Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από txc » 22 Ιαν 2013 20:19

Καλησπέρα παιδιά,
μια ερώτηση,
έχω μια html φόρμα που γεμίζει 3 text πεδία από ένα pop up παράθυρο.

Πως μπορώ την τιμή που γεμίζει από το pop up παράθυρο να τη θέσω σε μια μεταβλητή εκτός της φόρμας - σε άλλο σημείο της εφαρμογής - για να τη χρησιμοποιήσω αργότερα ( χωρίς να κάνω κάποια ενέργια όπως Post ή οτιδήποτε άλλο )?

ευχαριστώ.


txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από txc » 22 Ιαν 2013 21:43

ωραία και αν μέσα στη φόρμα βάλω ένα link μπορώ να περάσω τις τιμές των input πεδίων?
δηλαδή να έχω κάτι τέτοιο

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type=text name='p_name' size='8'>
και

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="index.php?test=<?php echo $p_name;?>">test</a>
συντακτικά το a href δεν ξέρω πως να πειράξω

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από dva_dev » 22 Ιαν 2013 22:22

Τις τιμές που έχουν οι μεταβλητές στην php μπορείς να τις "στείλεις" στην html με echo. Π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="index.php?test=<?php echo $p_name;?>">test</a>
Τις τιμές που έχουν τα πεδία σου στην html μπορείς να τις στείλεις στην php με post ή get (και στην php θα τις πάρεις αντίστοιχα από το $_POST ή το $_GET).
(Για να κάνεις post/get θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και ajax αντί για submit form.)

Αν μας εξηγήσεις τι θέλεις να κάνεις ίσως να έχεις κάποια καλύτερη/πιο συγκεκριμένη απάντηση.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από korgr » 22 Ιαν 2013 22:30

πιστεύω να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τις διαφορές μεταξύ του client & server side programming έτσι δεν είναι; Πότε και που εκτελούνται αντίστοιχα η js και η php εννοώ...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από dva_dev » 22 Ιαν 2013 22:37

Μια άλλη περίπτωση (που όμως δεν στέλνεις τίποτα στην php) για πολύ συγκεκριμένες χρήσεις είναι στη javascript η window.opener (δες και window.parent).
Με jquery θα μπορούσε να γίνει πιο "καθαρή" δουλειά, οπότε δεν θα τις συνιστούσα καθόλου.

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από txc » 22 Ιαν 2013 22:57

να σας πω λίγο τι θέλω να κάνω και τι έχω υλοποιήσει

θέλω να πατάει ο χρήστης ένα link και να ανοίγει ένα pop up παράθυρο εκεί επιλέγει κάποιες τιμές, όταν πατάει κλεισιμο του pop up τότε αυτές οι τιμές μεταφέρονται σε αντίστοιχα πεδία στη φόρμα.
όλα καλά μέχρι εκεί

θέλω όμως μέσα στη φόρμα να έχω ένα button ή άλλο link στο οποίο πατώντας θα μεταφέρονται αυτές οι τιμές σε άλλη σελίδα
εκεί έχω κολλήσει

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από argate7 » 23 Ιαν 2013 07:25

Μπορείς να το κάνεις με $_POST ή με $_SESSION.

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από txc » 23 Ιαν 2013 08:13

Εννοείς όταν κλείνω το Pop up να γεμίζω με POST ή SESSION?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 23 Ιαν 2013 10:01

txc έγραψε:θέλω όμως μέσα στη φόρμα να έχω ένα button ή άλλο link στο οποίο πατώντας θα μεταφέρονται αυτές οι τιμές σε άλλη σελίδα
εκεί έχω κολλήσει
Δεν ξέρω τι ακριβώς περιέχει το pop up αλλά στην javacript μπορείς άνετα να βάλεις php εντολές.
Ενας πρόχειρος τρόπος που μου έρχεται τώρα είναι να βάλεις ένα header location που να κάνει redirect στη σελίδα που θέλεις στέλνοντας τις παραμέτρους που έχεις βάλει.

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από argate7 » 23 Ιαν 2013 10:06

txc έγραψε:Εννοείς όταν κλείνω το Pop up να γεμίζω με POST ή SESSION?
yeap

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από txc » 23 Ιαν 2013 10:56

argate7 έγραψε:
txc έγραψε:Εννοείς όταν κλείνω το Pop up να γεμίζω με POST ή SESSION?
yeap
τότε δεν πρέπει να κάνω refresh στη main σελίδα?
για να πάρει τις νέες τιμές από το post

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από argate7 » 23 Ιαν 2013 11:01

Κάνε refresh το div που θέλεις να περιέχει την τιμή.

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από txc » 23 Ιαν 2013 11:06

argate7 έγραψε:Κάνε refresh το div που θέλεις να περιέχει την τιμή.
οκ αλλά όταν κλείνω το Popup είναι εφικτό να στέλνω με Post μεταβλητές σε συγκεκριμένο σημείο της σελίδας?

ρωτάω επειδή δεν το έχω ξανακάνει

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

Πως γεμίζω μια php μεταβλητή από html φόρμα

Δημοσίευση από argate7 » 23 Ιαν 2013 11:09

Ναι. Του δηλώνεις το όνομα του element που θέλεις να καταχωρηθεί και αυτό πηγαίνει στη θέση που του δίνεις.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες