κάποιος ας μoυ πει αν στο πρόβλημα μου η λυση ειναι αυτη?
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 032#581032
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 11:32

Στο phpmyadmin βλέπεις σωστά τα post;

melita
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 17 Ιουν 2010 10:42

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από melita » 16 Ιαν 2013 11:49

Admin,
κετρική σελίδα,
sub-forum, όλα είναι άψογα,

ο κακός χαμός γίνετε μέσα στα θέματα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 12:00

Και ξαναρωτάω, δοκίμασες να ανοίξεις τον πίνακα με τα θέματα από phpmyadmin; Το phpmyadmin είναι εργαλείο διαχείρισης της βάσης, όχι κομμάτι του διαχειριστικού σου.
Ο λόγος που ρωτάω είναι για να δούμε αν το πρόβλημα είναι στα δεδομένα ή στη σύνδεση με τη βάση (αν και 99% είναι στα δεδομένα).

melita
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 17 Ιουν 2010 10:42

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από melita » 16 Ιαν 2013 12:25

screenshot απο το phpyadmin με δειγμα ενος απ΄τ΄αρχεια:

Εικόνα
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 12:44

Έτσι έκανες το import; Με τέτοιο αρχείο;
Για αυτό έχεις πρόβλημα. Δεν έχεις γράψει σωστά δεδομένα. Το πρόβλημα σου είναι στο export από το προηγούμενο site, όχι στο import.
Δοκίμασε να μπεις με phpmyadmin στην αρχική βάση, να δεις αν εκεί εμφανίζονται έτσι τα δεδομένα.
Μάλλον είναι γραμμένα με λάθος charset, με αποτέλεσμα να γίνεται και κακό export.

melita
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 17 Ιουν 2010 10:42

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από melita » 16 Ιαν 2013 12:57

η ιδια βαση δεδομενων απο το live forum ομως, το ιδιο πρωτο αρχειο με του προηγουμενου screenshot. το προηγουμενο screenshot ειναι απο την db που ηδη εχει τραβηχτει και αναρτηθει στο νεο φορουμ.

Εικόνα
Εικόνα

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Ιαν 2013 13:06

Εφόσον με copy paste το κείμενο λειτουργεί σωστά τότε το πρόβλημά σου είναι οτι έχει αλλάξει η κωδικοποίηση των σελίδων της εφαρμογής.
Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι. Κι εγώ σε παρόμοιο πρόβλημα είχα αναγκαστεί να κάνω αυτό που κάνεις εσύ αλλά ευτυχώς είχα λίγες εγγραφές.

Και ξεκάθαρα υπάρχει διαφορά κωδικοποίησης ανάμεσα στις 2 βάσεις.
Μήπως να γυρίσεις τη νέα βάση στην ίδια κωδικοποίηση με την παλιά;


Υ.Γ. μην ανοίγεται πολλά topics με το ίδιο θέμα.
Σου απάντησα στο άλλο topic (άσχετα αν η απάντηση δεν κάνει αφού δεν είχες γράψει όλα τα στοιχεία).
Ετσι θα χάσουμε τη μπάλα κι εσύ δεν θα πάρεις την απάντηση που ψάχνεις.
Και μην βιάζεσαι για απαντήσεις. Οποτε μπορεί ο καθένας γράφει.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 13:13

Βασικά, αν το δεύτερο screenshot είναι από την αρχική βάση, τότε το πρόβλημά σου δεν είναι η διαφορά του charset στις δύο βάσεις, αλλά το ότι η αρχική έχει γραμμένα τα δεδομένα με λάθος charset από την αρχή.
Σε αυτή την περίπτωση, δες αν το αρχείο που κάνεις export, ανοίγοντας το με κάποιον καλό editor (π.χ. Notepad++), μπορείς παίζοντας με τα charset να το "διαβάσεις" κανονικά, και μετά έχοντας κάνει την μετατροπή να μεταφέρεις αυτόν τον πίνακα στη νέα βάση.
Αν αυτό δεν πιάσει, πραγματικά δεν ξέρω τι να σου προτείνω. Κάποτε για ανάλογο πρόβλημα είχα φτιάξει php script που έκανε την μετατροπή σε σωστό charset στην αρχική βάση, αλλά τώρα αυτό είναι custom δουλειά.

btw, όπως είπε ο Apostolis, μην βάζεις 2 φορές την ίδια ερώτηση, και προσπάθησε να είσαι και στη σωστή ενότητα. Μεταφέρω το θέμα στην MySQL και κάνω split από το προηγούμενο την απάντηση του Apostolis για να είναι όλα συγκεντρωμένα εδώ.

melita
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 17 Ιουν 2010 10:42

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από melita » 16 Ιαν 2013 13:14

Apostolis_38 έγραψε:...Μήπως να γυρίσεις τη νέα βάση στην ίδια κωδικοποίηση με την παλιά;
Εαν γυρισω στη παλια, θα εχω ενα προβλημα που συνεχως θα μεγαλωνει.
εαν ξεκινησω τωρα τη διορθωση, θα καταληξω εκει που αποσκοπω. να εχω ενα φορουμ σωστα στημενο.
no pain, no gain δυστυχως :(

το θεμα ειναι εαν μπορει να βρεθει τροπος να γινεται η κωδικοποιηση σωστα οταν παει να γινει η εγγραφη στη μητρικη db, ή εαν υπαρχει τροπος μετατροπης της προβληματικης db σε κανονικη.
===========================================
===========================================

edit:
δουλευω με το EditPadPro. δυστυχως δε γινεται τιποτα ουτε κι απο εκει.
sorry για τα διπλά θεματα :)
Εικόνα

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Ιαν 2013 13:33

mrpc έγραψε:Κάποτε για ανάλογο πρόβλημα είχα φτιάξει php script που έκανε την μετατροπή σε σωστό charset στην αρχική βάση, αλλά τώρα αυτό είναι custom δουλειά.
Κάτι αντίστοιχο είχα δοκιμάσει μια φορά αλλά για άλλο λόγ το άφησα στη μέση.
Μπορείς να το δοκιμάσεις όμως.

Φτιάξε ένα script που να κάνει insert στον πίνακα (φτιάξε έναν test καλύτερα για αρχή), κάνε copy paste 2-3 σειρές από τη βάση και κάνε αυτό που λέει ο mrpc.
Δηλαδή πειραματίσου με το charchet του script. Αν εκεί δείς το κείμενο σωστά τότε κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει σωστά και στη βάση, αρκεί να έχουν το ίδιο charset.
Πιστεύω οτι το notepad++ ή το dreamweaver θα σε βοηθήσουν πολύ στο να βρείς την κατάλληλη κωδικοποίηση.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από mrpc » 16 Ιαν 2013 13:38

Βασικά από τη στιγμή που το παλιό forum διαβάζει τα δεδομένα, αυτά ακόμα και λάθος γραμμένα να είναι στη βάση, αν συνδεθείς με το ίδιο charset στον παλιό πίνακα θα πάρεις τα δεδομένα σωστά με το custom script.
Μετά, ανοίγεις δεύτερο connection στη νέα βάση, και γράφεις εκεί, αλλά έχοντας και το σωστό charset.

melita
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 17 Ιουν 2010 10:42

Πρόβλημα με ελληνική γλώσσα

Δημοσίευση από melita » 16 Ιαν 2013 13:43

δυστυχως δεν εχω τις γνωσεις για να στησω ενα script.
οσο για custom εργασια δεν εχω τη δυνατοτητα να ανταπεξελθω οικονομικα ουτε στο ελαχιστο.
(υποστηριζω θερμα πως η custom εργασια πρεπει να πληρωνεται).

μαλλον η χειροκινητη μεταφορα ειναι η μονη λυση.

edit: δεν ειχα σκεφτει για το dreamweaver. να 'σαι καλα που το ανεφερες! :)
θα το ψαξω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος melita την 16 Ιαν 2013 13:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες