php eroor

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
johnys22
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 25 Φεβ 2013 14:02

php eroor

Δημοσίευση από johnys22 » 23 Μαρ 2013 21:06

αυτος ειναι ο κωδικας μ βγαζει λαθος
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΝΕΟΡΑΜΑ</title>
<link href="css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<!--[if IE 5]>
<style type="text/css">

#sidebar1 { width: 180px; }
#sidebar2 { width: 190px; }
</style>
<![endif]--><!--[if IE]>
<style type="text/css">

#mainContent { zoom: 4; }

</style>
<![endif]-->

<script type="text/javascript" src="js/jquery.js" ></script>
<script type="text/javascript" src="js/jquery-bp.js" ></script>
<script type="text/javascript" src="js/navigation.js" ></script>
</head>

<body>
<!-- begin #container -->
<div id="container">
<!-- begin #header -->
<div id="header">
<h1>ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΝΕΟΡΑΜΑ</h1>
<div id="navigation">
<a href="index.html"><div id="index" class="pri-nav active"><div></div></div></a>
<a href="academics.html"><div id="academics" class="pri-nav"><div></div></div></a>
<a href="campus.html"><div id="campus" class="pri-nav"><div></div></div></a>
<a href="offices.html"><div id="offices" class="pri-nav"><div></div></div></a>
<a href="#"><div id="contact" class="pri-nav"><div></div></div></a>
</div>
<div class="headerPic"></div>
</div><div class="inner_copy"></div>
<!-- / #header -->
<!-- begin #header -->

<!-- / #sidebar2 -->
<!-- begin #mainContent -->
<div id="mainContent">
<h1>ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ</h1>
<?php

$con = mysql_connect ("localhost","root","");
if (!$con){
die('Could not connect:' .mysql_error());
}
mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $con);
mysql_select_db("neorama", $con);



$thema=mysql_real_escape_string($_POST['thema']);
$vathmos=mysql_real_escape_string($_POST['vathmos']);
$periodos = mysql_real_escape_string($_POST['periodos']);
$result = @mysql_query("SELECT * FROM themata WHERE periodos='$periodos'; AND thema='$thema'; AND vathmos='$vathmos';");
$num=mysql_numrows($result);
mysql_close($con);

?>
<table border=1>
<tr>
<th>ΠΕΡΙΟΔΟΣ</th>
<th>ΜΑΘΗΜΑ</th>
<th>ΘΕΜΑ</th>
<th>ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ</th>
<th>ΤΑΞΗ</th>
<th>ΤΥΠΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ</th>
</tr>

<?php
$i=0;
while ($i < $num) {

$f1=mysql_result($result,$i,"periodos");
$f2=mysql_result($result,$i,"mathima");
$f3=mysql_result($result,$i,"taxi");
$f4=mysql_result($result,$i,"tipossxoleioy");
$f5=mysql_result($result,$i,"thema");
$f4=mysql_result($result,$i,"vathmos");

?>
<tr>
<td><?php echo $f1; ?></td>
<td><a href="<?php echo 'ftp://localhost/www/themata/'.$f1.'.pdf'; ?>" target="_blank" ><?php echo $f2; ?></a></td>
<td><?php echo $f5; ?></td>
<td><?php echo $f6; ?></td>
<td><?php echo $f3; ?></td>
<td><?php echo $f4; ?></td>

</tr>
<?php
$i++;
}

?>

</div>
</body>
</html>




δεσ τε το σιννιμενο[/img]
Συνημμένα
Χωρίς τίτλο.png

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php eroor

Δημοσίευση από fafos » 23 Μαρ 2013 23:21

dokimase auto (xoris ta erothmatika dhladh):

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * FROM themata WHERE periodos='$periodos' AND thema='$thema' AND vathmos='$vathmos'
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

johnys22
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 25 Φεβ 2013 14:02

php eroor

Δημοσίευση από johnys22 » 24 Μαρ 2013 11:01

παλι το ιδιο βγαζει μηπως επειδη δν εχο γεμισει το πινακα themata?

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

php eroor

Δημοσίευση από jpk » 24 Μαρ 2013 14:52

Σίγουρα είναι και αυτό που έγραψε ο fafos αλλά πολύ συνοπτικά και τα παρακάτω.
Λες:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_select_db&#40;"neorama", $con&#41;; 
Αν δεν υπάρχει για παράδειγμα η συγκεκριμένη βάση (ή δεν μπορέσει για κάποιο λόγο να την επιλέξει) θα γυρίσει false, που το ελέγχεις αυτό;

Λές:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$result = @mysql_query&#40;"SELECT * FROM themata WHERE periodos='$periodos'; AND thema='$thema'; AND vathmos='$vathmos';"&#41;; 
Εκτός από τα ελληνικά ερωτηματικά γιατί κάνεις suppress error; Επίσης το $result θα είναι false αν υπάρχει error και αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί κάπως.


Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν, σίγουρα δύο από αυτά είναι η χρήση PDO και το να μην μπλέκεις λογική με view.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php eroor

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 24 Μαρ 2013 17:58

Αυτό που λέει ο fafos σίγουρα ισχύει.
Επίσης αντί για

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_numrows
το σωστό είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_num_rows
.
Κάνε echo to $result γιατί πιθανόν οι μεταβλητές POST να μην σου έρχονται σωστά.

Οπως αναφέρει κι ο jpk υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς/"πρέπει" να διορθώσεις.
Για παράδειγμα το

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_close&#40;$con&#41;;
είναι πλεονασμός.
Μόνο με mysql_pconnect είναι απαραίτητο να κλείνεις τη σύνδεση.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες